Мистериоза смърт на наш моряк в Китай: Пращат тялото му без някои органи

Вдовицата му иска аутопсия
13 фев 2020 19:51, Петя Славова
29

Български моряк е починал при мистериозни обстоятелства в Китай. Вече три месеца тялото му не е върнато в България. Съпругата му иска да му бъде направена аутопсия у нас, но китайските власти са съобщили на вдовицата, че ще изпратят тялото без някои органи.

Вече трети месец денят на Катя Кьосева започва с кафе за Георги.

"Пием кафе, слагам на него кафе, водичка, това са негови неща. Той беше мъж с главно "М"– боец", споделя тя.

53-годишният моряк e бил на механик на кораб, собственост на гръцка фирма, плаващ под панамски флаг. Плавателният съд се е намирал на китайския остров Жушан. На 9 ноември от фирмата съобщават на Катя, че съпругът е починал на кораба.

"Следобед ми казаха, че е починал от инфаркт, което аз въобще не вярвам. Не е вярвам защото той е много физически здрав, силен мъж – канара", казва Катя.

"Още когато ни съобщиха, не повярвахме, че е инфаркт. Никога не съм го вярвала и продължавам да не го вярвам и ще направим всичко възможно да разберем реалната причина за смъртта на баща ми", категорична е дъщерята на Георги - Симона.

За смъртта му Катя получава само смъртен акт, без печат и без придружаваща епикриза. Изпращат също протокол, подписан от капитана на плавателния съд, според който Георги се е свлякъл изведнъж на палубата.

Съпругата на моряка подозира, че се прикрива трудова злополука. Още повече, че в деня на смъртта Георги ѝ споделя, че го местят на друг кораб.

"Той ми разказа - "Тук стават много инциденти, много трябва да се внимава, опасно е, на един мой колега му падна желязо и пръстите му направо са смазани", спомня си Катя.

От корабната агенция в Бургас отказаха да застанат пред камера на Bulgaria ON AIR и заявиха, че засега ще се въздържат от коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
6
 
! Отговори
БАРБА ЯНИ преди 4 години
ДО ПОМОРИЕ СТАЙЛАБСОЛЮТНО СИ ПРАВ........ПОЛУЧИЛ ИНФАРКТ ЧОВЕКА И.....ТОЧКА......НИКОЙ НЕ Е ВЕЧЕН.......АМА КАТО ПОЧНАТ......МИСТЕРИОЗНО ПОЧИНАЛ И ...ТАКА БИЛО...ИНАЧЕ СТАНАЛО И...БЛА...БЛА..БЛА.......БЪЛГАРИНА ЯКО ГО ГОНИ ПАРАНОЯТА.....ВЕЧНО СЪМНЯВАЩ СЕ ВЪВ ВСИЧКО И ВСИЧКИ,ВЕЧНО ПОДОЗИРАЩ,ДОРИ И СОБСВЕНАТА СИ СЯНКА....Е ЗАТОВА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ..........
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без сърце и без мозък е защото му е правена аутопсия. В България тези органи след аутопсията ги слагат в корема. Ако е имал мн проблеми на кораба като нищо е получил инфаркт. Без медицинска помощ в морето няма спасение. До Нр2 , мн си заблуден, зомби си пълно. Бг моряците, основно офицерите пътуват в гръцки, немски и японски компании. Причината няма нищо общо с черепа. Заплатите са по-големи, изпълнителския състав са филипинци. Работата с тях е мн приятна, за разлика с българи,мн важен фактор.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко, че съпругата на моряка се е татуирала!
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнгелАко не им дремеше ( както ги обвиняваш нагло) едва ли щяха да подвигнат въпроса! жалкото е, че обществото и политиците ни по този тъжен и нелек повод нищо не правят за своите си събратя и сънародници българи! И пак ще повторя , Бог да прости Георги и да даде утеха на съпругата му, защото тя изпитва много голяма тъга и скръб - да живее без мъжа си до края на дните си.
21
1
 
9
 
! Отговори
От 21 преди 4 години
Бог да прости и помилва моряка Георги! Съболезнования за семейството му! Крепка утеха за съпругата му и дъщеря му!
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съболезнования за вдовицата и съпруга на починалия моряк. Това е нагло безсрамие - да върнат тялото на починалия БЕЗ някои негови органи! А това е Кощунство върху човешката личност и човешкото тяло!
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може и да е получил лек инфаркт горкият човечец, закарали са го в болница и там...са го разфасовали, разбирайки че е чужденец, европеец!Взели са му дроба и другите органи.
18
3
 
6
 
! Отговори
saki преди 4 години
Всяка сутрин ,като пием кафе......, тия двете май хич не им пука ,за тоя. Той пък се е правил на страшен мъжкар, мечове, боздугани, карате, мутренско излъчване. На тия години значи е бил пълен инфантил.
17
3
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Като ги гледам как са се наконтили хич не им дреме за човечеца който е отишъл на другия край на света да се трепе за тяхното благо .Цялата им схема е да вземат обезщетение за предполагаемата злополука!
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютна трудова злополука. Византийците са най-големите цинци. И една стинка няма да дадат за човека. Ама такоз е. В тази професия си беззащитен.
15
1
 
14
 
! Отговори
Хипотеза преди 4 години
Здрав мъж, канара, боец, с главно "М"...що да не му земт дроба за донор на някой болен от цироза червен китайски мандарин?Може и да имал (лек) инфаркт преди това, и?Какви са нравите там - вижте в тубата има пазара в Ухан на какво прилича!
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-вероятно е трудова злополука, ама не признават, щото тогава обезщетенията са огромни!Дамите да си наемат частен детектив, иначе ще ги мотаят безкрайно.
13
3
 
17
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
китайските власти са съобщили на вдовицата, че ще изпратят тялото без някои органи.Аз като ви разправях, че в Китай разфасоват бездомниците, вие ми слагахте минуси.
12
3
 
1
 
! Отговори
Makedon преди 4 години
Taka e bratja Bolgari .......vi zinal gazot...... za grcki evra. Na toj MATROZ ke mu ja rabotaat zenata drugi.......
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При 2 млрд китайци, при пълни трудови лагери, не вярвам да са чакали да вземат джигеря на нашенеца, най-вероятна е версията за трудова злопоука.
10
6
 
17
 
! Отговори
поморие стайл преди 4 години
въййй ми ся, кой ши носи парички за мани-педи , козметики и мигли, малейй май ши трябва да почват да работят принцеситенищо магическо няма човек на 50+ години да гушне букета особенно ако си е товарил постоянно сърцето със спорт, това че имаш мускули и си 3 метра висок не значи че не може да те покоси инфарктдошло му е времето както на всеки от нас ще му дойде , по сигурно от това няма!
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бах таз "Симфония"!!!!!Тая поне да беше свалила изкуствените мигли!!!То бива лицемерие, мъ чак пък толкуз!!!Абе, язък, за човека!Тая много бързу шъ му намери замяна!
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е животът. Тъкмо се приготвите с щерката за чалготека и бам!
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се принудиш да робуваш на гърци под панамски флаг в Китай заради образованието на детето, а то с жена ти да ги прахосват за козметични "процедури". Дикенс ряпа да яде.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в китай се правят стотици хиляди трансплантации на органи годишно. има сума ти специализирани клиники с арапски аташета да уреждат трансплантациите и плащанията на арапингелите. клиентите са от целия свят, най вече богаташи от европа, америка, латинска америка, корея, япония. донорите са политически затворници, протестиращи и всичките до които се докопа партията майка. имат и пантентована технология за умъртвяване на мозъка която запазва вегатативните му функции. нашия са го продали на чаркове. гърците и майка си биха продали зуа добра цена. мир на праха му.