HelpBook питане: Защо снегоринът не чисти нашата улица?

Още сигнали - нагло паркиране, счупени плочки от студа
7 фев 2020 20:55, Анисия Иванова
31

Снимка: HelpBook

Общината отговаря както за вреди, настъпили при движение на МПС поради непочистването от сняг или лед на улично платно, така и за вреди, причинени на пешеходец поради придвижването му по непочистен тротоар.

Ето какъв сигнал получихме в платформата на Helpbook.info: "Живея в село Лозен на улица "Борова гора" и всяка зима най-демонстративно снегоринът минава по другата улица на четните номера, а по нашата на нечетните - НЕ! Тази и предишната зима улицата ни не е почистена нито един път. На улицата има 6 къщи, но се живее само в 3 от тях, в нашата сме 3 семейства и явно няма смисъл да се почиства, няма смисъл да ни се изхвърля боклука редовно - един път в месеца е достатъчно, но данъците си ги плащаме, сигнали си пускаме и промяна няма. Моля да бъде извършена проверка и улицата ни да започне да се почиства най-накрая", пише нашият възмутен потребител.

Ниските температури, снеговалежите и заледяванията допълнително усложняват обстановката и във Варна както и на вече съществуващ проблем: "Тротоарните плочки на спирка Проектантска (посока Морска градина), които изначално са некачествено положени, в момента на места са силно разместени, потънали или изпъкнали. В резултат на това, в тях непрекъснато се спъват и падат хора. Спирката е много използвана и от възрастни хора. Моля да се предприемат мерки за възстановяване на настилката, преди да е станал сериозен инцидент", се иска в сигнала.

Случаите с нагло паркиране не само не намаляват, а тенденциозно се увеличават, според изпратените сигнали от цялата страна. В оплакване от Русе се твърди, че редовно автомобили без талон за паркиране за хора с увреждания почти всяка вечер паркират върху обозначените места за инвалиди на обособен паркинг. Нашият потребител резонно задава въпроса служба КООРС дали прави обходи след 18 ч. и изпратените снимки въобще могат ли да послужат за санкциониране?

Друг наш потребител няколко пъти е забелязал паркирани автомобили на нов тротоар, където има знак, указващ забранено паркиране. На съседен тротоар положението не е по-различно - всяка сутрин има паркирани автомобили, като част от тях са в зелената площ, а другата върху пешеходната настилка. По този начин разнасят кал и разбиват тротоара, на който очевидно плочките вече поддават. Гражданинът моли за предприемане на необходимите мерки и по-възможност "паяците" сутрин да преминават с цел санкциониране на водачите и принудително да отстраняват автомобилите, които са в нарушение.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден, подайте сигнал в HelpBook.info
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Нродецът много се разглези. Надошлите, забравихте ли га тичахте с опинци из дълбокия сняг. В София зимите бяха със сняг по 3 - 4 месеца . Тогава никой нямаше претенции. Я обратно на село !
20
0
 
1
 
! Отговори
Факт преди 4 години
А по нашата улица никога не минава снегорин. Какво да правим...
19
1
 
2
 
! Отговори
до 24 преди 4 години
Абе ***, в село Лозен живеят над 6000 души. Ясно е кога си дошъл в София и си натъпкал цялата рода в гарсониерата в панелката, след като твърдиш, че в 12 етажен блок се побирате над 50 пъти по 6000... когато няма какво смислено да кажеш, просто замълчи. Поне няма да ти личи умствения капацитет.
18
4
 
2
 
! Отговори
HelpBook питане: преди 4 години
Може ли да пратите някой с лопата и морска сол, че онзи ден се подхлъзнах на стълбите пред входа и за малко да падна. Все пак живея в 12 етажен блок и сме колкото 50 такива села като население
17
8
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Три къщи в село и искат снегорин да минава. Я питай баба си дали е минавал турския снегорин, кога е живяла в кирпичената къща. Елате в София, продайте си нивите и ще ви е чисто
16
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 4 години
защо цензурирате ен.чар...политическата ни класа се състои от е.ичари обслужващи чужди интереси,крадат и убиватбългари от алчност и в служба на чужди интереси...обществена тайн..жУрналясти
15
2
 
8
 
! Отговори
ББ преди 4 години
важно е да сте си платили...май-юни ще ви почистят бе...голема държава с много пътища....то слънцето...,тея толкова са се ояли...толкова са се превърнали в ***,ама сте евтини,обещания за служби...кебапи,бира и...те не са виновни...те са еничари...вие дето ги избирате какви сте?
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези пък, хванете се 5 мъже отблока и за 30 мин сте готови. Имате нужда от фитнес и без това ... стига с това чакане все някой да ви свърши работата.Баба Пена на село не седи да пита къде ми е снегорина, а е на 78г и сама си чисти ...
13
0
 
11
 
! Отговори
От прованса преди 4 години
Снегорин в малките улички изобщо да не влиза, и за нас/шофьорите/по-добре и за него. Ето ви *** пример от вчера, мина, набута всичкия сняг на страни, направи едни големи камари пред колите паркирали на улицата и затвори и входове към блоковете от друга страна! И после с лопатките да чистим сняг....
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато оставиш на тротоара материали те глобяват но когато натрупа сняг се опитват да вменяват задължение да си чисти всеки сам .Да не говорим че не събират смет редовно пълна мърлящина .
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом всяко домакинство си плаща данъците навсякъде трябва да се чисти дори и тротоара е общинско задължение.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 9 На Тебе никой не ти иска мнението .
9
0
 
7
 
! Отговори
Сногорин преди 4 години
Ми то е ясно, вие сте прости и аз съм такъв, ще си чистя където искам ве.....!
8
2
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Дават затопляне, защо да чисти?
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С такъв пейзаж - зимна приказка аз не бих пуснал снегорина да мине по нея.
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тез пък,все някои трябва да им свърши работата,все някои им е длъжен,все някои им е виновен.Голямо оплакване,голямо мрънкане.За гражданска съвест някои от вас с тоя хелпбук да е чувал ? Добре,за някои сериозни,важни,груби ,обществени неща съм съгласен да се даде гласност ,за да се акцентира на проблема,ама че улица за три къщи в някво село не била разрината или ,че торба *** хвърлена пред входа му....ай,няма нужда ! Вие,оплакващи се в хелпбук,колко пъти помогнахте на България или на българи
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изчисти си я ти бе !Няма да се счупиш ! И потърси отговор от общината,кво ми хленчич ?!Щом за три години не си отишъл до общината,значи не си толкова за мислене.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защото, обитаваме тази територия
3
1
 
6
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
снегорините са фата моргана, и по скоро фата компирана. има ги само у тетрадките дето записват кой колко е чистил и колко пара ше прибере.
2
1
 
16
 
! Отговори
минувач преди 4 години
Ако моя данък згради е еднакъв с този на комшията от другата улица, ама на него му чистят снега а на мен не - аз съм ощетен!И е така за много други неща! Мигането на Фъндъчкова пред телевизора не ме устройва!