Община Банско е в тежко финансово състояние

Бившият кмет сключвал неизгодни договори, сезират прокуратурата
Обновена: 7 фев 2020 21:58 | 7 фев 2020 21:45, Анисия Иванова
46
Община Банско е в тежко финансово състояние
Снимка: Pixabay

Община Банско е в тежко финансово състояние, а основна причина са неизгодни договори, сключвани от бившия кмет Георги Икономов. Повечето ремонти са се извършвали чрез граждански договори с физически лица. Това стана ясно при дебатите по бюджета на общината, разходната част на който ще е ограничена през следващата година, съобщи БНР.

Нереалистични приходи и сериозни преразходи по всички пера са отчетени за миналата година по време на ревизията, назначена от новото общинско ръководство.

Община Банско е в тежко финансово състояние, призна председателят на Общинския съвет Димитър Русков: "Преди 8 години общината имаше 5 милиона на депозит. В момента имаме 7 милиона кредит. Значи 12 милиона са похарчени“.

За да се избегнат обществени поръчки, ремонтите на улици и тротоари са били извършвани чрез граждански договори с физически лица, като средното месечно възнаграждение е било 4000 лева. Три договори са на стойност близо 70 хиляди лева, твърдят от общината.

За всички неизгодни договори, подписвани от бившия кмет Георги Икономов, и във връзка с важни инфраструктурни проекти, парите за които са изхарчени, ще бъде сезирана прокуратурата.

Заради тежкото финансово състояние на община Банско разходната част на бюджета, приет късно вчера, е изключително рестриктивна:

"Със строга финансова дисциплина - да се знае всеки общински лев къде отива, за какво отива и какъв ще бъде ефектът от тези пари, които ще похарчим“, каза Димитър Русков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари