България може да предлага и туризъм на изживяванията

Страната ще има регистър на фестивалите, обясни Константин Занков
13 фев 2020 15:40, Анисия Иванова
9
България може да предлага и туризъм на изживяванията
Снимка: БГНЕС

С част от промените в Закона за туризма, приети на второ четене, е заложено създаването на национален регистър на туристическите забележителности, за да полуляризираме своите дестинациите.

Той ще бъде регистър и на фестивалите. Надяваме се да е красив и модерен, с виртуална и добавена реалност. С това вече е направена огромна стъпка в България да има туризъм на изживяванията. Това мнение изрази Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"ГЕРБ се отказаха от предложението, свързано с изискването минимум 50% от собствениците на жилищата да предадат нотариално заверен документ, че се съгласяват в тяхната сграда да има airbnb бизнес", посочи Занков и допълни, че няма как собствениците да бъдат задължени за нещо такова предвид редица обстоятелства.

"Целта е бизнесът да бъде мотивиран, за да бъде на чисто", обясни той

"Не трябва да отричаме модерните варианти за настаняване. Всеки, който развива такъв бизнес, следва да отговаря на стандарт и да заплаща данък, за да няма конфронтация с бизнеса, който е осветен - хотелиерството", изтъкна гостът.

По повод националните курорти Константин Занков коментира, че идеята е парите, които печелят националните курорти, да се връщат при тях в инвестиция от гледна точка на реклама, маркетинг.

"Най-добрият вариант в случая е да се работи на ниво публично-частно партньорство", добави той.

Целият разговор гледайте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен,България може да предложи и туризъм на ДОизживяването - туристите се запознават с живота на хора захвърлени на доизживяване в екстремни условия и непрекъснати бандитски набези на маргинали,подобно на "дивия запад".По желание,или от отчаяние,туристите може да се включат и като действащи лица,а не само,като наблюдатели!!!Нали за тази цел Територията е определена и се използва,като експериментална лаборатория???!!!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това е много добра идея
6
4
 
4
 
! Отговори
СССР2 преди 4 години
Ако под "преживявания" разбираме секс туризъм, нарко и алкохолен туризъм, тогава да!Не съм видял чужденци да са дошли тук за култура... Всички идват тук най-вече заради горните 3. И като цяло са доволни точно за това.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самото пребиваване в България си е изживяване. Като слеза от самолета в София се чувствам като попаднал в третия свят.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние можем още да предложим също и екстремен туризъм като - посещение на град без вода , складове за отпадъци и дишане на полезен въздух от тях , преживяване с 100 евро на месец и т.н .
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добра идея! Туризъм на изживяванията в България: обират ти апартамента; сгазват те на пешеходна пътека; държат те без вода (предлага се само в някои селища); хакват ти личните данни; регистрират съмнителни фирма на адреса ти и много други изживявания...
2
1
 
10
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Има много интересни традиции които са интересни и вече са посещавани от доста туристите:* Нестинарството в Странджа* Брането на Рози в Казанлък* Кукерите край Перник* Мъжкото Хоро и прочие.Това в комбинация с Историята на най-древната цивилизация в Европа - Траките, морето и планините които имаме е супер.С малко подкрепа и международна реклама ще стане.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно, България е на изживяване.