Премия от 1500 лв. дава община Баните за новородено бебе

Обмисля се и поемане на семестриалните такси на студенти
3 фев 2020 20:20, Анисия Иванова
32
Премия от 1500 лв. дава община Баните за новородено бебе
Снимка: БГНЕС

Община Баните ще изплаща премия от 1500 лв. за родителите на всяко новородено бебе, информират от Общинската администрация. Средствата за подпомагане на младите семейства, които остават в родопската община, са предвидени в бюджета за 2020 г.

Премиите за новородени бебета са част от мерките, които Общината въвежда за разрешаване на тежките демографски проблеми, коментира кметът Милен Белчев.

Детските градини в община Баните са безплатни за родителите, уточняват от местната управа. Общината е изправена пред тежък демографски срив, населението е намаляло с една трета през последните 10 г., уточнява кметът.

За да се преодолее недостига на кадри като медицински сестри, рехабилитатори, строителни инженери, общината възнамерява да приеме решение, с което да се плащат семестриалните такси на студенти от Баните в определени специалности.

Плановете на общинарите включват и допълнителни стимули за привличане на инвеститори. Обсъжда се вариант да се гласува промяна в общински наредби, така че да се регламентира безвъзмездно предоставяне за ползване без наем на общински имоти на инвеститори, които откриват работни места. Става дума за необитаеми от години сгради като закрити училища, чиято издръжка е в тежест на общината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Дай Боже повече и по състоятелни такива инициативи да има! Малко са, но все пак е нещо!
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата ако не почне да дава по 50к за деца, няма как да чакаме раждаемост. Даже ще намалее доста още. Хората не искат да робуват на деца, а да живеят нормално. Което значи 1 дете. С 1500лв само на вятъра.
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли население всичко ще трябва да се закрие
2
1
 
22
 
! Отговори
Трол преди 4 години
За тия пари ще напълните района със социално силни ц......
1
3
 
22
 
! Отговори
Гроб. преди 4 години
"населението е намаляло с една трета през последните 10 г., уточнява кметът." Брау... Гроб се гордее с вас.