Пенсионер се принуди да даде откуп, за да му върнат... петела

Дядо Петър излязъл за малко и пернатото изчезнало от двора
Обновена: 10 фев 2020 09:38 | 10 фев 2020 09:33, Камелия Цветанова
73
Пенсионер се принуди да даде откуп, за да му върнат... петела
Снимка: bTV

Пенсионер от Котел бе принуден на плати 25 лева откуп на крадци, за да му върнат любимия петел.

Историята предизвика буря от коментари в социалните мрежи, а много хора се отзоваха и са готови да платят откупа на възрастния мъж.

Дядо Петър е на 92 години и живее сам. Синът му загива при катастрофа на 28 години, а по-късно губи и съпругата си.

Твърди, че преди дни, когато излиза до магазина да купи храна, петелът изчезва, а след това му поискали откуп за него.

"Имало е инцидент със тази птица, но точно какво се е случило, не мога да кажа. Има и друга версия, че всъщност петелът е избягал и той е дал пари на хора, които са му помогнали да го хване. Дал е парите като награда, че са му помогнали да го върне от съседен близък двор. Предстои да се изясни каква е била ситуацията, полицията работи по случая", обясни кметът на Котел Коста Каранашев пред bTV.

Дядо Петър разказа, че бил излязъл из града. Чужди хора дошли и отворили пътната врата, а петелът, който се разхождал свободен, излязъл от двора. Тръгнал по улицата и след това се скрил в буренаци на 100 м от къщата.

Трима души дошли при възрастния мъж и му предложили да го намерят и да го върнат. На другия ден го донесли на дядо Петър, но поискали пари.

Възрастният мъж е обиран и друг път, вземали са му пари и вещи от дома.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: откуппенсионерпетел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин ще отмъсти и за дядото и за петела. Гласувайте с червена бюлетина за Корни Приватизаторката.
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
благодаря, че изтрихте стотина коментари
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Тактиката... че ти с 25 лева 5 кила чисто пилешко можеш да купиш. Петела чисто месо да е 3 кила най- много. Направили са си сметака тия.
41
9
 
11
 
! Отговори
бай Спиро преди 4 години
Евала на стареца. Барливи ги направи "журвалистчетата". На стари години му е скучно и понеже е чешит и зевзек си измислил историята с отвлечения петел. И журналята-балъци кълват, та се късат. Байото е звезда по всичики телевици, че и статии даже пишат за него. Още веднъж хвала за стария шегобиец !
40
15
 
2
 
! Отговори
Адолф Хитлер преди 4 години
Резултатите от социализма са видими.
39
0
 
16
 
! Отговори
gostenka преди 4 години
Бойко, добре е не само да ловиш едри риби като Божков, но да обърнеш сериозно внимание на битовата престъпонст и обезлюдялата България, след някоя и друга година не само селата , а и цялата страна ще е обезлюдена и няма да има кой да работи от кого да се краде!
38
4
 
10
 
! Отговори
Тактиката преди 4 години
Защо веднага не са заклали и изяли петела?Ами защото ще го изкльопат наведнъж и после няма.А като го върнат срещу откуп, значи ще могат да приложат този номер няколко пъти,а когато старецът вече няма пари за откуп, тогава ще изпапат пернатото.
37
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е домашният му любимец. Все едно на гpaждaнятa да им откраднат скъпото породисто куче. За него не е маловажно. На вас ако Ви разбият апартаментите и влязат друга песен ще запеете ама за него изкукал бил, щото е нормално да ти влизат в двора и къщата на село. В САЩ дали е така ?!
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като навсякъде се търси работна ръка, тези тримата защо не работят?
35
0
 
20
 
! Отговори
В днешно време преди 4 години
и дворовете вече пустеят.Престарелите клетници всяка вечер си лягат без да знаят дали на сутринта ще са живи, защото "бирниците" от маалите много добре знаят кой старец в кой ден си взима пенсията и идват да му я приберат. Нали знаят, че могат да вилнеят безнаказано.И след като няма какво вече да крадат и от домовете, започнаха да искат откуп за каквото се сетят. Обърнете внимание - трима здрави и прави екзотични срещу един 92-годишен дядо, който цял живот е работил!
34
0
 
18
 
! Отговори
През първите 10-15 г преди 4 години
на 21-и век изнемощелите, обеднели пенсионери по селата обработваха земята в дворовете си и отглеждаха там кокошки, за да се изхранят. Овце и крави постепенно престанаха да отглеждат, защото им ги крадяха и после в маалата по три дена имаше пиршества. Държавата си питаше ушите.Но и дворната инициатива постепенно замря, защото жителите от маалите влизаха по дворовете не само нощем, но и денем, за да обрат доматите и овошките и да вземат яйцата от полозите, а понякога и самите кокошки.
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без петел,няма яйца,а тоя дядо явно няма пари и петела му е ценен!Да хванат и разчекнат престъпниците,които се гаврят с възрастния дядо!
32
0
 
18
 
! Отговори
През 90-те години преди 4 години
През 90-те години на 20-и век младите пенсионери с голям ентусиазъм започнаха да обработват толкова декари от реституираните им земеделски земи, колкото беше по силите им. В сенките на дърветата, растящи край имотите им се излежаваха екзотични наши сънародници, наблюдаваха къде какво е узряло и нощно време организираха бригади "Сръчни м.у.ргави ръчички". Така, младите пенсионери се отказаха да обработват и декарите им запустяха.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рекета така запичва,от кашкавала в мандрата преди това, петела,писле от магарето,лек автомобил,отвличане и ако няма откуп убийство.Нагледахме се много години на тоя тормоз от безвремието на другарите
30
5
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
И веднага милениум поколението го свързва с политиката! Болно поколение от недобре образовани и недобре информирани АНОНИМНИ МНОГОЗНАЙКОВЦИ!!! Неживели,невидели,непреживели!!!
29
0
 
26
 
! Отговори
Мъка преди 4 години
Тъжната българска действителност.
28
0
 
12
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 4 години
Интеграция на *** - така го виждат Сорос Ротшилд и ко . Те ни убиват а онези доволно потриват ръце ...
27
5
 
13
 
! Отговори
МУНЧО преди 4 години
Важното е враговете на генерал доктор инженер БОЙКО да са в затвора-много ни пука за един петел!
26
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива не ги жаля , кармата си знае работата. Изкупува си греховете за мерзости , които е вършил той или някой в родата му.
25
15
 
1
 
! Отговори
1948 преди 4 години
На моя приятел Ицо ,дядо му на 94 години чакаше да заспят всички и излизаше в 2-3 часа през ноща да си купел я банички,я мекици? Като го хващаха ченгетата и го прибираха,казваше на Ицовите дошли да си го приберат ,,Никакви родители не сте ми вие",!?! И това колко пъти!? Ами възраст,какво ли не е в неговата глава! Ама какво е в главата на ,,журналиста" написал тази ,,новина" за да е интересен без да провери и разбере всъщност истината .И ,,цяла България" обсъжда ,,огромният" проблем