Тревога и в Радомир: До 3 месеца може да има воден режим

Изчисленията за колко време ще стигне водата се правят от ВиК оператора
12 фев 2020 09:20, Красимир Ангелов
37

Водната криза може да се задълбочи. След като Перник от средата на ноември е с тежък воден режим, още един български град е на прага на такъв заради ниски нива на водите и проблеми с водопроводната система.

Още по темата
В Радомир живеят близо 20 000 души, а от декември части от града вече са на воден режим.

"От 12 декември високата зона на града е на воден режим, а от 7 февруари - ниската зона и квартал "Върба", което създава доста неприятности, след като имаме предписание от ВиК оператора, че трябва да ограничим ползването на вода с цел запазването на ресурса, който имаме", каза кметът на Радомир Пламен Алексиев в студиото на "България" сутрин.

"До 3 месеца градът може да е на воден режим", прогнозира още градоначалникът. Изчисленията за колко време ще стигне водата на града се правят от ВиК оператора.

Един от недостатъците на тяхната изградена ВиК инфраструктура е, че няма хранилище и водата постъпва директно в разпределителната мрежа.

Пламен Алексиев
посочи, че водоразпределителните мрежи на Перник и Радомир не са свързани. Те са на един воден оператор и една ВиК асоциация.

"Ако Перник се облекчи, получи допълнителен воден ресурс и язовир "Студена" започне да се пълни, това ще позволи да се обърне внимание и на нашите проблеми - един от тях е ремонтът на водопреносната мрежа, защото 40% са загубите там", коментира още кметът на Радомир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
.........България е най богатата на вода страна в света...........Не е така, най-богата на сладководни запаси е Русия. БГ е на челните места в Европа по изворни (първични) водни източници.
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в БСП и Жан Виденов колко е доверието?
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сателитни снимки показаха от много "сухата" година как водата намалява само в язовир студена, съседните, сушата не ги лови... доказаха, че е имало и доста по-сушави години, когато никой не е бил на режим, така че определено кучето е заровено в някоя банкова сметка!
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
скоро и в София!
25
1
 
5
 
! Отговори
Безкомпромисен преди 4 години
До кога ще ни управляват отрочетата на комунистите?
24
0
 
2
 
! Отговори
Стойчо преди 4 години
Реконструкцията на целия воден цикъл на града се подмята вече от 7-8 години, но все не могат да се разберат как да разделят баницата и пропада
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И това ми било кмет трети мандат!
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според Израелския посланик. България е най богатата на вода страна в света. Като преватизират /откраднат/ и тази благинка "водичка ще има за всички от сърце" и то за много пари.
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като се разбра,че Орешарски не е усвоил проектите и парите ,дойде спасителката Лили Павлова,която отпуши проектите осигури средствата 150 млн.обеща,че в региона няма да има водна криза.Резултата е ,че вече ни пари има ни вода.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На цели градове се смениха ВИК мрежите и те ли си платиха?
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европрограмите се одобряват от хора на герб.Нямаш шанс за европрограми , ако не си от шайката и не си плащаш.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А неволята се казва Бойко Борисов, като тръгват да падат в банята за неговия се ловят.
17
0
 
4
 
! Отговори
тъй де преди 4 години
До Анонимен 17Прав си.
16
3
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Тоа кмет да не чака само на правителството, а да запрята ръкави, има евро програми да подобрява водопреносната мрежа и да извика един шаман за дъжд.
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Капка дъжд не капна лятото, капка не капна есента, зимата- нула сняг. Какво се предприе от община Перник и Радомир на местно ниво, искам да знам? Какво предприеха етажните собствености, за да намалят водозагубите, които са огромни? Нищо. Само седим, чакаме си и викаме неволята, когато язовирът се изпразни. Не ме интересувате, че сте без вода. Да сте мислили, да сте взели мерки навреме. Ама ви интересуваха ракийките, салатките, винцето и сланинката.
14
3
 
6
 
! Отговори
Вашият Премиер преди 4 години
Нема страшно радомирци, ще ви прокарам тръбички по 6 килиметра на ден.............от сините.
13
4
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Населението на Радомир е 20 000 души. Ай стига с тези димки! Радомир населението му е около 14 232 души.Източник:Уикипедия Какво друго прави кмета на Радомир освен да всява паника? 3 МЕСЕЦА?? Аз мислех, че за утре нямат вода. До три месеца я камилата я......
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
То се вижда доброто и състояние. 1.96 лв за храноден в болнично заведение, и 4 за затворниците. Внос на отпадъци от държави от третия свят. Режим на водата в областни градове, похарчени 3млд за хвърчила на хартия, пенсии 100 евро. Цъфтим отвсякъде само в главите на драскачите за жълти стотинки. Пак ще ти кажа доверието в президентството е 68 процента а в парламента е малко под 20 процента.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 11Да Бай Тошо виновен, че оставил държава, която евроатлантизмът не е способен да стопанисва.
10
2
 
15
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Отново тук пишат неподготвени и подкупни хора. Не е работа на правителството да сменя тръби, а да контролира ВиК дружествата. Водата се води безплатна, защото е природен ресурс. Плащаш на местното ВиК за пренос на питейна , както и за отходната такава. Тези дружества освен да си раздават тлъсти бонуси по директорства и управи друго не правят. Сега след 30 години безстопанственост отново народът ще им плати за да се подменят, и Бойко ще отпусне държавна пара. Всички са за панделката без изключен