Двама със съмнение за коронавирус във Велико Търново

Потърсили са личния си лекар
Обновена: 19 фев 2020 10:14 | 19 фев 2020 10:14,
17
Двама със съмнение за коронавирус във Велико Търново
Снимка: БГНЕС

Двама души от Велико Търново са поставени под домашно наблюдение за поява на симптомите на коронавируса. Те са пребивавали в Китай.

Още по темата
След завръщането си са потърсили личен лекар, за да го информират за престоя си там, съобщава bTV.

И при двамата липсват симптомите на заболяването, но наблюдението им ще продължи 14 дни.

До момента за коронавирус у нас са изследвани 21 души. Всички проби са отрицателни. Българските студенти, които бяха евакуирани от Ухан, вече са изписани от Военномедицинска академия.

Отрицателна се оказа и пробата за коронавирус на украинския гражданин, настанен в старозагорската болница. На 4 февруари той се е прибрал от Китай и бе приет в здравното заведение заради висока температура.

С последния си доклад Европейската агенция за контрол на заболяванията повиши риска от заразяване в Европа от нисък на умерен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
10
 
! Отговори
Чукундур преди 4 години
До 12.Ти българино що си не идеш в Фанагория откъдето сте дошли с конските опашки.Може ли такава злоба и завист?Човека се грижи за семейството си.И аз си купих маски.Защото съм загрижен за мен и здравето си.На всички е ясно ,че ако дойде вируса в страната ще настане паника и на никой няма да му пука за другия,а всеки ще се спасява поеденично.
12
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да отидат да се изкашлат в мутрата на Гумен Гадев
11
6
 
9
 
! Отговори
До SS преди 4 години
Ти да си Връщаш съпругата от където е дошла,пък може и с противогаз ако искаш!
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама и снимка сте сложили....
9
8
 
14
 
! Отговори
SS преди 4 години
Маски има.В понеделник ходихме със съпругата на шопинг,и в специализиран магазин за работно облекло,купихме противопрахови маски,две маски с дихател,а от аптеката отсреща два пакета хирургически маски.Чудя се дали да не потърся и купя два изолиращи противогаза.За всеки случаи?
8
2
 
22
 
! Отговори
До5 преди 4 години
И откъде да има маски,след като една от фирмите която ги"произвежда" е във Велико Търново,и тя също ги внася от Китай!
7
3
 
25
 
! Отговори
Цеко Сифоня преди 4 години
Да отиде да кихне 1-2 пъти в народното събрание . Ще почерпя .
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стоят си у дома,но все излизат да пазаруват,имат семейства и ръсят вируса из цялата страна. ЕС не взе никакви мерки,за да защити гражданите си.
5
1
 
24
 
! Отговори
1461 преди 4 години
Моля някой експерт да обясни на обществеността как в другите държави изследванията стават за 24-48 часа, а ние ги правим от 9,30 до 13.00 часа?! И как така пътуват с дни от Хасково и Ст. Загора, при какви условия ги съхраняват тия проби, качествено ли се взимат от медицинския персонал, правят ли се допълнители проби след няколко дни (виждаме, че се случва да има отрицателни и после положителни проби на един и същи човек).
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега властта ще лъже до последно че няма от китайската чума. И като плъзне болеста тогава ще се вайкаме. Никой не обръща внимание че по аптеките маски за индивидуална защита няма. Всичко е изкупено, а населението да се спасява както може. То даже обикновения грип още не е отминал, а аптеките вече изпразнени.
3
13
 
13
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
На последния партиен пленум на комунистите е взето решение в чест на предстоящият конгрес да заразят с коронавирус повече българи , за да кажат , че Борисов ги е заразил. Нинова щяла лично да пренесе вируса - подарил и го е генералния секретар на Китайската комунистическа партия. Новият лозунг е: "Чрез коронавирус към изборна победа!"
2
4
 
13
 
! Отговори
чувам гласове преди 4 години
Почна се !!
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПАК ЛИ ?