Лоши идеи са причина за кризите в България

Според Красен Станчев това се отразява на доверието в правителството
30 яну 2020 12:50, Ния Христова
8
Лоши идеи са причина за кризите в България

Има опасност от водната криза в Перник, както и разхищението на средства в здравеопазването и неразбориите около Наредба Н-18 да прераснат в сериозна политическа криза. Обществената тревожност по всякави поводи се отразява на доверието в правителството. Това коментира икономистът Красен Станчев в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Трудно е да се прецени кога България ще бъде член на еврозоната. При всички случаи обаче са ясни няколко неща.  Първо трябва да се формира банковият съюз, защото това беше едно от предварителните условия - следователно това няма да стане много бързо", добави Станчев.

По думите му, Европейската централна банка се е променила за последните десет години, най-вече в последните две. Според Станчев не е работа на централна банка да се занимава с климатични промени.

Умора от властта, липсата на експертен капацитет или сценарий за дестабилизиране на властта - на какво се дължат кризисните проблеми?

"Кризисните проблеми се дължат на лоши идеи", смята Красен Станчев. "Засилва се държавното регулиране и намеса. Имаме опит за преструктуриране на бизнеса, търговия с влияние и т.н., като се започне с енергетиката и се стигне до хазарта", допълни той.

Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Причината за кризите в България е липсата на приемственост на постиженията на развитието общество, което бяхме. Управляващите обърнаха всичко наопаки. Реституцията проведоха нерационално, в реални граници. Приватизацията проведоха престъпно със заеми срещу залог самите предприятия. Раздържавиха критично важни обществени услуги. Ликвидираха важни Държавни структури. Дори добива на благородни метали прехвърлиха. Ами че златните находища са хранели богатите държави бе. И всичко направиха ОТ АЛЧНОСТ
6
9
 
17
 
! Отговори
Лили Барута преди 4 години
Преди си изнасяхме ***,включително и радиоактивните за СССР. Изнасяхме и второкачествена продукция храни,консерви и тютюн......А сега какво внасяме? - *** на Европа във всякаквата му форма... Продължавайте да плюете по Русия и да лижете подметките на Запада.
5
3
 
9
 
! Отговори
Гаро преди 4 години
Спокойно,спокойно. Докато ГФР изнася мерцедеси,бмв-та и поршета,докато Япония изнася мотоциклети и коли и докато Китай изнася чесън за България,няма да загинеме..За БГ не ми идва нищо на ум.
4
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ЗА КАКВИ ИДЕИ ГОВОРИШ??? ТУК СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ЕДИН САМОВЛЮБЕН, ОБИЧАШ ПОКАЗНОСТА, МРАЗЕЩ НАРОДА СИ, СЛУГА НА АМЕРИКАНЦИТЕ, ПОКРОВИТЕЛСТВАЩ МУТРИТЕ, И НИЩО НЕ РАЗБИРАЩ ОТ НИЩО. Е КАК ДЪРЖАВАТА ДА СЕ ОПРАВИ КАТО ИМАМЕ УПРАВЛЕНИЕ ОТ ЕДИН КОЙТО СЕ ИЗЯВЯВА КАТО СОБСТВНИК НА ЕДНА ДЪРЖАВА И ИЗПОЛЗВА ВСЯКАКВИ СРЕДСТВА НЕПРИСТОЙНИ ЗА ЧОВЕК САМО И САМО ДА Е НА ВЛАСТ. ОБИЧА ВЛАСТТА НО И ТРЕБВА ДОСТА УМСТВЕН БАГАЖ.
3
2
 
8
 
! Отговори
виновни преди 4 години
Да ви кажа ли кой е виновен за кризата в България след 1989 г.??1. некадърните и корумпирани политици2. хората, които гласуват за тях3. Сорос4. Запада5. Русия 6. извънземните..............сигурно има и други причини!!!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идеите не са виновни..............леле, колко сте прости!!Виновни са некадърните и корумпирани политици, за които гласувате вече 30 години!Както се казва.................*** народ, слаба държава!!!
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много лоша идея е да търпите една мутра да ви управлява цели десетилетия подред. Никъде другаде в Европа нямат подобни идеи. Хората отдавна са се отказали от тези идеи, още преди два века по времето на Великата френска революция.