Варна "залята" от сектанти: Христос ще се завърне скоро!

Движат се в група от по две жени
12 фев 2020 15:16, Павел Гълъбов
50
Варна "залята" от сектанти: Христос ще се завърне скоро!
Снимка: БГНЕС

Представители на различни секти се активизираха и обикалят Варна, предаде радио "Фокус" – Варна.

Още по темата

В последните седмици се наблюдава раздвижване на различните секти, които пълнят пощенските кутии на варненци с брошури, с които ги призовават „да се обърнат към хората“. Впечатление прави, че брошурите са различни по вид и призив, което говори, че са от различни представители на религиозните течения.

Освен, че пускат брошури, има и такива, които спират хората по улиците с призив, че „Христос ще се завърне скоро“ и хората трябва да са подготвени.

Част от брошурите са  със съмнително съдържание. В тях пише, че медицински изследвания доказват, че чрез молитви са били излекувани хора, заболели от нелечими болести.

Представителите на сектите спират нищо неподозиращите варненци по улиците, като съвсем случайно им бутат книги и брошури в ръцете и им изнасят лекция за това, че тяхното течение е най-правилното, а останалите са непризнати от Бог.

За да не будят подозрение, агитаторите се движат в група от по 2 жени, които любезно заговарят хората.


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 1 година
До37:Казвам,че по вярвам,Исус да слезе на Земята отколкото в европейските ценности.В какво се състоят ли?Ами едно време имаше диктатура на пролетарията ,сега диктатура на пед,ирастията.
38
3
 
3
 
! Отговори
Бау преди 1 година
И с какво са по-различни от "православните и християнски" глпупости точно ? :D
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До SSЯ обясни с думи прости, що е това "европейски ценности" и с какво се яде!Едно време имаше едни други щампи, ама сегашните надминаха всичко мислимо и немислимо!Бих изпитал, ама пред камерите на някоя ТВ Цвета Караянчева за:Географията на Европа.За историята на Европа.За Рембранд, Рубенс, Ван Дайк, Терборх, Джото, Тинторето, Ботичели, Теотокопули, Гойя, Веласкес, Пикасо, Енгр, Вато, Писаро, Гоген, Тулуз-Лотрек, Мане, Моне, Дюрер...За Софокъл, Еврипид, Казандзакис, Хесе, Ман, Бергсон,
36
3
 
1
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 1 година
ЛЯ ИЛЛЯХЕ ИЛЛЯЛЛЯХ Ясен ли съм ясен ли
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да дойде и да не дойде все тая. Справедливост няма: каквото на Небето, такова и на Земята навсякъде шуробаджанащина. За едни цял живот вилата на врата: изпитания, за други широко около врата! И апостол Павел е казал, че Бог е създал едни хора като съдове за почетна употреба, а други за чупене, предмет на гнева Му.Да има какво да троши като се разгневи на почетните си създания. Да си го изкара на другите нещастници.
34
0
 
5
 
! Отговори
факт преди 1 година
Христос ще дойде скоро. Агитиращите да отидат в турските градове и села- Кърджали, Силистра, Разград, Добрич, Шумен, Бургас,
33
2
 
2
 
! Отговори
Крива слива преди 1 година
Православие, кривосливие, една бабка е разлепила из целия град някакви агитационни материали против сатаната, изобразен като черен козел(в анфас) със зелени очи.И това е от няколко години.А, и поповете от църквата си паркират таратайките на тротоара на центъра, което мисля, че беше един от смъртните грехове.
32
4
 
2
 
! Отговори
SS преди 1 година
Не вярвайте ,че Исус ще се завърне ,а в европейските ценостти.
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неможе насила да накарат някои да повярват че Бог го има и че скоро ще дойде. Насила хубост нестава. Които са вярващи и са прочели Библият знаят че Бог ни праща изпитания. Това което се случва с природата е предизвестие от Бог. Пише го черно на бяло в Библията за последните дни преди свършека и за идването на Божият син. Вярващите сме подготвени за този неизвестен на никому ден. Да му мислят Атеистите и тези които уж са вярващи ама само на думи.
30
4
 
3
 
! Отговори
Odpo преди 1 година
Луди колко искаш... ХОРА ДЯДО КОЛЕДА ЩЕ СЕ ПОЯВИ НА 14 ФЕВРУАРИ, БЪДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ С ВИНО И МЕЗЕТА ХАХАХА
29
3
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
СЪС КАКВО ТЕЗИ СЕКТИ СА ПО-ЛОШИ ОТ БОРИСОВ И ГЕРБ КОИТО СЕ СКЪСАХА ДА ЛЪЖАТ С ПРЕДИЗБОРНИТЕ СИ ОБЕЩАНИЯ!!!!
28
2
 
5
 
! Отговори
Люк Скаймокър преди 1 година
Айде юруш вкупом към минаретата и на православните отчета БеЕмВетата.
27
2
 
4
 
! Отговори
в НРБ радиоточките преди 1 година
вършеха много по-добра работа за насаждане на 'вярата в утрешния ден' и той дойде - след 1989 г. лъснаха крадливите заддници на комунистическата номенклатурка, която от кървав експроприатор изведнъж се превърна в алчен приватизатор, закачи златно кръсче на врата и от антихрист се превърна във вопиюш христиенин (православен като Вовка путин) и жадно започна да засмуква религиозния опиум.Май дойде време за нова експроприация, този път от крадливите комунисти, семействата на които станаха изедници
26
2
 
4
 
! Отговори
Burzum преди 1 година
Избиване на религиозните макаци....наред ,той БОК ще разпознае своите хахахххххх....O Father O Satan O sun!
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демокрацията дойде с пирамидите, сектите, чалгата. Нелъганият социалистически народ трябваше да научи номерата и лъжите на капитализма отново.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПравославенМиналата седмица или по-миналата, не помня точно, Боко се перчеше, че е набутал България в някакъв алианс засвобода на религиите, учреден от САЩ!Какво очаквате сега - де що има *** ще се тръшне тук, така че, ако цитираме бифшия ни външен министър-евреин - "майната му на православието"!
23
0
 
13
 
! Отговори
анатемосан преди 1 година
Всички религиозни материали са с доста съмнително съдържание. От Ноевия ковчег с всичките животни (как са са спасили растенията не се споменава) до превръщането на вода във вино (има известни доказателства, че в някои кръчми, предлагащи наливно вино има някакви успехи в това начинание).
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ох бедна ви е фантазията какво ви чака и предстои а то се случва вечеда уточня православен християнин съм и вярвам в господа. исуса христа
21
2
 
8
 
! Отговори
сведущ преди 1 година
Христос ще се завърне тогава, когато хората заживеят по християнски, което не означава, да палят свещи.Не този, който ми вика "Господи, Господи!", а онзи, който изпълнява волята на Отца ми.
20
0
 
11
 
! Отговори
Православен преди 1 година
Почти в цяла Европа сектата "Свидетели на Йехова" е забранена, в България не! Сектантите и са изключително нахални в пропагандата си. В Смолян групата е от доста години /повечето жени/ и непрекъснато обикалят и звънят по апартаментите и досаждат с пропагандите си. Крайно време е БПЦ да поиска забраната на тях и други опасни секти!