Няма населени места без ток на територията на ЧЕЗ

355 екипа са отстранили над 550 повреди от обледявания и тежък сняг
8 фев 2020 22:26, Анисия Иванова
11
Няма населени места без ток на територията на ЧЕЗ
Снимка: Архив Булфото

ЧЕЗ Разпределение възстанови електрозахранването на всички населени места в Западна България, които бяха засегнати от сложната метеорологична обстановка през последните дни. Общо 355 екипа отстраниха над 550 повреди, нанесени от обледявания и тежък сняг върху проводници и изолатори. Продължава работата по индивидуални сигнали в отделни населени места, съобщиха от пресцентъра на компанията.

Подобни метеорологични условия, като тези през изминалата седмица, дори да нямат извънреден характер, могат да бъдат пагубни за елементи от мрежата. Рязкото отпадане на натрупан сняг, както и скритите под снега обледявания на проводниците, които могат да достигнат до над 30 кг на линеен метър, водят до неминуемото им претоварване и повреждане.

Физическото достигане до тези участъци често е затруднено заради непроходими пътища и пътеки, трудно пренасяне на материали до засегнатите места и подмяна на засегнатите елементи в тежки условия и минусови температури.

Независимо от това екипите на ЧЕЗ Разпределение не прекъсват работа до пълното отстраняване на повредите и възстановяване на електрозахранването във всеки дом.

При настъпване на аварийна ситуация и при обективна невъзможност за възстановяване на електрозахранването в рамките на 48 часа от възникване на повредата, компанията е длъжна да въведе ограничителен режим в снабдяването с електрическа енергия, като целта е необходимо да уведоми Министерство на енергетиката.

По време на усложнената обстановка компанията спази всички посочени срокове и изисквания, като създаде Кризисен щаб и осъществи комуникация с кметовете на засегнатите населени места. ЧЕЗ Разпределение изразява своята съпричастност към хората за преживените от тях неудобства и уверява, че положи огромни усилия за възможно най-бързото им отстраняване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
основание преди 4 години
Българинът *** Пумев смята, че държавата му е длъжна за всичко. Обаче и телефонните оператори, и ЕРПтата са частни. Ако нямате интернет, ток, телефон, има си оператори и ЕРПта. Протестите - пред централните им офиси. Държавата може самчо да им отнеме лицензите, и то ако заведете дело против съответния оператор или ЕРП, което не са отделни физически лица, а цели частно фирми.
9
1
 
0
 
! Отговори
кой зая кое отговаря преди 4 години
Не мога да разера защо протестирате пред държавата ако нямате ток. Тямате ток по вина на ЕРПтата, на които плащате, за да имате ток. От държавата можете да искате само да отнеме лиценза на съответното ЕРП, по чиято вина сте без ток. ШИначе, митингувайте пред ЧЕЗ, ЕВН и прочее ЕРПта.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не се прави. Пети ден без ток и никой не го интересува. След десетки позвънявания на тел. 070010010,и без резултат
7
4
 
3
 
! Отговори
До хахаха преди 4 години
Дядка,през комунизма имаше режим на ток и вода без да е имало влошени атмосферни условия !Спомням си дори моменти,в които и двата жизненоважни инструмента отсъстваха от домакинствата !Ай,ходи да спиш бе,изтрещял дърт***к !
6
2
 
4
 
! Отговори
Верно200волта преди 4 години
Няма без електричество , няма значение , че е 180-200волта и всичко гори като го включиш.
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е при генерал Борисов наричан още способния, а сред езиковедите известен като полиглота Бо. Не само че няма населени места без ток, но с ток са и всички несъществуващи и ненаселени места. При разтривалият тодоровите ушаци кофпомпаджия, се работи така.
4
4
 
8
 
! Отговори
Рамщон преди 4 години
Обезщетение за клиентите на ЧЕЗ? Кога и къде?Видя се че програмата за инвестиции на ЧЕЗ е една голяма лъжа! Къде са държавните органи!
3
8
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Аууу, какво гръмко заглавие възхваляващо огромния "успех" на Тикволандия, че в 21-ви век, през 2020-та година, в европейска държава нямало населени места без ток !Браво на този журналистически гений на слагачеството, предоставил ни тази новина !А, когато преди няколко дена ви пишехме, че в Търновско има села оставени без ток за повече от денонощие, тогава мълчахте ...Зер да не разсърдите Вождо !Бравос !
2
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама Територията вече на ЧЕЗ ли е?Аз си мислех, че е на Тиквата.
1
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червените вече съвсем са истерясали. Под новина за електроснабдяване все тикви и пожарникари са им в главите.Споко бе! Не е ваша работа да управлявате държавата и няма да бъде поне през следващите 30-40 г.