АБВ алармира: Варна може да последва Перник

Местните за първи път виждат мост в яз. "Цонево"
66
АБВ алармира: Варна може да последва Перник
Снимка: АБВ

Състоянието на язовир "Цонево", известен още през годините с името "Георги Трайков", е близко до катастрофалното, алармира АБВ.

От партията припомнят, че през октомври също са говорили за трагедията, която очаква Перник, но тогава никой не им обърнал внимание.

"Справката показва, че към момента язовир "Георги Трайков" има полезен обем не повече от 123 млн. куб. м. При положение, че общият обем на язовира е 330 млн., а полезният от него – 309 млн. Обективно нивата са много по-ниски. Снимките показват мост, който хората там не са виждали от построяването на язовира. Ако се направи сравнителен анализ, каквато таблица ние ще предоставим още във вторник, ще се види, че полезният обем през декември 2017 година е бил 170 млн. куб. м, през 2018 година – 204 млн. куб. м, а през декември 2019 година – 128 млн. куб. м., заяви Румен Петков.

Варненци трябва да знаят какво го очаква и каква реално е ситуацията. Защото ако не са Девненските извори, градът сега да е изправен пред катастрофа, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
10
 
! Отговори
Спокойно дрОгари преди 4 години
Тука не сме някакви мрънкалници, ще се оправим някак си! Аз съм на такива години, че помня като ни замърсиха водата с нафта-към средата на 90те. Купихме туби, бидони, наливахме минерална и толкоз. Бяхме с малко дете, затова помня. После 100 режима имаше в Аспарухово и Галата. Наводнение 2014та! Тук има трапери по лозята, дето по принцип не са закачени с ВиК. Пълнят на чешми едни частни водоноски на ремарке-ок 1тон Просто е по-удобно да има и чешмянка! Тез АБВ да свършят нещо полезно, има сума ти
51
0
 
5
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Не сте ли чели какво беше казала Ванга по въпроса? ''Всичкото злато ще излезе на повърхността на земята, но водата ще се скрие, ще затваряте вода в буркани!'' Та Отгоре ще ни покажат кой командва парада на Земята - Те или ние! Като няма вода, а и пчелички за капак, няма и папане, а колкото има ще бъде на космически цени, че и отровно за ''бонус''! Но вие не се паникьосвайте, продължавайте да живеете в същия дух ''мъдро и разумно''!
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко пак ще оправи Корнелия
49
1
 
11
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Ако трябва да сме точни ,то цялата държава може да последва Перник.Няма как 30 години само да се руши и краде,и да се очакват положителни резултати.
48
1
 
4
 
! Отговори
хаха преди 4 години
ХАХА НА село имаме 2 герана пълни със вода
47
4
 
9
 
! Отговори
SS преди 4 години
Чака ни кошмарно лято.Сега зимата се надяваме нещо да завали,сняг да падне,но лятотоще е ужас.Купете си бидони,пантоцид(хапчета за обезарязаване на вода ползват го летците)и се запасете с вода.Не бъдете овце и разчитайте само на себе си.
46
6
 
11
 
! Отговори
Варненец преди 4 години
Пием вода от Камчия и Девня, а не от Цонево.
45
8
 
10
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
На АБВ - ВГЗ!Поредните червени паникьори
44
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 54 Софийското си обръщение "баце"! Си го запази за себе си! В България подобно обръщение е непознато! А тези "руски ***" както ги наричаш ти.Се радвай че инвестират точно в България! -:) Младите не си знаете интереса днес! За вас съществува само САЩ и "останалите"! -:) За носа водят само наивните дечо!
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 45С едноцифрен коефициент на интелигентност, а българите къде ?Глава имаш, ама явно само за равновесие!
42
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евала Баце, поне има шанс да се махнат руските бл.яд.ове от Варна като останат без вода.
41
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно.Румбата Петков и хидроинженера Доган са най вещи по отношение на водата.Румбата преди,когато водата беше бол,я минерализилаше във фонтана.Сега чул,недочули пише глупости.Цонево е за промишлени нужди т.е. за теца на Доган.Иска да каже,че Бойко е виновен,че не вали дъжд и сняг.Васко Божков го кани в Дубай да зарежат лозите на един шейх и да му остриета камилите,че градусът се е вдигнал!
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В БЪЛГАРИЯ ИМА НАД 120 ПАРТИИ- МНОГО ОТ ТЯХ СЕ СЪСТЕЗАВАТ ЗА ПАРИТЕ НА ОЛИГАРСИТЕ ЗА ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ОПОРНИТЕ ИМ ТОЧКИ, ТА И АБВ....КОЙ ИМ ВЕРВА НА ТИА, ЗНАЯТ САМО ДА ЛАЯТ, А СЕГА ЕДИН ПО ЕДИН КАТО ПРИБИРАТ ЕДРИТЕ ИМ СПОНСОРИ, СЪВСЕМ СЕ РАЗЛАЯХА....
39
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цонево е изграден и се използва изцяло за поливни и промишлени цели, а не за питейна вода, което до известна степен е добре, защото язовирът е наистина много празен. Не е нещо ново, знае се от много време. Тия и водата ще откраднат и така ще си тръгнат.
38
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕХ РУМБА, ТИ КО- НАПРЕЖЕНИЕ С КОСТАДИНОВ ЛИ ЩЕ НАГНЕТЯВАТЕ- КОЙ ВЕРВА НА ОТКРОВЕНИТЕ ЛЪЖЦИ ОТ АБВ, БКП/БСП, ВЪЗРАЖДАНЕ- ХА СТИГА ХИБРИДНИ БИТКИ. ОЛИГАРСИТЕ ДА НЕ СИ ДАВАТ НА ТИЯ БИТКАДЖИИ ***, НИКОЙ НЕ ИМ ВЕРВА!
37
5
 
19
 
! Отговори
ОСТАВКА за шайката преди 4 години
А стига бе, и морето ли ще източат?!
36
5
 
14
 
! Отговори
Куку преди 4 години
Да дойде оня дето пикае във фонтаните да го напълни.Между другото язовира се използва за заводите в гр.Девня
35
3
 
21
 
! Отговори
ВиК да го ... преди 4 години
Може да няма вода, но затова пък има чисто нов офис на веолия и 3 кинта/м3 сметки. Водата не става за пиене и вони на хлор.
34
2
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Иво от Варна ти жив ли си още ве майна?
33
4
 
32
 
! Отговори
Иво преди 4 години
ГЛУПАВА СТАТИЯ поднесена тенденциозно с цел да плаши хората! Аз през минали години съм виждал няколко пъти този мост на сухо. Даже съм виждал засята царевица от местните около моста на пресъхналото дъно. Поредната тъпотия на журналисти.