Нивото на язовир "Студена" се е покачило с половин метър

С покачването на температурите ще се увеличи и снеготопенето
14 фев 2020 10:18, Анисия Иванова
37
Нивото на язовир "Студена" се е покачило с половин метър
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нивото на язовир "Студена“ се е покачило с половин метър през последните 10 дни.

Притокът на водата е близо 550 литра в секунда, а разходът е 254 литра, съобщи БНР.

"С покачването на температурите ще се увеличи и снеготопенето, което ни дава относително спокойствие“, заяви областният управител на Перник Емил Костадинов по време на заседание на кризисния щаб.

Същевременно напредва и строителството на водопровода от село Мало Бучино до Перник. По трасето вече са положени три километра тръби. Започва и изграждането на помпената станция и резервоара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
10
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До ХИДРО-ИНЖЕНЕР: "Олигарси точат вода незаконно" Това е опорната точка на гербаджийската пропаганда - не са виновни далавераджиите от ГЕРБ, а са виновни олигарсите от БСП и ДПС".Само че забравят една "дребна" подробност - точи се вода от държавни язовири. И за да стане това някой подписва разрешения за това, а друг си затваря очите за нерегламентираното източване. А тези някои са все от правителството и администрацията на Бойко и от крадливата му дружинка.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да де сега има някакъв мижав приток на вода поради снежеца тия дни и да се стопи това което ще влезе в язовира ще е пренебрижимо малко.Въпроса е какво ще стане, ако сушата продължи и утайката в язовир се изпари.
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВЕЦа не е ли на Делянчо?!? Как не се знае на кого е. Дебелия си почива в Дубай с милионите, а перничани ходят до София да си наливат вода...
21
12
 
6
 
! Отговори
пояснение преди 4 години
това е тъжна новина за бсп, няма да могат да организират пореден протест за водата на Перник ! но сега пък пак подхванаха тия дето системата ги убивала.
20
0
 
13
 
! Отговори
БокоТиквата преди 4 години
Казах ли Ви, че молебена ще си свърши работата !
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19 ОсманТи си доказателство,че психиатричната помощ в България е на лошо ниво!
18
0
 
5
 
! Отговори
До 19 преди 4 години
Над теб като малък е "упражнено" накакъв вид насилие.Дали е семейно,сексуално, вербално не знаем,но очевидно ти има нещо!
17
1
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Веднага да построите нов ВЕЦ на нов отговорен другар,водата да не отива зян,ей!
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка водопреносна мрежа е скъпо съоръжение и трябва да се обновява през определен период. Няма как. Някой трябва да го плати. Искаш до дома ти вода, плащаш. Другото е утопия за пролетарии.
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България частника смята, че трябва само да печели и да има пари за коли и фолкаджийки за любовници. На др. Ковачки жена му е също фолкадджийка Източиха водата от язовирите, отровиха въздуха с горенето на *** . Да сте чели или чули милионер от Западна Европа да се ожени за ***. Не нали. Ето по какво си личат богатите хора колко им е акъла.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕлемагПокачило се3 е защото така или иначе режима стои.И не се вижда на хоризонта,да се отмени.Тепърва идва и сушево лято.Къде е повода за оптимизъм?Сушево лято ли?Седи гледай какво ще става!Ще ни издави!
13
10
 
4
 
! Отговори
Членелия Cлaнинoвa преди 4 години
Ужас!Дано осанат без вода, дано останат без вода!Моля ти се свети Ленин, дано останат без вода!
12
7
 
3
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Настане вечер, месец изгрее,шуми водата във язовира,*** да ползва вода не смее,във водна криза, се той намира !
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Главния проблем не е Стомана а самата водоразпределителна мрежа.Никой не иска да му копаят улиците 5 години и да плаща по високи данъци и такси за вода, а всичките тръби са изгнили.
10
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По времето на лошия соц. са построени повече от 67 големи язовира.По времето на прехода са започнати три,а е построен само един.Старите не са поддържани,а новите не са довършени.ЗА всички са осигурени средства и от бюджета и от световната банка.500 милиона за ремонт на старите са потънали в нечии джоб,а 35 милиона само за яз."Студена"също не се знае къде са.Сега спасяват положението с тръби от водата на София,които струват 27 милиона лв.Л.Павлова,Н.Нанков,Вл.Горанов,Б.Борисов-къде са парите????
9
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
резидент румен радев открадна парите за тръбопровода, източи язовир Студена, оставка на мръсника харманлийски, проруска слуга!Гешев да го вкарва зад решетките!
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината лъсна, а тя е, че завод Стомана е точил язовира неправомерно. Каква безотговорност и наглост трябва да имаш за да оставиш цял град без вода. Наглеци.
7
0
 
13
 
! Отговори
hm преди 4 години
Време е да пуснете вода за Топлофикация Пеуник и за Стомана, че да се оправи нивото ;)
6
9
 
16
 
! Отговори
О колко много вода, преди 4 години
перничани ще пият по една студена вода, водопровода на Боко скоро няма да стане, там не се работи.
5
14
 
25
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
Герберастите откраднаха едни 20 милиона от тръбите , а снега спаси Перник.Ето това е стандартната герберска далавера-създаваш проблем ,вдигаш шум ,пишеш си точки колко много работиш върху проблема ,крадеш едни пари от бюджета и ...следва рязане на лентички ,интервюта с благодарни граждани и задължителните оплювки към опозицията.Този номер Боко го играе поне 5-6 пъти през годината.А мисирките врякат ли врякат.