Започват масовите проверки за колите замърсители

Газ анализатори ще следят за цапащи коли
12 фев 2020 08:40, Ния Христова
100
Започват масовите проверки за колите замърсители
Снимка: БГНЕС

В сряда започват масови проверки на коли, които замърсяват въздуха, съобщи Bulgaria ON AIR. Инициативата е на "Пътна полиция" и Столичния инспекторат.

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи за новата акция.

Още по темата


Газ анализатори, които преди година бяха доставени на КАТ, ще извършват проверките. Целта на акцията е да не се допускат автомобили, които не са в изправност да се движат по улиците и да замърсяват въздуха. 

За нерагламентирано горене на отпадъци в някои райони на столицата ще се извършат съвместни проверки на инспектората и полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
22
 
! Отговори
ХанкоБрат преди 4 години
Сега колите им виновни а защо никой не проверява депата за отпадъци от запада предназначени за горене в ТЕЦ-овете?
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо със замърсителите на въздуха, Фандъкова пак се захвана с колите и въздухът, който дишаме пак ще е все по-замърсен.
34
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С колата навъртам 20км на седмица. Ще ме проверят, ще ме ощавят и ще я спрат от движение. Ще ме принудят да използвам градски транспорт. Равносметка: За 5 км ще пътувам 60мин, ще сменя 2 превозни средства а за мен и детето ще се изръся 6.40лв. За 20 км ще са 25.60лв на седмица. В същото време от маалата ще се лее на талази смрад от изгорели гуми и тем подобни отпадъци. Резултат: Пари за бонуси в общината без да пипат електората.
33
1
 
15
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
А комините през,които излиза многотонния чуждестранен *** ?????
32
0
 
13
 
! Отговори
До 24 преди 4 години
Колата не е удоволствие, а необходимост. В България това го разбрахме през 1971-1972 години, а в Италия през 1947-1948 години.
31
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо за Оня милион и половина тона б'оклуци които издухахме през комините на ТЕЦовете,проверки няма Ли?
30
1
 
13
 
! Отговори
Факт преди 4 години
От 10 години бензиновите и дизеловите коли замърсяват еднакво малко с ФПЧ, но някои едно си знаят, едно си баят, дизелите, та дизелите. При това автомобилите в България са пренебрежимо малък замърсител на въздуха, замърсяващи максимум до 15% от нормите при различните замърсявания, а с ФПЧ в София замърсяват половин процент от максимално допустимите норми.
29
9
 
7
 
! Отговори
СТ.СОФИЯНСКИ преди 4 години
До Анонимен 10 ....СОФИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛА ПО-ДОБЪР ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ... ПРЕДИ 1989 Г. ИМАШЕ ЕДНИ ИКАРУСИ , КОИТО ДИМЯХА КАТО ЗАПАЛЕНИ ГУМИ И ВЪТРЕ ЕДВА СЕ ДИШАШЕ ... АКО СИ СПОМНЯТЕ ..
28
3
 
16
 
! Отговори
lele преди 4 години
Поредната безмислена акция...Спрямо какво ще определят, дали колата замъссява или не, при положение, че на 80% от колите не е записана еврокатегория в талона?
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднага давам отговор.На мисирковафани ,аварийните коли където минат,хората са натровени за цял месец.На полицията това да е ежедневие.Много скъпи коли димят като кразове.
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак го отнася обикновения човек, а не търгашите и вносителите на буклоци. ТЕЦовете и явтоморгите що не проверявате? А да бе, те са "бизнесмени" и карат нови коли и хич ама хич не мърсят.
25
0
 
19
 
! Отговори
Знайте си правата преди 4 години
Само за протокола:Тези газ анализатори трябва да са ОДОБРЕН ТИП(съмнявам се) СРЕДСТВО ЗА ИЗМЕРВАНЕ по Закона за измерванията и да имат стикер за метрологична проверка.Ако ви спрат за такава проверка и се стигне до санкция, внимателно си запишете марката,модела и серийния номер на устройството, как то и дали е наличен знак за метрологична проверка.Преди подписване на акта, напишете "възразявам", а после си пуснете и официално възражение.После - обжалване и наказателното пада като круша.
24
6
 
7
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Герберските калинки пак тормозят бедните хора, и така манипулират другите първенюта селяни , които са дошли в големия град и се правят на столичани!!!Ша дишате чист въздух на ...........Великден!!!И сега застрахователите, ще върнат ли парите на хората, които са спрени?И сега ще се правят ли проверки на дизеловите коли,камиони,бусове,независимо дали са нови, защото те са основния замърсител?На Боко и на Радев екскортежа от НСО занете ли какви коли с каква мощност и колко горят дизел?Барни!ЦРУ!
23
6
 
8
 
! Отговори
КРЕЙЗИ ПИПЪЛ преди 4 години
Започнете с ония *** с автовозите ...Всеки ден , нон стоп летят един след друг автовози с стари трошки , катастрофирали , без калници , без врати , барутници , по път Е-79 , стотици таратайки се вкарват на ден ... и къде отиват ???България се напълни с скрап от стари коли .. Спрете вноса на коли до Евро 4 ... Спрете малко този хаос ...
22
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рано или късно ще направят така, че колата ще се превърне в скъпо удоволствие. Аз съм твърдо "за" чистия въздух и т.н., но със заплатата си трябва да мога да си позволя да карам скромна, но нова кола, защото начинът на живот на съвременния човек е такъв - просто го налага.
21
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само една печка в маалите, в която горят гуми, замърсява повече от всички автомобили в София с работещ в този момент двигател, а такива печки има много.
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се спрат печките и изгарянето на отпадъците по тецовете, никъде в градовете и селата в България замърсяването с ФПЧ няма да надхвърли 60-70% от допустимите норми, а с печките ги надхвърля много пъти. Според Фандъкова, колите замърсявали, е не стотици пъти по-голямият замърсител - печките.
19
3
 
10
 
! Отговори
алооу преди 4 години
Защо това не се прави масово по време на ГТП ? Питам и отговор не ща !
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав си Мите, ама какво е това 21см? Педофилл ли си, какъв ти е комплекса!
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имитация на дейност.Единственото наднормено замърсяване в София е с фини прахови частици (ФПЧ) през зимата. Максимално допустимата среднодневна норма е 50 мкг/м3. Тези дни, когато замърсяването с ФПЧ достигна 286 мкг/м3, делът на колите беше 1 мкг/м3, а на печките 250 мкг/м3. Кога Фандъкова най-накрая ще направи нещо за намаляването на това замърсяване?