Ученик наплю съученик, учителка накара целия клас да се изгаврят с него

Детето не се е оплакало, родителите разбрали от другите деца
3 фев 2020 14:25,
332
Ученик наплю съученик, учителка накара целия клас да се изгаврят с него
Снимка: БГНЕС

Начална учителка от Пазарджик ще бъде проверявана от прокуратурата заради неприятен случай в училище „Проф. Иван Батаклиев“. За да накаже свой ученик, Верка Маратилова е принудила всички деца от класа - един по един в колона, да заплюят съученика си, докато той е бил изправен пред дъската.

Още по темата

Прокурорската проверка трябва да установи дали има данни за хулиганство с цел публично унижаване, както и дали има принуда, с която грубо са нарушени нравствените принципи, чувства и достойнство на повече от едно лице, в случая на малолетни, предаде БНР.

Проверката ще извърши Апелативната прокуратура в Пловдив, тъй като Окръжната прокуратура в Пазарджик си даде отвод с мотив, че при разследването няма да има безпристрастност. Причината е, че училище „Иван Батаклиеве едно от най-елитните учебни заведения в града и децата и внуците на пазарджишките прокурори и съдии учат именно там.

Неприятната ситуация е станала на 9-и януари, в 3 б клас. По време на междучасието няколко деца влезли в спор и в невъзможността да се защити по друг начин деветгодишният наплюл две от децата.

Вместо родителите да бъдат предупредени за тази постъпка и заедно с педагога да намерят решение, учителката Верка Маратилова решила да приложи свой възпитателен метод.

По време на час тя изправила детето пред учебната дъска, строила целия клас в редица и наредила всички да преминат един по един пред момчето и да го заплюят. След наказателната акция учебните занятия продължили.

Вечерта семейството на детето забелязало, че той е потиснат, не говори, отказва да се храни с обяснението, че го боли главата. Нищо не подозиращите родители останали с впечатлението, че детето им има вирус. За неприятния инцидент те разбирали няколко дни по-късно от възмутен родител на момиченце, което разказало вкъщи как всички плюли по пострадалото дете.

Със случая са запознати всички институции в града, включително и Регионалното управление на образованието и Отдел „Закрила на детето“.

Проверките са установили, че има недопустимо нарушаване на професионалните задължения, но директорът на учебното заведение има правото да наложи санкция по казуса. Даниела Кемчева, директор на училището, е силно притеснена от случилото се. Верка Маратилова не пожела да коментира темата.

По желание на семейството момчето вече е в друго училище и с него работи психолог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
3
 
7
 
! Отговори
Независимо преди 4 години
Ускореното поведение на малолетните не трябва да неглижира ужасяващото действие на учителя. Кой от вас,пишещите не е бил наплют,набит като дете от децата с които е заедно? Но...целият клас да се изреди и да се гаври над "детето-престъник" под благосклонният поглед на "педагога"?!..Който смята,че е правилно му пожелавам на неговото дете,внуче, роднини...да му се случи.
241
8
 
11
 
! Отговори
Учител преди 4 години
Най-важното е колежката да се съхрани психически, щото този гамен ясно че ще го местят от у-ще в у-ще и той няма да се оправи. Криво дърво се оправя, крив човек-не!!!
240
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учителка-Мутра или Мутреса!!? Психопат. Тази чувала ли е за.СЪВРЕМЕННА педагогика и комуникация с учениците, защото методите й на "възппитание" са от средновековието. Тя е там, в училище, не за да въздава "справедливост " или да изземва функцията на съдия-изпълнител от последна инстанция , а да ПРЕПОДАВА и да ОБЯСНЯВА -т.е. ползвайки силата на словото. А децата защо са се съгласили да изпълнят заповедта, какво щеше да им се случи, ако откажат??? Обяснете ми! Това е страшно, обществото ни е тотално ДЕГРАДИРАЛО!
239
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От всичко чуто и видяно стигам до извода, че за да се стигне до тук има вина ръководството на училището. Това е проблем от три години, не е от вчера. Да кажат какво са направили за тези три години. Какви мерки са взели. Защо се стигнало до тук? Безсилни ли са учителите в такива ситуации? Работен ли е с детето и родителите с психолог. В такова голямо училище има директор, зам. директори, психолог. Кой какво е свършил?
238
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
32 деца!!!!! Кой го е разрешил???? Защо???? Това не нормално!!! Там стаите са кутийки, къде ги събраха???
237
3
 
10
 
! Отговори
алоууу преди 4 години
Аз я разбирам, когато в класа има две три ***-чета, които всеки ден пилят нервите на учителката и другите деца - тя не е издържала. Друг е въпросът, че е прекалила, гадно е, като някакъв самосъд. Но вината е на директорката, че не е разкарала проблемното дете НАВРЕМЕ.
236
9
 
13
 
! Отговори
666 преди 4 години
Браво на учителката!
235
1
 
5
 
! Отговори
Ммммм преди 4 години
Защо внушават, че училището е елитно... То е в центъра, но отдавна е с проблем при събирането на деца.
234
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на даскалицата. Соломоновско решение. Така детето ще разбере най добре урока
233
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Охо, става интересно.. Ако се включи и дядото на детето става опасно... Има си пари човека и ще им разкаже играта... Сагата няма да приключи скоро.
232
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Системата трябва д аизплюва такив агаменчета и да го държи под карантина!
231
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 231Прав му път.
230
8
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Много грозни епитети срещу дете, което не познавате. Ако на негово място бе вашето дете? Това ли са педагогически методи. Бих приел един шамар, ама такова унижение. А и разберете кой е съпруг на въпросната учителка 7 защо всички прокурори си правят отвот.
229
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се знае точно каква е историята с плюнките и защоп са били 2ма срещу един..Начини има различни за решаване на проблема.Линчуването на едно дете с помощта на останалите деца -определено не е нормална реакция на възрастен човек,който работи с деца.
228
6
 
13
 
! Отговори
току-що по Нова преди 4 години
група родители на деца от класа казаха, че това момче от 1 клас тормози останалите. Явно се касае за гaменче, чието поведение поощряват в семейството му. Малко са го плюли!
227
3
 
19
 
! Отговори
дам преди 4 години
Не оправдавам учителката, но си мисля как ли са се чувствали двете наплюти преди това деца ? Тормозените деца от други деца каква защита са могли да получат ...ако родителите на лай...ото са някакви гоУемци или просто простаци ? Защо "пострадалото" дете е научено да плюе другите деца ? Ей такива въпроси ми се въртят по случая.
226
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая е а затвор
225
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защивате я ако беше ваше дете щяхте ли да я защитавате по-скоро щяхте да я смачкате
224
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ще си отмъсти след време ще ги убие или ще се самоубие заради тая учителка или нея ще я
223
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този ученик е потенциален самоубиец или убиец в това са го превърнали ежедневния бой и тормоз сега и унижение от тая учителка преди 2 седмици един такъв се самоуби