Пияната учителка от Хисаря се изправя пред съда

Виновната е застрашена от дисциплинарно уволнение
14 фев 2020 10:10, Ния Христова
58
Пияната учителка от Хисаря се изправя пред съда
Снимка: Pixabay

Учителката от Хисаря, която беше заловена да шофира пияна, се изправя пред съда, съобщи bTV. От прокуратурата ще внесат обвинения срещу нея в Районния съд на Пловдив.

В сряда сутринта Тонка Драгиева е задържана пред училището, в което работи. След проверка е установено наличието на 1,85 промила алкохол в кръвта й. Жената е шофирала и с изтекла шофьорска книжка.

44-годишната учителка твърди, че предната вечер до късно е празнувала сватбата на свой приятел и е консумирала само вино. Тя определя инцидента като голяма грешка.

Още по темата


Димитрова ще бъде дисциплинарно уволнена. Грозят я лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
3
 
! Отговори
Стига преди 4 години
Вече 24 часа занимавате цяла България с една достойна учителка,призна си вината... осъдиха я е и,големите престъпници и секунди не им отделяте.всичко срещу нея е скълапено.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грешка е..даскалицата е пила мин.вода,но има пиянска физиономия,с тия високи заплати има пари за алкохол
46
0
 
4
 
! Отговори
Язваджиев преди 4 години
Който не е грешен и никога не е грешил, нека пръв да хвърли камък. Явно не си давате сметка, че тази жена ще бъде осъдена по строго от необходимото заради медииния натиск на "мисирките". Заради двойния аршин на съдебната ни система която е пълна патодия. И заради липсата на прецедента в БГ правото. При същите условия бяха хванати много известни *** и мисири и им се размина с глоби. Някои депутати и музиканти, известни звезди даже убиха хора, но... нищо.
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Джамбазки и Местан кога ???
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма активност, голямо чудо за eдна обикновена жена, а си затваряме очите за многобройни престъпни дейности в училищата .
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 42Защото законът не се прилага еднакво към евродепутат и към учителка.Защото в Бг всички присъди към обикновените хора са само "затвор".
42
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дисциплинарно уволнение, затвор условно, глоба и разнасяне по медиите с дни.Четири наказания!Още нещо няма ли да се добави към наказанието?Тричaне, заливане с кaтран и въргaляне в перушинa, хвърляне на камъни по нея, няколко удaра с кaмшик...?
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама пак се прибързват с някои заключения. Никой не е потвърдил, че жената ще бъде "дисциплинарно уволнена". Ясно е, че по закон щом има присъда (мисля, че дори условна) по закон не може да е учител. Това не означава, че няма да бъде освободена по друг начин. Друг е въпросът защо евродепутат може да се размине само с глоба (административно наказание), пък учител не. В никакъв случай не защитавам учителката, само споменавам факт.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само учителите ,които пият в работно време с директорите са защитени от административни наказания.Днес на КАТ ще работи ли?
39
4
 
7
 
! Отговори
До 37 преди 4 години
Мноо елентарна теза! Държаваата се разпада щото си траем. Пияна учителка на път за работа. Пред училището, ок, нека я накаже според ЗДП. Защо е нужно да се уволнява дисциплинарно!?!
38
4
 
3
 
! Отговори
с герб към бъдещето! преди 4 години
престъпленията на учителите минаха всички граници и вече заплашват стабилноста и съществуването на държавата. трябва да се хвърли цялата полиция и прокуратура и да ги постави на място със тежки присъди и тогава всичко ще се оправи и хората ще са много доволни от герб и правителството!
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя не е отишла на работа пияна, спрели са я на път за работа.
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицаи крадат от пенсионерки. Мъртво пияна учителка отива с кола на работа, да учи децата...Краят ни наближава. Държавата се разпада.
35
1
 
6
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
1,85!? дори да е наполовина , пак си е здраво напиване
34
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Простачка! Заслужава затвор!
33
2
 
6
 
! Отговори
Митев преди 4 години
До Sichtpunkt Не, разбира се. Но, ако тръгнем да оправдаваме едно престъпление затова , че има и други, ще стигнем до оправдание на убийствата защото Сталин и Хитлер са избили милиони. Всеки отговаря за себе си ! За мен фактът, че учител е отишъл на работа пиян , е утежняващо обстоятелство. На какво учи децата? Че може да ходиш пиян на мотика?!
32
11
 
8
 
! Отговори
Бг учителките преди 4 години
Дълго време в БГ обществото имаше някакъв мит, че учителите са 'интелигенция', някакви 'будители', заслужавли да им се целува ръка. А поради постоянен недостиг на пари в този сектор и това, че най-глупавичките кокошчици следват в педагогически специалности, те са едни простовати женици, повечето със зависимост от успокоителни и медикаменти, изписвани с рецепта, изцяло неспособни на мисловна дейност
31
0
 
14
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
До Митев,Съгласен съм с теб, че е виновна, но това оправдава ли такива като Джабазки, Лютви Местан, Ставински.... Правосъдието трябва да е еднакво за всички!
30
0
 
8
 
! Отговори
Митев преди 4 години
До Sichtpunkt Виновна е в това, че е отишла на работа в нетрезво състояние и по силата на чл.187 от КТ подлежи на дисциплинарно уволнение. Шофирането в нетрезво състояние се наказва по Закона за движение по пътищата. Това е съвсем различно. Въпросната е била пияна на мотика.
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Признаването и осъзнаването на вината е привилегия само на човек с богата душевност и богата емоционална сфера.Явно ,жената не е за това училище .