Мандра с глоба заради замърсяване на местната река

Жители и туристи от години се оплакват заради миризмата
7 фев 2020 22:07, Ния Христова
15
Мандра с глоба заради замърсяване на местната река
Снимка: Pixabay

Регионалната инспекция по околната среда и водите във Велико Търново ще наложи сериозна глоба на мандрата в град Елена заради замърсяването на местната река, съобщи в. "Монитор".

Местните жители и туристи с години се оплакват, че когато се минава край реката, от нея се носи силна миризма на мърша. След редица подадени сигнали, на 4 февруари екоинспектори направили проверка, след която установили, че пречиствателната станция на мандрата не работи нормално. Във водата имало бяло оцветяване и сиво- бяла утайка. Взета е проба от водата и се очаква резултати да станат готови в най- скоро време.

Жителите на град Елена и близките села смятат, че от мандрата редовно изливали суроватка в реката, откъдето идвала и неприятната миризма. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: рекамандразамърсяване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Тука няма да върви лафа " Туй да не ти е мандра" .
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партизаните слязоха по градовете,взеха големите пенсии за активни борци,и веднага се усети тяхната липса в екологията.Едно време като бяха по горите,мандра не остана не обрана и запалена,и тези замърсявания ги нямаше.Мисля че им е време пак да хващат гората,там където им е и мястото.И ако може да не се връщат вече.Че видите ли до какви еко-катастрофи води слизането им между народа.И без това 45-години само пиеха кръвта на народа.
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДрОгаре тази мандра обирахте ли?
9
0
 
8
 
! Отговори
Ненчо преди 4 години
Да проверят, и мизия милк в търговище към релсите тече си бялата рекичка,смрад и там е същата работа
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека първо направят пълни изследвания,а тази река има ли име?Защото ако е река Асеновска,тя се влива в язовира за питейна вода.
7
1
 
3
 
! Отговори
do 7 преди 4 години
заврения зет Костов-Григоров е гол като пушка у нас, но си кара Ауди, построи втора къща с име Елена, че в първата нямаше добри спомени, имаше в КТБ над 200 хиляди, а жена му Григорова над 350 хиляди. Бяха вбеси Филчев, че не могат да си вземат пенсиите. Раздаде на доста показали лоялност хора активи и те му се отблагодаряват. Как мислиш се е разбрал със съда този и защо един университет му спонсорира лабораторията и т.н.?
6
1
 
16
 
! Отговори
Слънчарски преди 4 години
До Анонимен 1Баси, хората четат и защото някакви имена съответстват, си мислят че вярно. Името на мандрата е защото е до град Елена! Какъв Иван Костов, каква Елена Костова?! Тая мандра е собственост на млечния бос Стефан Василев, който държи още доста такива и други бизнеси, както и в Македония. Преди година и нещо го бяха арестували уж като бос на престъпна група, но разбира с тая прокуратура е кихнал здраво и са го пуснали по живо, по здраво, за да продължава да трови и укрива данъци.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само се замислете с какви отрови и фълшификати пълнят продуктите в тази мандра. Разбира се имена както винаги отсъстват. Някой да каже коя е мандрата та да е заобикалям на 500 метра.
4
0
 
12
 
! Отговори
сметайте от кви преди 4 години
ббоклуци ви зджуркват сирената и кашкавалите дето ги ядете, щом рибата е измрела от тези отрови
3
1
 
18
 
! Отговори
Накратко преди 4 години
Е как суроватка нали всичко е от палмово масло.Само не знам как суроватка ще замърси река .По соца се избиваха за суроватка да хранята всякакви животни.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то без заврения ни зет нищо не става у нас, няма ли Гешев да покаже, че има топки и да се захване с ментора на Цв. В., И.П, В.Б. и т.н
1
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мандра Елена е собственост на бившия премиер Иван Костов. Съпругата му е Елена Костова.