Наказват учителката, която накара деца да плюят по съученик

Наказанието е предупреждение за уволнение
Обновена: 3 фев 2020 16:29 | 3 фев 2020 16:29,
72
Наказват учителката, която накара деца да плюят по съученик
Снимка: Павел Гълъбов

Учителка от ОУ "Проф. Иван Батаклиев" в Пазарджик е наказана с предупреждение за уволнение, съобщи директорът на училището Даниела Кемчева. Наказанието е заради това, че учителката накарала деца от 3-ти клас да заплюят свой съученик, пише Агенция „Фокус“.

Още по темата


По думите на директора на учебното заведение в писмените си обяснения педагожката признава, че е изпуснала нервите си и заявява, че съжалява за случилото се. "Тя е главен учител, един от водещите в училището. Всички родители изпратиха писмо в нейна подкрепа. Това е човек, от когото не съм очаквала това", коментира Кемчева.

Причината за случая е спречкване между децата в междучасието, при което едно от тях, ученик в 3-ти клас, е наплюло двама свои съученици. По време на часа всички деца, подредени в колона, е трябвало да заплюят момчето, което е било изправено пред дъската.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли развитие по случая? Това ли беше? Всяко чудо за три дни!
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УНИЖЕНИЕТО СЕ ПОМНИ ПО ДЪЛГО ОТ ШАМАРА.
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извинете, но какъв педагог е този, който прехвърля отговрността си на възпитател върху децата в класа. Ако учителката е безсилна като професионалист да се справи с необичайна ситуация в класната стая, децата ли трябва да използва за маша? Къде го има това? Намирам това за най-потресаващото в цялата история, както и опитите да се изкара виновното дете "проблемно". Като не се справяте с работата си, вън!
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ако е толкова добра учителка,както я описват тези родители,как не се сети да измисли някакво продуктивно наказание за постъпката на това дете?Като започне първо с извинение към наплютите,полагане на някакъв извънреден труд-дали ще бъде да изчисти класната стая,да напише нещо няколко страници,да разговаря с родители,директор и тнт..Постъпката на това дете е грешна,но реакцията на учителката е ненормална.
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това дете го гледат баба и дядо!!!! Ли гл ьо, който малтретира останалите деца. Ами трябва от малък да разбереш какво причиняваш на останлите. И дали е хубаво. Едно дете изпохапа всички връсници в парка. Родителите му, ама да не се стресира. "Миличко, не прави повече така". Това на фона на пищящото от ужас и болка ухапано дете. А на този му назначили психолог! Е, не е истина! Два шамара и е в правия път. Питайте великата Райна Кабаиванска. До 17 години е яла шамари!
54
3
 
5
 
! Отговори
До министъра преди 4 години
Пенсионната възраст на учителите трябва да е до 55 години. Това е професионално изгаряне. Главен учител в училището с знания и възможности да постъпи така...Помогнете на тази жена. Явно е под стрес.
53
0
 
6
 
! Отговори
Еха преди 4 години
Това не е редно! Конфликт на интереси май се наричаше...
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли ,че тази учителка обучава ученици от класа си срещу заплащане в дома си? Това е нейна практика от години:)
51
1
 
7
 
! Отговори
До45 преди 4 години
Господине,за ваше сведение не всички в тази професия,поне старите учители сме били тройкаджийки.Когато аз записах бала беше доста висок и не се влизаше лесно.Нямаше платено и нямаше толкова визши учебни заведения.Сега учи и завършва всеки.
50
0
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Категорично подържам 50.Унижението прави детето агресивно.отмъстително,може да отключи и депресия.Учителската професия е много трудна,не е за всеки.Нужно е много търпение и здрави нерви.
49
1
 
0
 
! Отговори
До42 преди 4 години
Сега дали той не продава картофи на пазара.
48
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са деца.Били се наплюли,голяма работа.Тази учителка е за освидетелствуване.
47
2
 
10
 
! Отговори
Пенсионерка преди 4 години
Унижението по никакъв начин не е форма на възпитание.Знам,защото 43 години съм работила като учител.Вярно е,че децата днес са много трудни,понякога неконтролируеми,но никога не бих постъпила като колежката.Не ми побира главата как възрастен човек,учител може да постъпи така.
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За дивашки постъпки - дивашко наказание, ако други възпитателни мерки не дават резултат.Вие как ще реагирате, ако някое дете тормози вашето и го плюе?Наскоро някои тук обвиняваха бащата на седмокласничка за това, че е нашамарил момче, което е блъснало силно дъщеря му в корема с чина. Ако някой нанесе травма на момиченцето ти, в резултат на която то може да се изялови, ще те питам как ще се отнесеш спрямо виновника?
45
0
 
0
 
! Отговори
Do36 преди 4 години
Много мило!Благодаря за дружеския шарж.
44
4
 
13
 
! Отговори
Стига глупости преди 4 години
Идея нямате как се държат децата ви в училище. Със собствените си не се оправяте, а учителката е длъжна да търпи 26.
43
3
 
12
 
! Отговори
Логично иСправедливо преди 4 години
ще е, ако останалите родители заведат дело срещу родителите на наплютия за назидание ученик.Неговите родители много добре знаят какво са създали и възпитали, но въпреки това го пращат в обществено училище, за да вилнее за сметка на останалите деца, вместо да изберат индивидуално учение у дома.
42
13
 
7
 
! Отговори
7 преди 4 години
Герберско иновативно възпитание !Наистина е нужна изобретателност да приложиш такова средновековно средство !Какво съжалява ? За какво ? Просто да си върви от образованието изибщо ! Икъде е била тя н това време като има задължението да е постоянно с тях ? На кафе и клюки с колежките - бивши тройкаджийки до една !Не са били приети никъде другаде освен в ПУ за ПУП И НУП !
41
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се върнат и мъжките гимназии. Смесените училища ( с момичета и момчета) да се закрият, защото така или иначе подрастващото поколение е несериозно. Мъже да управляват и работят мъжката професия учител и директор, а жените да бъдат уволнени. Момичетата най- много да учат до средно образование (в девическа гимназия и то при строги изисквания : да се обличат в женска ученическа униформа - прилична по дължина (може и дълга) пола, блуза с дълъг ръкав и сако; да имат добро поведение).
40
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не оправдавам поведението на момчето, но когато жени са назначени да работят МЪЖКИ професии и призвания ( директор на училище и учител), образованието и възпитанието на подрастващото поколение ПАДА! Освен въпросната " учителка", трябва и " директорката" да си подаде документа за уволнение и напускане. Жени не могат и не трябва да работят мъжки професии и призвания. Жени не трябва да са преподаватели, учители, а още повече директори!