Две българки под наблюдение, върнали се от Китай и Тайланд

Едната е в болницата в Добрич, а другата в София
Обновена: 29 яну 2020 15:24 | 29 яну 2020 15:11,
18
Две българки под наблюдение, върнали се от Китай и Тайланд
Снимка: pixabay

Две българки, които са се завърнали от Тайланд и Китай, са приети в болници и са под наблюдение за коронавирус. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев на извънреден брифинг.

Първата, която се е върнала от Тайланд, е в болницата в Добрич, а другата – пристигнала от Китай е в столично болнично заведение. Българките ще бъдат там в следващите 10-14 дни и ще бъдат следени, дали няма да покажат симптоми на опасния вирус, съобщи "Дарик нюз".

Още по темата

Здравният министър съобщи още, че при българина, завърнал се от Пекин, който беше приет във ВМА, не е показал симптоми на коронавирус.

Ананиев съобщи, че реактивите за установяване на коронавирус ще бъде доставени през следващата седмица.

При първа възможност тримата студенти, които са блокирани заради карантината в град Ухан, ще бъдат извозени със самолет до някоя от европейските държави.

Ангел Кунчев поясни, че жената, която идва от Китай, е под наблюдение и е установено, че има наличие на метапневмовирус, тоест почти 99% отпадат съмненията за "китайския вирус". Очакванията на здравните власти са, че и трите случая ще завършат благоприятно. Другата жена, която пристига от Тайланд вероятно също не е заразена, тъй като в страната има само 6 регистрирани случаи.

От здравно министерство обаче призоваха да не се създава паника, тъй като имало случай на гражданка, пътуваща от Лондон, която е имала съмнителна здравна картина, и е била изследвана още на летище "София".

Тя обаче направила "луд скандал" на работещите на летището, затова че искат да я термометрират и да се наблюдава. Има и още един случай на жена, която е пътувала с маска в самолет от Китай, и след като маската й се е скъсала, решила, че е заразена.

"Молим всички граждани да проявяват разбиране и да не се създава паника. Ако задръстим системата с такива случаи, само ще усложним и ще затрудним работата на органите, които се занимават с контрола ", призова д-р Ангел Кунчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Gost преди 4 години
А колко китайци са из българия настанени по хотели или апартаменти от airbnb? Сега са им празниците и пътуват.
14
0
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Ние сме умрели в кожите си, ако тоя грип наистина се разпространи тук. Половината народ няма да оцелее.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже и да има, ще дойде вездесъщият и ще го победи! Ще му забрани да се разпространява!
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На цялата ни мизерия със здравеопазванети и това ни трябва! Дано Бог да ви пази!
11
2
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БИ ТРЯБВАЛО НАПУСКАНЕТО ДА Е САМО СЛЕД КРЪВНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ДАЛИ ИМАШ КОРОНА ВИРУСА ИЛИ НЕ А НЕ СЪС МЕРЕНЕ НА ТЕМПЕРАТУРА!И КИТАЙЦИТЕ ИМАТ ВИНА!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8Спри да плащаш и ти и семейството ти, като се разболеете и нямате 300 лева в джоба ... *** :)Ама ревеш после що държавата тъй па обществото иначе, нали!
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приети или натирени насила?А и още нещо не ни е ясно - за един месец смао три парчета ... да бе да!
8
1
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ОТ НАЦИОНАЛНАТА ЛАБОРАТОРИЯ ОБЯВИХА, ЧЕ НЯМАТ КОНСУМАТИВИ ДА ПРОВЕРЯТ ДАЛИ Е КОРОНА ВИРУС ИЛИ НЕ!!!С ДВЕ ДУМИ КОРОНА ВИРУСА МОЖЕ ВЕЧЕ ДА Е В БЪЛГАРИЯ И НЯМА КАК ДА СЕ УСТАНОВИ ТОВА!!!НЕ СЕ ПРАВЯТ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА КОРОНА ВИРУСА ЩОТО АКО ИМАЛО ТОВА ЩЕ НАВРЕДИ НА УПРАВЛЕНИЕТО!
7
6
 
11
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
кой плаща - данъкоплатците ли? защо?! те ходят на екзотични почивки, а ние балъмите плащаме!! а за мен и семейството ми - даром и стотинка никой не дава!
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХаххахахаТайланд хахахахахАло Джурналистите нали ГЕРИ-НИКОЛ е хвалехте, че е в ТАЙЛАНД с ново гадже ММА боец, че трябва да се спазва модата!ГЕРИ-НИКОЛ ПОД КАРАНТИНА ТОВА ЩЕ СУПЕР НОВИНА
5
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Тя обаче направила "луд скандал" на работещите на летището, затова че искат да я термометрират и да се наблюдава."Разтрел на място от някой военен. Не могат да сe толерират никакви рискове към обществото.
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега всички родни"звезди" които масово се хвалеха с почивка и пускаха снимки в нета от Тайланд да минат задължително медицински прегледи.
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо лъжат, че не са заразени с вируса при положение, че другата седмица ще могат да потвърдят това...Убеден съм, че са.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая сега с лудия скандал, че искат да я вкарат под каантина, на самолета и обратно в Китай. Много егоистичен народ се навъди.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги пуснат на шопинг за сандалки в мола!