Проверяват ново незаконно сметище по поречието на р. Чая

Депото е на площ от 40 дка, работило от 4 години
Обновена: 10 фев 2020 15:50 | 10 фев 2020 15:50, Анисия Иванова
8
Проверяват ново незаконно сметище по поречието на р. Чая
Снимка: БГНЕС

Откриха ново незаконно сметище, намиращо се в землището на село Ягодово, поречието на река Чая в община "Родопи". Областният управител Дани Каназирева ще сезира Окръжна прокуратура - Пловдив и ОД на МВР за него.

По думите й незаконното депо, което е на площ от 40 дка, работи от 4 години и е свързано с нерегламентираното сметище върху дигата на реката край село Катуница, община Садово.

Теренът се простира върху 6 имота, 5 от които са частна собственост и един общинска, добави Каназирева. Тя посочи, че доставката на строителни и промишлени отпадъци е ставало организирано и на цена с пъти по-ниска от тази на законното сметище.

Още по темата

Областният управител потвърди, че с отпадъците са се засипвали огромни дупки в реката и по дигата, образувани от незаконно добиване на инертни материали, като периодически се запръстявали. На места депата са достигнали до 7 метра височина.

Изследване на водата в реката не е показала наличие на опасни вещества от депонираните отпадъци, каза директорката на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" Цветелина Кънева. Предстои да бъде анализирано мястото, откъдето да се вземат проби за оценка на подпочвените води.

Най-важно е да се установи нарушителят и той ще понесе всички санкции на законите, свързани с казуса, в това число и сериозна наказателна отговорност, обобщи Дани Каназирева.

Тя добави, че в случая няма закон, който да не нарушен. След приключване на следствените действия от Напоителни системи са поели ангажимент да почистят дигата на река Чая при Катуница.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ooo, toz bulgar narod mnogo rabotliv stanal izvednaj ve...hem si 4aka, 4aka, 4aka, hem si spi, hem si sedi po belite kojeni divan4eta i kresla, do dirijavnia gratis klimatik s gratis dirijaven tok, hem i kolko smet proizvel za kirkovski slivi...a kolko li p.radni e proizvel da topli bg vazduha?
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Граждани за Европейско Развъждане на Бок.луците
Граждани за Европейско Разпръскване на Бжк.луците


да не пропуснеш да го изтриеш
5
0
 
1
 
! Отговори
Асан Герберджията преди 4 месеца
Лойко прави милки,а команизите тивът!!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Борисов и компания са за затвора
3
1
 
16
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 4 месеца
Само да отбележа, че в катуница има много голям брой от един специфичен етнос, който превръща всичко около себе си в сметище. Дали е случайност наличието на това нерегламентирано сметище в близост до населено място с етноса- едва ли!
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да проверят и сметището натрупало се в парламента.
1
0
 
20
 
! Отговори
вижда се преди 4 месеца
Цялата ни държава е едно голямо сметище !!