В брега на р. Чая са струпани чували с боклуци с надписи "made in Spain"

Експерти проверяват сметище в землището на Катуница
3 фев 2020 21:40, Анисия Иванова
31
В  брега на р. Чая са струпани чували с боклуци с надписи "made in Spain"
Снимка: БГНЕС

Експерти от Областна администрация - Пловдив и еколози от община Садово започнаха проверка на нерегламентирано сметище на брега на река Чая в землището на село Катуница, съобщиха от пресцентъра на област Пловдив.

Сигналът е подаден от жител на селото. На голяма площадка, част от която е на дигата на реката и в самото корито, са струпани десетки чували с отпадъци с неизвестен състав, всеки от който е с тежина 1,3 тона и с надписи "made in Spain".

Отпадъците са разнородни, сред тях има пластмаса, гуми, строителни отпадъци, текстил, каза Атанас Иванов, еколог от община Садово. По думите му веднага е подаден сигнал на тел. 112, в РИОСВ, Областна администрация - Пловдив, Басейнова дирекция.

Има съмнение за извършителя, но на този етап не могат да го коментират, каза още той.

Иванов е категоричен, че на това място никога не е имало сметище и през годините от община Садово многократно са информирали заинтересованите институции, че на този терен незаконно се добиват инертни материали и тяхното място се засипва с отпадъци.

Общината няма ресурс сама да се справи с този проблем, още повече, че това е район от "Натура 2000" и мястото след това трябва да се култивира, а това изисква огромни средства, добави екологът, цитиран от БТА.

Кметът на общината Димитър Здравков добави, че с този проблем е бил запознат на място и бившият министър на МОСВ Нено Димов, което е останало без последствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е луд които яде баницата а ксоито му я дава
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 2009г. чехът Давид Черни представи България като *** в колаж пред входа на сградата на Съвета на Европейския съюз в Брюксел. Тогава мноооого му се разсърдихме. И защо ли?
20
1
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Да ни е честит и този бойколук ! Гласувайте за ГРОБ и се не бойте !
19
19
 
1
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
Ако си плащат да хвърлят. Аз като правихме гаража всичко в реката. Да няма у нас да го държа.Който не му е приятно да гледа *** просто да не ходи по тези места
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
престъпници! ос рахте хубавата страна!
17
1
 
9
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До Анонимен Интелигенцията и свестните бяха избити а някои се спасиха по чужбина. В България останаха повече крадци, убийци селяни с каруци идваха по градовете с пари от окрадените банки и оцеляващото бедно население ...
16
0
 
8
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До Анонимен Защо е избран този *** боко да ни е мин. ами защото елита избира такива за по-лесен контрол и с *** досие на убиец и нарко дилър ...
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТакава доло, продажно и вредно за българия управелне не сме имали никога през последните 100 години.Прави ще се окажат тези от Ндрангетата, от подслушания им разгоо "В България имаме вход. Можем да правим там къквото си искаме|След този запис цялото това продажно управление би следвало да си подаде оставката, защото това говори до какъв резил сме стигнали.
14
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не остана чисто място в нашата България от корумпираните чиновници в управлението на ГЕРБ!!!!И защо няма арестувани за соттиците хиляди тонове отровни и канцерогенни ***, които ни набутват тук????Кой разреши на стотици фирми да правят безконтролен внос на бокулците?Защо няма арестувани и осъдени за това, а се занимават с Черепа само?
13
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко трябва да си алчен, за да търгуваш с бъдещето на една цяла държава, като затрупваш природата с чужда смет.
12
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 2020 лъсна истината за България и тя е, че това е сметището на Европа.
11
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАтака кога е имала мнозинство,че да реши нещо?Ако Атака имаше мнозинство,България щеше да е хиляди пъти по-добре,те затова и ги смазаха,защото се борят за интересите на хората,а не на мафията.
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 14Абе няма разлика... БСП, ГЕРБ, ДПС, АТАТКА... Едни и същи ла... По-точно имената различни, ама *** еднакви.
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАми аз гледах договора ,който показаха по телевизията,след това погледнах и датите в които са управлявали правителствата,не само през управлението на ГЕРБ,ами и през времето на Орешарски са подписвали,но трябва да спрем тази гавра с отравяне на природата ни!Четох статия,в която пишат,че тази мафия с отпадъците е много гъвкава и изобретателна,трябва непрекъснато да се следи и контролира навсякъде в страната и митниците!
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хващате няколко полицая,да ровят и да видят откъде е сметта,след това забрана за всякакъв внос от цяла Испания,Италия и глоба!В момента се внасят отпадъци от Италия,Англия,Испания!Митничарите какво правят,чешат си ***...те ли?Колкото повече компромиси правят, толкова повече ще ни заливат с отпадъци и ще ни тровят!Под полетата в Италия вече има радиоактивни отпадъци,когато започнете да измирате като хората в Италия,тогава ли ще се сетите да спрете отпадъците?
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и после ревът що имало народен съд е те за тованякои и за съд не са заслужили - направо да ги заровят в боклукаи оная шан тонерка с каскета дето ката ден се пъчи пред камерите да ходи да ги ловиама май требе да с и лови началниците
6
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да благодарим на Боко Тиквеникът, че направи милата ни родина, боклучарник на Европа...
5
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
радев ви обеща промяна-ЕТО Я
4
3
 
20
 
! Отговори
Некой си преди 4 години
Криза, Суша, Язовир, Бойко, Медии, Ефир. Лилето, Стена, Проект, Водолаз, Лъжа, Дефект. Премиер, Идио*, Деби*, Вот, Доверие, Резил. Божков, Антики, Хазарт,Гешев, Рекет, Милиард.Турция, Поток, Пари, Изкопи, Тунел, Тръби. Чуми, Вируси, Ваксини, ТЕЦ-ове, Бо*лук, Токсини. Фалш, Измама, Документ, Цирк, Държава, Парламент. Еврозона, Борд, Инфлация, Години, 30, Демокрация...
3
1
 
14
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
ЕТо тоя глyпаk Нено Димов е бил на място и нищо не направил. Ми нека ся търка нара в затвора като е толкова умен.