Спецакция на пътя в Пловдив, 23 задържани

Двама души са арестувани за подкуп
28
Спецакция на пътя в Пловдив, 23 задържани
Снимка: БГНЕС

23-ма души са задържани от пловдивската полиция при специализирана и мащабна акция на пътя под наблюдението на прокуратурата.

Двама души са арестувани заради подкуп.

Били са проверени 2011 МПС и 2633-ма водачи като са съставени 179 акта и 201 глоби по фиш.

За различни нарушения са образувани 36 досъдебни производства и 2 бързи. Двама от проверените водачи-един на територията на Пловдив и един в Асеновград, са се опитали да дадат подкуп на проверяващите ги униформени служители и са задържани на основание чл.304 а от НК.

При 26 от проверените водачи дрегерът е показал, че са шофирали под въздействие на алкохол с над 1.2 промила, а при 16 души е отчел под 1.2 промила. Шестима са задържаните водачите, управлявали МПС под въздействие на наркотични вещества.

52 от автомобилите пък са били технически неизправни.

Установени са нередности и в документацията - 10 от автомобилите са били без сключена застраховка Гражданска отговорност , а 49 от проверените лица са били с нередовни документи.

Най-голям брой нарушители са установени в Хисар, където 5-ма от водачите са шофирали след употребата на алкохол и един под въздействие на наркотици. Най-високият отчетен показател в населеното място е 1.84 промила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
пропов преди 4 години
Мнооо зле са нещатаЗа една нощ толкова пияндурници и наркомани зад волана, направо е плашещо. А тия двамата с подкупа много лошо изгоряха. Да караш кола в БГ се оказва доста смело начинание. Дано да продължат тия проверки, че да се изчистят пътищата. Кой ще го хванат, кой ще се уплаши, но ефект ще има. За мен пияндетата зад волана са мерило за съвестта и наглостта на нацията. Е, ясно стана каква нация сме. Ракиена държава!
18
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
м/у другото,ТРЯБВА да призная :-Махленския хулиган и уличен бияч от село Банкя,ВРЕМЕННО изпълняващ длъжността "минпридсиданиль" ,явно знае как да се оправя!..Той обича КУЧЕТАТА..ЯВНО е запознат с тяхната природа....И от явно по-явно ги ИЗПОЛЗВА ..Това нема как да не му се признае!..ТРАГЕДИЯТА е в това,че С КУЧЕТА и ПАТЕРИЦИ НЕ се управлява държава!..Разбира се,Банкянеца НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА това!..Той ще драпа с нокти и зъби за бронирания му джип докато му го изтръгнат от лапите...тогава-
17
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен16преуважаемий,това НЕ е работа на прокурата,а най-тривиално ЗАДЪЛЖЕНИЕ на органите на КАТ!!!!Има си установени процедури при установяване на нарушения и те НЕ СА в обсега на работа на "прокуратурата"!!!!!!!..Но,Яйцеглавия е решил да "Прави помен с чужда пита"..
16
1
 
15
 
! Отговори
Милко преди 4 години
А защо е спецакция , трябва да е ежедневие на милиционерите от КАТ? Нъли за това им плащаме от данъците си?
15
1
 
8
 
! Отговори
Кърлеж преди 4 години
Фантомас се развихря...
14
2
 
10
 
! Отговори
Разбира къща преди 4 години
И докато редовно ддремете по междуселските кръстовища на мен крадците с последователни грабежи ми унищожиха цяла къща на централна улица в пловдивско село--- на кой да се оплача а ? Поне ми разрешете да се защитавам! Дреме ми че сте спряли 5 пияни и един дрогиран !
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива с промолите дано не ги срещате по пътищата че ше ви намачкат. Такива заслужават тежки наказания. Отнемане на книжката за пет години и две години в затвора при мънго жери с големия грейздер. Да ги чеша две години здраво да ги видя следващият път с колко промила ще карат. Като излезнат от затвора ше ходат като патици ше фърлат и книжки и коли и ше одат пеша до края на жалкият си животеца.
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставете човека,да си върши работата. Много дълго прокуратурата не бе работила така. Кртикувате ,когато не работи,критикувате,когато работи?!
11
3
 
7
 
! Отговори
kkk преди 4 години
Днес под всяка статия троловете са се активизирали!
10
4
 
6
 
! Отговори
гОСТ преди 4 години
До високМнооого си умен, ама явно нещо не вдяваш. Когато съм пътник в ППС не могат да ме проверяват като водач! А тук точно това е написано и точно това коментирах.
9
6
 
8
 
! Отговори
висок преди 4 години
До тъпчовците 6 и 10. Полицейска проверка, спира се автомобила и се проверяват личните документи /лични карти/на хората в него... но компа излиза има ли шофьорска книжка и невръчени постановления. само водача се проверяма за алкохол..... и автомобила за техн преглед и ГО! Ся вдянахте ли?
8
2
 
12
 
! Отговори
гОСТ преди 4 години
От статията разбирам, че са проверени 622 водача без МПС. Вече и като съм пешеходец и имам книжка ли ще ме проверяват?
7
3
 
7
 
! Отговори
Ром'с преди 4 години
Браво
6
4
 
11
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Малко "бакшиш" са им предложили, че да ги санкционират.
5
7
 
19
 
! Отговори
щастливец преди 4 години
някой ако може да ми обясни, как се проверяват 2000 коли, но 2500 водачи ... сигурно вече и пеш като ходиш може да те проверяват нещастниците от КАТ ??
4
3
 
19
 
! Отговори
Вова преди 4 години
Браво само така време е да си дойде полицията на мястото тази пияна и дрогирана зган няма да уври!
3
5
 
20
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
идеален начин да се пълни хазната провинилите се под въздействие на субстанции да се вкарват в затвора иначе няма оправянеприсъдите им да се намаляват единственно ако упражняват общественно полезен трудно да не бъдат освобождаване до като не се изплати солената глобаняма как *** да влезе в правия път без вилата да е на вратъ му
2
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде,измивайте срама от челото,че с Божков много се изложихте.
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Двама души са арестувани за подкуп?Верно ли,бе?