Пенсионер се принуди да даде откуп, за да му върнат... петела

Дядо Петър излязъл за малко и пернатото изчезнало от двора
Обновена: 10 фев 2020 09:38 | 10 фев 2020 09:33, Камелия Цветанова
73
Пенсионер се принуди да даде откуп, за да му върнат... петела
Снимка: bTV

Пенсионер от Котел бе принуден на плати 25 лева откуп на крадци, за да му върнат любимия петел.

Историята предизвика буря от коментари в социалните мрежи, а много хора се отзоваха и са готови да платят откупа на възрастния мъж.

Дядо Петър е на 92 години и живее сам. Синът му загива при катастрофа на 28 години, а по-късно губи и съпругата си.

Твърди, че преди дни, когато излиза до магазина да купи храна, петелът изчезва, а след това му поискали откуп за него.

"Имало е инцидент със тази птица, но точно какво се е случило, не мога да кажа. Има и друга версия, че всъщност петелът е избягал и той е дал пари на хора, които са му помогнали да го хване. Дал е парите като награда, че са му помогнали да го върне от съседен близък двор. Предстои да се изясни каква е била ситуацията, полицията работи по случая", обясни кметът на Котел Коста Каранашев пред bTV.

Дядо Петър разказа, че бил излязъл из града. Чужди хора дошли и отворили пътната врата, а петелът, който се разхождал свободен, излязъл от двора. Тръгнал по улицата и след това се скрил в буренаци на 100 м от къщата.

Трима души дошли при възрастния мъж и му предложили да го намерят и да го върнат. На другия ден го донесли на дядо Петър, но поискали пари.

Възрастният мъж е обиран и друг път, вземали са му пари и вещи от дома.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: откуппенсионерпетел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българските мъже си можете толко в последно време. Биете старци, бабички и жените си.Срам, срам ме е. Не говоря само за ромското население.
63
0
 
6
 
! Отговори
502 преди 4 години
Е, наистина нема такава държава - да платиш откуп за един петел - каквато управата и властта, такива ин и крадците! За един петел са готови на всичко, важното е пара да пада.
62
0
 
7
 
! Отговори
Вежливо, но твърдо преди 4 години
След като официалното ни правосъдие днес е такова каквото е, значи е назряло времето за групи от здрави, спретнати, добросъвестни момчета и млади мъже, които вежливо да поканят тези трима изнудвачи и другите като тях, да си потърсят държава, защото нашите традиции са различни от техните.И ако готованците се правят, че не разбират, да бъдат учтиво съпроводени до най-близкия граничен пункт с помощта на ритници по анатомичните части, предназначени за сядане. И на добър им час!
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КопейкинНужна е здрава ръка, това е вярно. Но защо някой друг отнякъде да идва "да ни оправи"? Колкото пъти е дошъл някой, дори и в случаите, при които е имал добри намерения, после са възниквали проблеми.Спомни си какво е казал Левски за чуждестранните освободители. Иначе нямам нищо против руснаците. Пък и не можем да обвиняваме когото и да било за това, че се грижи за своите интереси.
60
1
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Продуктите на светлата демокрация, електората на видните евроатлантици, крякахте, че "времето било ваше", радвайте му се сега ;) !?!
59
2
 
27
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Жесток, скотски народ, няма бъдеще.
58
11
 
4
 
! Отговори
Лой Каскетов преди 4 години
Черепа го е откраднал..
57
5
 
21
 
! Отговори
Бай Тотьо преди 4 години
Дръжавата върви към закриванье!
56
10
 
10
 
! Отговори
Копейкин преди 4 години
Тази държава само Путин може да я оправи със здрава ръка.
55
3
 
46
 
! Отговори
ha преди 4 години
Жал ми е за човека. Щял да си купи пилешко за 25 лв. Ако искаш пилешко, досега да е сготвил петела. Въпроса не е в това, въпроса е този петел му е другарче, гледа си го и се грижи за него. Може би е предпочел да гледа петел, вместо куче, заради по малкото разходи, но няма значение какво е животинчето. То е другарче. Тези, които имат домашни любимци ще ме разберат. Аз имам кученце, ако то изчезне или ми го вземат и аз бих дал пари за да си го върна...
54
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея с тъпите и подигравателни коментари са за евтаназия, по добре без тях от колкото да ръсят глупости!Колко трябва да ти е мозъчето или просто са злобари!? На възрастен и самотен човек дори петела му е повече от приятел.
53
1
 
13
 
! Отговори
Евроатлантик преди 4 години
Нещо за вдигане на социалната помощ на ромите не чувам
52
2
 
39
 
! Отговори
Do47 преди 4 години
Ей,промит мозък,толкова нелепо звучи простотията,която си избълвал.Толкова ми е мъчно за старите хора,особено по селата.Живеят в мизерия и страх.Чудя се,тези в парламента имат ли майки и бащи?
51
1
 
38
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Конкретният случая е показателен за България, малките градове и села. Показателен е и за (тук пиша думата, започваща с "Ц", за която няма закон в българското законодателство да не се употребява, но се трият коментари с нея) "Ц"-престъпност. Не се фокусирайте на петела. А на фактът, че старецът е бил МНОГОКРАТНО обиран с пари и вещи от дома му! Една типична картинка за всяка българска къща по селата. Заловени и осъдени - няма! Една типична картинка за лпсата на правораздаване в България!
50
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мечо, бе в тенджера под налягане за 1, 5 часа на тоя петел му се отделят кокалчетата от месото само да ги подръпнеш.
49
0
 
54
 
! Отговори
пфууу преди 4 години
Какъв *** трябва си, за да постъпиш така?!!??? Та човекът живее в мизерия, близките му починали, той едва крета, "шведите" го изнудвали?!!! Алоооо Гешефффффф нали бореше битовата престъпност бе? Блатооооо сме! Жал ме е за дедото, а като знам, че по Северозапада в селата всички са така, оставени и забравени от всички, 4 дни без ток...а иначе ЧЕЗ мениджерчетата с десетки К заплати, а мрежата е като преди 100 г, с дървени стълбове....Жал ме е за старците, построили тази държава...
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 46 АнонименА *** моляви се , няма защо. това е по нареждане от вожда
47
25
 
0
 
! Отговори
Мечо преди 4 години
При всички случаи 25лв са по добре от дърт петел, който трябва да се заколи, оскубе, свари и консумира едно жилаво месо, мани мани, пък с 25лв и за крехко пиле ще има и за пиячка!
46
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако това е истина, мани. Приключваме скоро.
45
3
 
31
 
! Отговори
Коко преди 4 години
България върви напред!