На пристанище Варна товарят италианските боклуци, връщаме ги

Транспортирането ще бъде за сметка на италианското дружество
5 фев 2020 19:15, Анисия Иванова
17
На пристанище Варна товарят италианските боклуци, връщаме ги
Снимка: БГНЕС

На пристанище "Варна-Запад“ в 18.00 часа тази вечер започна товаренето на контейнерите с отпадъци от Италия, които ще бъдат върнати обратно на фирмата собственик.

28 от общо 127 контейнера бяха натоварени на кораб и ще бъдат върнати обратно на изпращача – "Дентиче пантелоне“ от град Салерно, след като Районната прокуратура във Варна даде разрешение за реекспорта им.

Транспортирането ще бъде за сметка на италианското дружество.

Още по темата

Първите контейнери от Италия пристигнаха на 9 октомври 2019 г. До 25 ноември миналата година на пристанище "Варна-Запад“ са били разтоварени общо 127 контейнера с временен режим на съхранение до 90 дни. Товарът им бил представен като пластмасови и каучукови отпадъци.

Отпадъците са текстилни, стъклени и дървени и са били предназначени за получателя – "Блацион“ ООД в София, в която участие има македонският гражданин Горан Ангелов, доскорошен директор на депото в Скопие.

Отпадъците трябвало да бъдат доставени на площадката на „Траш юнивърс“ ЕООД в град Гълъбово и изгорени в пещите на ТЕЦ-а на "Брикел“ ЕАД.

Тази сутрин Районната прокуратура във Варна влезе в офисите на „Брикел“ и „Траш юнивърс“ в град Гълъбово. Властите търсеха документи свързани с пристигналите 127 контейнера с отпадъци от Италия, съобщи БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кармен, Кармен, лелята на Чарли! :)))))))))
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не забравяйте да натоварени и *** от ГЕРБ които го доставиха.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората знаят,а институциите на Варна не)
12
1
 
4
 
! Отговори
Боклукономика преди 4 години
"*** юнивърс" ЕООД, "червени буклуци"ЕАД, бричкел Гълъбово, ВЕЦ гугутково, бг бизнеса се развива с невероятни темпове.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като се позабрави пак ще ги докарат,във тази държава за пари всичко може да се направи.
10
3
 
22
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Благодаря ви , БЪЛГАРИ !Показахте на селянина от Банкя , че *** от Европа е докаран от *** в министерски съвет за милиони печалба на олигарсите , платили за спечелените избори !!!
9
1
 
9
 
! Отговори
ЮнкерИшиаса преди 4 години
а италианците толкова *** са загробили в собствените си морета и полета и в сомалия че за тях ще е детска игра да изсипят *** малко след като напуснат пристанището. гледах и една карта с радиацията в моретата и в черно море от към българската страна имаше странно една голяма точка за радиация. ама сигурно е била руска подводница....
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че бяха италианците,да се обадят за далаверата с пачки,на министри кметове и комисийки и тяхните приближени приятелчета
7
2
 
7
 
! Отговори
ЮнкерИшиаса преди 4 години
какво стана със замърсяването от старите дизели и печките с дърва и въглища? едни филтри се монтираха, едни мелеони се усвоиха. голяма врява беше, компирката сочеше с пръст и хулеше бедняците. нещо по темата със смога в софия който е от около 5-6 години толкова гъст че като минавам от там за 2 часа от летището до автогарата и ми се разказва играта. по същото време китай спира да изкупува пластмасите на европа. нещо по темата.... за един приятел питам. а по площадките сметищата в цялата страна пристигат всеки ден нови отпадъци.
6
1
 
8
 
! Отговори
Дядо Ванко преди 4 години
Прах в очите на слепите.
5
6
 
4
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 4 години
Ай, ай, ай - някой червен "бизнесмен" ще изгърми. Италианските мафиоти не прощават издънките пък били те и от някой червен боклукчия.
4
2
 
13
 
! Отговори
anonimous82 преди 4 години
Имам опасения,че *** ще бъде изхвърлен във вътрешността на Черно море...познавам манталитета на управляващите ..а и не вярвам в Италия да са склонни да си го приемат обратно!Жалко за природата !
3
1
 
15
 
! Отговори
4умата ГЕРБ преди 4 години
До zeusЗащото сме в ЕС и сме бананова република. В статията не се споменава, но вече се говори, че ще ни бъдат наложени санкции, защото не сме спазвали задълженията си по "някакъв си договор за ***" за който явно само от ГЕРб знаят.
2
1
 
8
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Някой шеф от въпросните фирми ще бъде посетен от съветник на ндрагета.Да объркаш сметките на мафията не е добра идея
1
1
 
17
 
! Отговори
zeus преди 4 години
А защо със закон не се забрани вноса на всякакви отпадъци, дори африканските страни вече го направиха?