Проблеми в кв. "Горна баня": Кучета, липса на тротоари, боклуци

Сигнали, изпратени в платформата на Helpbook
29 яну 2020 07:00, Анисия Иванова
21
Проблеми в кв. "Горна баня": Кучета, липса на тротоари, боклуци
Снимка: БГНЕС

В днешният обзор на постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info започваме с няколко проблема в столичния квартал "Горна баня".

Оказва се, че в района има огромна нужда от тротоари към улиците. В европейска столица през 21-ви век е неестествено на многобройните улици тепърва да се поставя асфалт, да липсват тротоари, спирките на градския транспорт да са твърде недостатъчни, а съществуващите да са без навеси. Нашият потребител предполага, че кметовете на общини следва да са запознати с имената на улиците, нуждаещи се от подобрения, но при нужда обещава да ги изброи.

Същият квартал е известен с минералните си извори, а от чешмите десетки столичани идват и ежедневно пълнят бутилки и туби. От изпратения сигнал става ясно, че в парка до изворите с минерална вода трябва да има контейнери за пластмастмасови отпадъци, но такива до липсват.

В същия район проблемът с бездомните кучета ескалира. "В района на детска градина 33 "Сребърни звънчета", "Овча купел" и около хотел "Горна Баня" в кв. Горна баня има безстопанствени кучета от много време. Движат се по две или на глутница. Размерите им са застрашителни", пише в сигнала.

Преминаваме към сигнал от община Варна за опасни шахти на натоварено кръстовище. Ето какво пише в него: "На кръстовището на ул."Ак. Курчатов" и ул."В. Атанасов" липсват капаци на две шахти. Видимата дълбочина е повече от метър, като едната е запълнена с листа и отпадъци. Малки автопроизшествия не са рядкост. Моля за вземане на мерки преди и пешеходец да пострада."

Завършваме днешния обзор с молба от наш потребител в парк "Лагера", който се намира в близост до Софийски районен съд, да се изгради осветление. Забелязва се един-единствен източник на светлина, което е крайно недостатъчно за мащабите на парка и затруднява преминаването и разходките през нощта.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Каменов преди 4 години
А в същото време голяма част от кореняк горнобанци вземат прекрасен пример от цигънските махали и горят какви ли не ***, вечер не се диша. Ама те колите са ни виновни.*** народ просто управление.
14
0
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
В Бглрстан вече 30 години nceтa владеят улиците и няма кой да ги изтрови или отстрани по друг начин.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българските безстопанствени кучета са по-умни от повечето български граждани в България!
12
0
 
5
 
! Отговори
.. преди 4 години
то това не е само в Горна Баня ами във всеки квартал в София.. в студентски град и другите презастроени квартали е по- зле дори.
11
1
 
1
 
! Отговори
Ицо преди 4 години
Е те много елитни там се пишеха,а сега какво стана една улица нямат,кучешки фекалии и разкопки....Честито
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пРЕЗАСТРОИХТЕ КВАРТАЛА, ОщЕ МАЛКО ДО бОНСОВИ ПОЛЯНИ щЕ СТИГНЕТЕ, СЕГА ЛИ СЕ СЕТИХТЕ НЯМА ИНФРАСТРУКТУРА, А САМО ДУВАРИ И ПАЛАТИ?
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всякъде е така във българия.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е да де ама като тръгнеш да купуваш имот там,да видиш какви са хвалби,какво е превъзнасяне, искат майка си и баща си...И това е в много квартали, не само в Горна баня. В 21 век столични райони без канализация?!?
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво са ми тротоари като с джипа пръскам, какво ми пука, мачкам наред
6
0
 
19
 
! Отговори
абсурдистан преди 4 години
Горна баня е безумно презастроена с нови къщи палати за милиони , а улици няма и няма и да има ,всеки ударил дувара на макс и сега има черни ,тесни пътеки по които текът фекалии ,защото и канализация няма - пълен Ужас !Народа алчен и прУст,архитектите неграмотниа иначе парцелите по 200 евро на квадрат
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Внимавайте там където има останки от тротоари да не настъпите някое ако на домашен пес....столичани редовно разхождат песовете си надвечер да ги изакат навънка тайничко...
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука в Манастирски ливади няма бездомни кучета, но има *** от домашни песове...100 кила редовно си разхожда малкия пес да го изака навънка...варненския ром редовно носи костюм...общо взето все развити личности
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само си представете ако трябваше Боко да поддържа инфраструктурата, колко щяха да ни стигат парите...тоя лош комунизъм всичко ни построи, но как да го поддържаме, от къде толкова финанси
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още няколко причини да не слизаш от колата, а и може да обобщим заглавието като заменим Горна Баня със София, направо си е нехуманно тука.
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пращаш 20 китаеца на гурме ваканция и кучешкия приблвм изчезва. За *** нямам идеи!