Шофьор на заден ход блъсна 84-годишен на пешеходна пътека

Инцидентът е станал в добричко село, няма опасност за живота на мъжа
12 фев 2020 12:32, Красимир Ангелов
3
Шофьор на заден ход блъсна 84-годишен на пешеходна пътека
Снимка: БГНЕС

84-годишен пешеходец пострада при пътен инцидент в добричкото село Честименско, съобщават от Областната дирекция на МВР.

На 11 февруари в 11,45 ч. в ОДМВР Добрич е получен сигнал от очевидец за настъпило ПТП с пострадал пешеходец в село Честименско. На място е изпратен екип на РУ Тервел, който установява, че товарен автомобил ''Фиат'' с добричка регистрация, управляван от 30 годишен водач при маневра на заден ход удря пресичащия по пешеходна пътека пешеходец – 84-годишен мъж от същото село.

От настъпилото ПТП е пострадал пешеходеца - настанен е в реанимация на МБАЛ Добрич с фрактури на пето и шесто ребрени дъги в дясно, без опасност за живота.

Водачът на автомобила е изпробван с техническо средство, уреда отчита отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

Още един пътен инцидент с блъснат пешеходец е регистриран в областта вчера. Малко преди 18 часа в полицията е съобщено за настъпило ПТП в град Добрич. Екип на Пътна полиция на място установява, че по ул. "Отец Паисий" непосредствено след кръстовището с ул."Полковник Дрангов", на пешеходна пътека 56 годишен водач на лек автомобил Фолксваген не осигурява предимство на пресичащия на пешеходна пътека 64 годишен жител на град Добрич, вследсвие на което го удря.

В следствие на пътния инцидент пешеходецът е с фрактура на лява китка, без опасност за живота.

Водачът е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, което отчита отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората на Запад , дет се вика, пресичат със затворени очи, а тук на прибежки все едно ни дебнат снайперисти.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мда, напоследък има мода да се минава на заден през пешеходни. И то защото от много повече време има мода да се паркира върху пешеходни. И то защото не се санкционира достатъчно спирането на 5м от пешеходна.Въобще, виждаме еволюцията на това да не се спазва една малка забрана :)
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шофьорите вече се движат на заден ход !Даже и блъскат нешофьорите !Модерна работа :))