Задържаха 15 мигранти в хладилен камион на Дунав мост

Шофьорите са гръцки граждани
17 фев 2020 22:20,
3
Задържаха 15 мигранти в хладилен камион на Дунав мост
Снимка: БГНЕС илюстративна

На ГКПП "Дунав мост - Видин" са задържани 15 незаконни мигранти. Те са открити в хладилен камион. Задържани са и водачите на превозното средство, това съобщиха от МВР.

Още по темата
На граничния пункт за излизане от България е пристигнал хладилен камион с шофьори двама гръцки граждани. Камионът е пътувал празен от Гърция за Унгария.

При извършената физическа проверка граничният полицай установил, че предната стена на товарното помещение е от по-нов материал в сравнение с останалите, като на нея имало и прозорец. Камионът е върнат за допълнителна проверка, при която в предната част на ремаркето е открит изграден чрез преградна стена тайник с укрити 15 незаконни мигранти, всички мъже.

По първоначална информация – 6 от тях са от Сирия, 5 от Ирак и 4 от Афганистан. В багажа им са открити национални паспорти, както и гръцки документи за кандидатстване за убежище. Телефони и документи на укритите са намерени в шофьорската кабина.

Камионът е задържан в ГПУ-Видин. Водачите на хладилния камион и незаконните мигранти са задържани. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горките.