Търсят с дрон изчезналите баща и син край връх Ботев

Спасителната операция продължава и днес
Обновена: 9 фев 2020 13:35 | 9 фев 2020 09:20, Красимир Ангелов
123
Търсят с дрон изчезналите баща и син край връх Ботев
Снимка: Dnes.bg

И днес продължава спасителната операция, която издирва баща и син, изчезнали под връх Ботев в Стара Планина.

Две кучета с техните водачи, спасители и 15 души от 61 Стрямска бригада вече са в планината. В помощ на търсенето ще бъде вдигнат и дрон, съобщава bTV.

Още по темата
В събота спасители доброволци успяха да обходят всички точки, до които биха могли да стигнат двамата изчезнали. С тях няма връзка от сряда следобед.

Днес спасителите ще обходят района около река Тунджа. 

Това е малък периметър, но доста по-трудно достъпен и опасен, посочи Емил Нешев, директор на Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
14
 
! Отговори
До 90 преди 4 години
И къде ще стигнеш от южната страна с джипа бе геврек?! Това да не ти е баирчето над родното ти село? И от север, по пътя със скапания ти джип до никъде няма да го докараш. Много *** народ има, мнооого!
79
5
 
4
 
! Отговори
Пор преди 4 години
Те са намерили портала за друго измерение.
78
0
 
18
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Преди да тръгнат прогнозата за времето беше ясна и категорична и синоптиците предупреждаваха. Ама те ли ще ми кажат на мен....
77
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи, спорът беше в какво време са тръгнали, а това, че не са гледали прогнозата, е друг въпрос. Лично аз изобщо не бих тръгнал пеша, а с джип.
76
4
 
12
 
! Отговори
Валерия преди 4 години
Пародия, що эа човек, тръгва месец февруари в планината с летни маратонки това е меко каэано самоубийство!!! Беэ нужната екипировка с (доведен син) жалко эа детето!!! Светсни хора не останаха в България!!!
75
4
 
9
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Няма начин тиквата да не е виновен. Оставка ! Оставка !
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На пролет ще ги открият
73
0
 
13
 
! Отговори
До 82 преди 4 години
Ти си като оня, дето се качи да кара пиян и изби хората. После вика:"Абе аз ако знаех, че ще стане така, никога нямаше да тръгна..." Не е до знание, а до разум, за този който го има де. Останалите все не знаете...
72
0
 
20
 
! Отговори
До 82 преди 4 години
Никой не знае какво ще му се случи. Умните хора ПРЕЦЕНЯВАТ РИСКОВЕТЕ и действат предпазливо. Глупаците се хвърлят с главата напред без да мислят. Резултатът е този.
71
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 82 Ако са знаели..??? Той този баща да ти кажа няма как да знае изобщо нещо в този живот, защото е тоталнооо изперкал- да тръгнеш посред нощ зимата при - 18 градуса с маратонки със сина си да изкавате някакъв връх. Разбрали, бе умен?
70
0
 
17
 
! Отговори
До 78 преди 4 години
Е точно такива кратунковци с такова мислене, като твоето си оставят телата по планините. Какво означава да се надяват, това да не е лотария с търкане на талони бе?! В планината не се надяваш, а преценяваш трезво ситуацията и рисковете. В сряда сутринта, когато са тръгнали да слизат, температурата горе е била -20, а вятърът 100 км/ч. Да се надяваш на нещо в такова време е равно на самоубийство. Най-вероятно са тръгнали да слизат защото младежът е бил в четвъртък на училище-абсолютна глупост.
69
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако са знаели, че ще се загубят и ще измръзнат, щяха да стоят горе. Ти поне си много умен и виждаш в бъдещето, сигурно само шестици ит тотото вадиш.
68
0
 
47
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Не приемам критиките към спасителите. Особено към Българския червен кръст, към който изпитвам изключително уважение. Това са хора-ДОБРОВОЛЦИ, които БЕЗ заплащане се опитват да помагат на хора в беда - не само планинската спасителна служба, а при всякакви тежки случаи. Тези хора, вместо събота и неделя да си стоят на топло като нас, при децата и семействата си, са тръгнали в студ и вятър да катерят склонове, за да търсят трупове! Защото една съпруга и майка се надява, плаче и чака!
67
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се говори за хубаво време, зимата, нощем под връх Ботев е глупаво.----Естествено, че става въпрос за ОТНОСИТЕЛНО хубаво време. Или си малоу мен да не го разбираш?
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 78 Ами в хижата ще стоят, бе...сега щяха 100 пъти да ги намерят живи и здрави там. Ти си тъпияяя.
65
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да, тръгват да слизат, в хижата ли стоят. Надявали са се да успеят.Това не значи, че са предприели качването при лишо време.Малко ми тъпеете нещо.
64
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 75 Горе където е тоя връх няма сняг в момента, а само леко побелял от снега камънак.
63
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се говори за хубаво време, зимата, нощем под връх Ботев е глупаво. Само, който не е ходил по планини може да напише подобна глупост. Да не говорим, че още от неделя предупреждаваха какво ще се случи в цялата страна точно във вторник вечерта.
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не разбирам. След като са били по маратонки, а снежната покривка горе стига до метър и половина, как изобщо са стигнали до горе и са били в хижата в 3 часа през нощта, за да се изгубят след това при слизането?
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
do 72 Ами те точно сряда сутринта тръгват да слизат, даже да виждат че времето вече се е влошило.