Пореден сигнал: Масово паркиране в тревата, а след това кал и мръсотия

HelpBook алармира и за опасен мост, замърсяване, безстопанствени кучета...
18 фев 2020 17:00, Анисия Иванова
72

Снимка: Helpbook

Започваме обзора на сигналите, които гражданите изпратиха до институциите през изминалата седмица чрез платформата HelpBook.info, с проблем за рушащ се мост.

Наблюдателни родители са забелязали опасен мост в квартал "Дианабад", ул. "Русаля". Ежедневно по него преминават ученици на път към 105-то училище. Съоръжението е ерозирало на множество места и е само въпрос на време някое детско краче да пропадне. Молбата е за взимане на спешни и адекватни мерки за ремонт на моста и привеждането му в безопасно и стабилно състояние.

Получихме и пореден сигнал за масово паркиране в тревните площи в непосредствена близост срещу сградата на Orbit на бул. "Продан Таракчиев": "Положението вече съвсем излезе от контрол - паркираните автомобили непрекъснато се увеличават, като са издълбали дълбоки коловози между плодните дръвчета. Още по-възмутително е, че разнасят кал и мръсотия по околните тротоари, улици и булеварди. В непосредсвена близост са налични множество паркинги, но естествено платени. Моля, веземете мерки това безобразие най-накрая да спре!“, се иска в сигнала.

Без видими резултати е и сигнал за замърсяване на речно корито в град Костинброд, отправен към Регионална инспекция по околната среда и водите. Нашият потребител се надява повторното сигнализиране да даде отклик и адекватни мерки, за да не продължи порочната практика с изхвърлянето на оборска тор и всякакви боклуци около и в реката.

Отново получихме сигнал за огромен брой безстопанствени котки и кучета, този път в жк. "Овча Купел" 1.  Според нашия потребител животните се хранят и "отглеждат" от "добросъвестни" обитатели на квартала, които не живеят в горепосочения район. Той няма представа каква трябва да е критичната маса на популации от безстопанствени животни, за да има някаква реакция от страна на съответните институции, координирани от общината, за да се намери решение на този дългогодишен проблем, но моли за взимане на адекватни мерки.

Завършваме днешния обзор със сигнал за неправилно паркирана машина на кръстовище. Въпросната техника служи за отстраняване на асфалт и е изоставена на кръстовището повече от седмица, въпреки знака за "забранено спирането".

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
10
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
не бихме се чуствали на място и в кожата си ако всичко около нас бе естетично красиво или подреденоганю се чуства комфортно когато му е калпаво и балканско а не градско и западно
15
3
 
10
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 4 години
Голям бардак е тая България.В хауса си живуркаме и не дреме на г..а.
14
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КочоКочо, ще пътуваш с автобуса като нямаш пари за нищо друго освен наем и храна. Къде си тръгнал кола да купуаш, бензин да наливаш, ГО и данък да плащаш. ЦАРВУЛ ТАКЪВ!
13
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Англия улиците са разграфени с боя къде може да се спира и ако спре някой извън очертанията - паят прибира колата и ако не е потърсена до забравих колко дни - колата се реже на скрап. Там е абсурд да видиш някой да паркира на необозначено място. Страха е голям, дори пакистанците, които карат все едно правилат ане важат за тях - даже и те не смеят да си спрат колата където не трябва, че има вероятност да трябва нова да си купят после...
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се направят парко-места. Да ме извинявате, ама там има огромни кални полета, а не задръстени с трафик улици. Може да се построят няколко паркинга, ще струва колкото един елерон на Ф16...
11
1
 
5
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
"Съоръжението е ерозирало на множество места и е само въпрос на време някое детско краче да пропадне."Ах каква драма... Много добре знам мястото, изобщо не е толкова трагично, колкото го изкарват.
10
5
 
10
 
! Отговори
Кочо преди 4 години
И каде да спираме ве. Акой е асфалтирано ша искат пари за паркинг. Шефа ни плаща колкото за храна и наем. Излишни пари НЯМА
9
8
 
12
 
! Отговори
Pencho bre cheti преди 4 години
Стига с това прехвалено метро и с градския транспорт - развъдници на грип и болести. Метрото е удобно ако си в частта, в която вървят и двете линии. В останалите с по една линия имаш минимум 10 минути чакане + 2-3 минути слизане, това са грубо 15 минути само докато се качиш, после още 5 докато излезеш на улицата, та с прехваленото метро имаш поне 20 минути овърхед на самото возене.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре ги следете колко от сигналите там са оправени и тогава пишете новина. Това не е новина, че някой подава сигнали, а никой не го отразява.
7
7
 
5
 
! Отговори
Pencho bre cheti преди 4 години
И къде да паркират като няма място там, където трябва да се паркира?
6
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е той *** така е свикнал, да паркира каруцата където му падне, а най-щастлив е като се увъргаля в кал до колене.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И като не ходиш с кола всеки ден и цъфна и върза България. Урока на капитализма, е че системата не може да се бори с човешката природа. Никой манталитет няма да спре изхвърлянето на фасове и *** по земята, нито ще спре неправилното паркиране. Спирането на подобно поведение става с глоби и наказания. А когато всичко е станало в *** след някакво събитие, минават определените органи и почистват. Същото важи и за съответния случай - идват и поправят, затова им се плаща данък.
4
4
 
17
 
! Отговори
уникум преди 4 години
Имам съседка-мисирка , и тя води с големият трактор-МБВ- Х5 -18 годишен , детето си на градина ,която е само на 200 метра!!
3
5
 
10
 
! Отговори
селтак преди 4 години
***-ака хляб няма да яде ,но ще ходи с барутника на работа , и ще се поти в задръствания ,вместо да си хване метрото !!
2
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно телефони си купуват на изплащане и на бензиностанцията зареждат гориво за 10 лв., но иначе имат автомобил и всеки ден пътуват сами в него, по 45 минути в задръствания по отсечки, които отнемат 15 минути с трамвай или 5 минути с метрото. Ето, явно и газят в кал, просто защото са "голяма работа" и имат личен автомобил - в автобус не припарват. ***.
1
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** така обича. Няма къде да спре на работа, но тича с колата. Спира по тротоари, поляни, кал. Манталитет. После същият се възмущава каква била тая кал. Преди години имахме офис в co working space до ЦУМ и нямахме паркоместа- ходех на работа с трамвая. После отидохме в мол Сердика- всеки с лично паркомясто. В момента съм в Бизнес Парка- отново имам лично паркомясто. Това не значи, че ходя с кола всеки ден, даже напротив. Манталитет.