Започват масовите проверки за колите замърсители

Газ анализатори ще следят за цапащи коли
12 фев 2020 08:40, Ния Христова
100
Започват масовите проверки за колите замърсители
Снимка: БГНЕС

В сряда започват масови проверки на коли, които замърсяват въздуха, съобщи Bulgaria ON AIR. Инициативата е на "Пътна полиция" и Столичния инспекторат.

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи за новата акция.

Още по темата


Газ анализатори, които преди година бяха доставени на КАТ, ще извършват проверките. Целта на акцията е да не се допускат автомобили, които не са в изправност да се движат по улиците и да замърсяват въздуха. 

За нерагламентирано горене на отпадъци в някои райони на столицата ще се извършат съвместни проверки на инспектората и полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има определени условия, които трябва да бъдат изпълнени, за да може резултатите от газанализатора да са коректни и приемат за истина. В този ред на мисли, как човек, който не е могъл да стане нищо друго освен полицай, и то с връзки, ще се занимава с неща от които не разбира. Ето например от моите съученици, само двойкаджиите, крадците, побойниците и най големите некадърници станаха полицаи. 07782
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София средната възраст на регистрираните автомобили е 11 години, а според изминатите километри е 7 години и половина. София не се различава в това отношение от големите градове в Западна Европа. По автокъщите в София колите обикновено са до 10 годишна възраст, а кола без поне Евро 4, на практика няма.
54
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а техните си коли кога ще се проверяват аз съм сигурен че мойта кола е с по добри показатели от 80 % от държавните коли , разликата е , че аз карам по 30 мин на ден а техните почти не се спират
53
1
 
16
 
! Отговори
късметлия преди 4 години
Преди малко гледах оферти за нов автомобил и със учудване установих, че не ми достигат едни 25-27000 левчета!
52
2
 
3
 
! Отговори
Смешно ПРАВИТЕЛСТВО преди 4 години
До Джон ЛенинНе, просто ти мислиш накриво!
51
6
 
1
 
! Отговори
Джон Ленин преди 4 години
До Смешно ПРАВИТЕЛСТВОизпитваш носталгия към времето на Жан Виденов и Румен Гечев , когато ни окрадоха спестяванията ???
50
0
 
11
 
! Отговори
Пъзел преди 4 години
На никой не му пука какво дипаме! Просто пълнят хазната от глоби!
49
4
 
3
 
! Отговори
КРЕЙЗИ ПИПЪЛ преди 4 години
До До 41 ..... ПИЧ , В БЪЛГАРИЯ ИМА МИЛИОНИ СТАРИ КОЛИ ПО АВТОКЪЩИТЕ ...А , ТЕ ВКАРВАТ НОВИ И НОВИ БАРУТНИЦИ .ПРЕДИ МЕСЕЦ ГОВОРИХ С ЕДИН ТЪРГОВЕЦ И ПРЕВОЗВАЧ НА КОЛИ,КОЙТО МИ КАЗА , ЧЕ ИМАЛ НАД 25 КОЛИ ЗА ПРОДАЖБА НО ВСИЧКИТЕ ПРЕДИ 2000 Г. НО ИМАЛ И ЕДНА НОВА ...ОТ 2002 Г. ...??? А , НАЙ - ОБИЧАНАТА "КОЛА" ОТ БЪЛГАРИНА Е ... ПАСАТ КОМБА ОТ 1990 г....
48
11
 
1
 
! Отговори
иван преди 4 години
напълно правилно. Аман от стари таралясници и *** които се правят на интересни с 20 годишни бангии.За хората които наистина нямат избор и не могат да си позволят по-нови коли, да, съгласен съм че няма да им е приятно или лесно, но не сме длъжни да им дишаме комините.
47
0
 
8
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
това с изгорелите газове е много спорна работа, като отидох на ГТП ме върнаха ,защото отчетоха 3,2 при норма 1,1 , сипах една добавка карах една седмица , преди да вляза за втори път -шофирах 10 км с 3 500об/мин и резултата беше 0,73. та това е моя опит с дизел Е3.
46
0
 
10
 
! Отговори
160 преди 4 години
А тези пунктове на ГТП какво правят? Защото полицията другата работа свършили, че това ще свършат :-)
45
1
 
21
 
! Отговори
Смешно ПРАВИТЕЛСТВО преди 4 години
Ще има ли газ-анализатори и във ауспусите на коли от градският транспорт, на окаляни камиони излизащи от строежи................или както обикновено ще треснем обикновения човечец със 20 годишен автомобил?!
44
0
 
16
 
! Отговори
Фандък преди 4 години
Оставка!!!ОСТАВКА на наглата селска учителка назначена за кмет чрез измама и платен вот.Крайно време е да спрем безумието и геноцида.Стига робство.
43
2
 
13
 
! Отговори
aa преди 4 години
спахте ли на изборите? Спахте!Герб беше готова да падне в София.А сега да ви спират колите. Ама *** Софйиски, голем разбирач и познавач. На *** му идва трудно втория акъл
42
0
 
12
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Не само *** , но даже има повече българи, които се отопляват на твърдо гориво!София е едно голямо село, което е разположено между планини, и съвсем нормално е зимата , когато има ниско атмосферно налягане става ад!Колите замърсяват въздуха, но основните замърсители са печките на твърдо гориво!!!Селяни прости вие сте валат!!!Герберски калинки, защо тормозите хората със стари коли и така бягате от отговорност и задължения???Защото сте некадърни!!!Агент Родж Патерсън!ЦРУ!!!
41
1
 
5
 
! Отговори
Бай Колю преди 4 години
Другарки и другари, дами и господа, гражданЕ и селенЕ, ЛАДИЕС енд ДЖЕНТЛЕМЕНЕС, камаради и всички ний, дайте да се спират от движение всички, които с малко или много са сторили тъй, че сме масово бедни и не можем да си купим нови коли. Какво ще да речете?
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горим *** на цяла Европа, не стига ,че тровят хората ами и ги гърчат ги правят на маймуни, ги стрижат с глоби за клолите!
39
6
 
11
 
! Отговори
До 25 КРЕЙЗИ ПИПЪЛ преди 4 години
Искаш да се спре вноса на коли до Евро 4, т.е. искаш хората да продължат да си карат старите коли с Евро 2, Евро 1 или от преди Евро 1, вместо да си купят кола с Евро 3. Защо искаш в България да се карат по-стари коли, а не по-нови? Навсякъде по света, където са въвели подобна забрана, автопаркът е остарял още повече.
38
1
 
15
 
! Отговори
Василев преди 4 години
На какъв принцип ще спират от КАТ колите за проверка, защото един познат катаджия ми каза под секрет, че автоджамбазите са се обединили и са бутнали пари на хора от властта да спират старите коли, защото не могат да си продадат таралясниците в автокъщите!!!Агент Дарси Кейтър!ЦРУ!!!
37
2
 
16
 
! Отговори
До Ст.Софиянски преди 4 години
София НЯМА градски транспорт, а жалко подобие. Ако трябва да стигнеш до повече от 1 място няма да ти стигне деня. Транспорта е нередовен, адски бавен, но за сметка на това е мръсен и скъп.