Сняг затрупва страната, затворени пътища, села без ток...

Информация за пътната обстановка - от интернет страницата на АПИ
Обновена: 5 фев 2020 19:41 | 5 фев 2020 18:30, Анисия Иванова
55
Сняг затрупва страната, затворени пътища, села без ток...
Архив: Булфото

Продължава снеговалежът над страната, част от високопланинските пътища за затворени. Движението на МПС над 12 т  се ограничава по АМ „Хемус“ в двете посоки за област София, както и по пътя Велико Търново - Ботевград, Русе  - Велико Търново, за областите Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе и София поради обилен снеговалеж и снегопочистване.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ – api.bg, както и по всяко време на денонощието  на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Движението на МПС над 12 т  се ограничава по АМ "Хемус“ в двете посоки, по пътя Велико Търново - Ботевград и Русе - Велико Търново поради обилен снеговалеж и снегопочистване.

По информация на АПИ дъжд вали в областите: Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Добрич, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен, Силистра, Русе и Ямбол.

Сняг - в областите Велико Търново, Габрово, Кюстендил, Кърджали, Ловеч, Перник, Пловдив, Разград, Смолян, София, Търговище, Хасково и Шумен, както и  при проходите „Предел“, „Попови ливади“, "Петрохан“ (област Монтана) „Ришки“ (област Бургас), „Троянски“ (област Ловеч), "Шипка" (област Стара Загора),  в районите на Сатовча, Голешево, Добринище, Струмяни, Петрово, Голешево, Черна Места (област Благоевград), Босна, Малко Търново, Вълчаново ханче, Габрово и Трявна  (област Габрово), Тетевен, Троян, Берковица, Панагюрски колони, Панагюрище, Каратепе, Картела, Юндола и Долно Вършило ( област Пазарджик), Козница, Беклемето, Лъки, Паничково, Студенец (област Пловдив), планинските части на област Сливен, Върбица (област Шумен).

От АПИ съобщиха, че поради обилен снеговалеж, снегопочистване и закъсали тежкотоварни автомобили се ограничава движението за всички МПС през проход "Република".

Трафикът на МПС до 12 т се осъществява през проход "Шипка". Движението на МПС над 12 т се ограничава и по пътя Катунци - Гоце Делчев. Ограничава се движението за всички МПС по пътя Шипково – Рибарица поради снегопочистване.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ – api.bg, както и по всяко време на денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. 

Временно се ограничава движението на моторни превозни средства над 12 тона по пътя между Гоце Делчев и Доспат, съобщиха от ОД на МВР в Благоевград. Временно ограничение за моторни превозни средства над 12 тона е въведено и през местността Попови ливади. Причината е обилният снеговалеж и влошените метеорологични условия.

От Областното пътно управление /ОПУ/ в Благоевград казаха, че най-обилен е снеговалежът в района на Гоце Делчев. Навсякъде в областта пътищата се почисват и опесъчават. Обстановката към момента е спокойна, допълниха оттам. Двадесет и седем коли са ангажирани в почистването и опесъчаването на пътищата в област Благоевград.

Проходими са пътищата към Еленския Балкан, където снежната покривка вече е над 30 сантиметра, съобщиха от пресцентъра на община Елена. Снегопочистващи машини разчистват основните пътища и улици. В града снегът е около 10 сантиметра, няма навявания. От общината уточниха, че заради очаквания сняг са се увеличили резервациите за хотелските бази в района. Най-много сняг в момента има по високите части на билото на планината около Буйновци и Бадевци.

7 са населените места в област Кърджали, в които електрозахранването беше прекъснато заради падналия мокър сняг. Ток няма в селата Габрово, Комунига, Миладиново, Падина, Ленище, Ябълковец и Слънчоглед. Снегорини почистват основните пътища от републиканската пътна мрежа, а работата им беше проверена от областния управител Никола Чанев.

Най-голям брой автомобили са закъсали в участъка на пункта при разклона за село Чилик, сред тях камион и автовоз. В момчилградското село Горско Дюлево екип на пожарната е изтеглил аварирала линейка, в с. Бенковски, община Кирково, на платното е заседнал ТИР, а в Ардино е регистрирана катастрофа с три автомобила.

Най-висока е снежната покривка по високите места в Чернооченско - 32 сантиметра. Около 20 сантиметра е дълбочината на снега в района на прохода Даладжъ.

Не е почистен републиканският път Момчилград - Равен - Нановица - Гургулица - Зорница, оплакаха се местни жители. Според тях снегопочистващата фирма не е изпратила машини в района.

Снегът създаде проблеми и по международния път за Гърция. Няколко катастрофи са станали в отсечката между спирка Джебел и Кирково. Доста сняг има натрупан и на ГКПП "Маказа", където закъсаха няколко гръцки автомобила с летни гуми. Сняг вали и на територията на северна Гърция. По пътя от Комотини до граничния пункт се допускат само автомобили с вериги. В община Ариана заради снега до края на седмицата са отменени учебните занятия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До кога.
1
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уе уеуеуеуеуе,заваля малко сняг и то февруари и АПИ/поредната държавна структура/блокира!!!!!!!!Ако има една държавна структура да работи -те па на!!!!!!