Учител изтърва боен пистолет в час

Инцидентът е станал в училище в Силистра
Обновена: 14 фев 2020 22:59 | 14 фев 2020 22:36, Красимир Ангелов
71

Учител изпусна бойния си пистолет по време на час в училище в Силистра. Куриозният случай се разигра вчера, а от днес преподавателят вече не работи в училището.

Димитър Димитров работи от две години в училище "Иван Вазов". Изпуска пистолета си пред петокласниците в час по история и цивилизации, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Днес сутринта го извиках на разговор да даде своите обяснения във връзка с това което се е случило по време на третия учебен час. Колегата Димитров потвърди всъщност, че от връхната му дреха действително е изпаднало оръжие, което е законно притежавано от него. Нещата се стекоха така, че той сам изяви желание и подаде своето заявление за напускане по взаимно съгласие", каза директорът на училището.

Пред директорката, Димитров обяснил, че притежава пистолет законно
, тъй като е работил като полицай. Носел го е със себе си, защото смятал след часовете да постреля на стрелбището.

Вчера е бил извикан в Районното управление на МВР в Силистра да предаде оръжието си. Случаят се следи и от Регионалното управление на образованието.

С учениците днес е работил психолог, а на мястото на провинилия се учител е извикан заместник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 65Отговарям ти! Аз също съм завършил за учител, също съм бивш полицай. Още съм юрист и икономист, НО в училище с пистолет не ходя. Такива са правилата. Останалото е дискриминация. Злобарска и дивашка българска с нищо не оправдана дискриминация. Ясен ли съм!!! Разбираш ли - в България работници НЯМА. Всеки е ценен!! Само трябва да се спазват правилата!
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре е от варианта ученик да изтърве пищов
61
0
 
1
 
! Отговори
с-в преди 4 години
Цитат по памет - една от 10-те заповеди за Учителя от ДСВ (Дружество за Свободно Възпитание - САЩ) според Марти Ларни (1960 г.):... "СТРЕЛЯЙ по учениците САМО в случай на САМОЗАЩИТА !"...
60
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От коментарите се вижда,че обществото не може да се примири с наличие на престъпност.То води и трябва да води борба с това отрицателно явление.Първо да не се допусне извършването на закононарушения и второ,когато бъде извършено закононарушение да се разкрие и накаже неговият извършител,така както законът го предвижда..Обществото не е изпростяло,а е повишило правосъзнанието си и е издигнало на по високи степен правната си култура.А вие в качеството си на кой, коя ще ръководите постъпките на друг
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От коментарите се вижда колко е изпростяло обществото ни. Всъщност този човек е завършил за учител, И не става такъв ясно защо - по финансови причини - заплатата бе 120 лева. Той е пенсиониран не защото е престарял, а защото закона за МВР го е освободил от служба. Завистниците каквито са повечето българи плюнчат моливите и изчисляват, колко му е заплатата, колко му е пенсията. На завистниците ясно ли им е че в България няма кой да работи, че учители НЯМА. Сега ще отиде в друго училище.
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че не е изтървал граната сега щеше да има национален траур!
57
2
 
6
 
! Отговори
До страхливият преди 4 години
от калашници. Като не си даваш децата на училище, ще останат ***.ни като тебе! Заради такива като тебе дойде време с пищови да се ходи из училище, нали скачахте след Костов, на демократи се правехте, а сега квичите от тази демокрация!
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В охранителна фирма работят по будни бивши полицаи и ще го усетят още отдалеч ,ако има прикрити намерения.до58
55
0
 
7
 
! Отговори
Завалията преди 4 години
Подаде заявление за напускане, и сега ще кара единствено и само на 1000 лева пенсия!
54
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Не с пистолет,Тъ Па Нарино,И от кого да почне с калашника - от сина ти, или от внука ти, а? Щото аз моите деца не си ги давам.
53
2
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш преди 4 години
Що ще тоз милиционер в училището? Няма ли дипломирани учители по история? Малка ли му е пенсията? Да доработва в охранителна фирма, професионалист е. Да се цани в някой магазин или сергия за продавач, където между другото има доста завършили педагогическо образование.Малък град - много връзки, що да не назначат такъв? Щял да ходи да постреля - значи го влече...
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ щеше да получи медал от Тръмп, не уволнение.
51
3
 
7
 
! Отговори
така де! преди 4 години
Сигурно е планирал след часовете да удари некоя бензиностанция.
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес бг,защо не покажете лицето на бившия полицай?
49
2
 
8
 
! Отговори
Не с пистолет, преди 4 години
а с калашник трябва да се влиза в нашите училища. Нали се поамериканчихме, там отдавна даскалите са като шерифи. Искате американска демокрация, ето я, ***, пищови, убийства, това е тя-свободията!
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до полицаите ли опряхте да станат учители ???Божей ,боже , голям напредък в държавицата ти бат Боко ..сега като отидеш пак на срещи с префърцунените европейски ръководители ,можеш да се похвалиш ,че си решил проблема с липсващите учители,сега оня ,дето обра казиното , другите ,дето обраха фиша на жената - право в някое училище
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само компенсирани мъже с педагогическо образование стават полицаи.
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
според мен учителите трябва да имат оръжие,особено в горните класове,а лапетата сега ще ги стресират повече психолозите,щото от една дребна случка, която ще се забрави за два дни ще я раздухват един месец и ще направят от мравката слон
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Директорът да незнае?Носи пищова, зада сваля учителки.Полицайте все себарат свалячи.Инак ,как ще изпадне откобура,или носи два килограма желязов малкото си джобче.Могъл е да сеизмъкне,например,че ще го пререгистрира, или е газов. Чак пък психолози.То иде реч,че психолози много,хора няма,но реклама да става.
44
5
 
15
 
! Отговори
Руския преди 4 години
Много по сигурно за децата е когато учителя е бивш полицай и е въоръжен.Ако всички учители бяха такива, нямаше да има толкова жертви в американските училища от *** тинейджъри, отишли да застрелят целия клас защото им се подиграва.Това че го е изпуснал е друго нещо и определено е неприятно.В общ план е глупост да гонят учителя ако е добър в работата си само защото е въоръжен.Спешно да въоръжат и другите. Това е решението!