Дете беглец: 5-годишно успя да избяга от забавачница в Девин

Майката го открила да броди самичко, без яке и по пантофи
21 фев 2020 13:46,
22
Дете беглец: 5-годишно успя да избяга от забавачница в Девин
Снимка: Pixabay

5-годишно дете успя да избяга от детска градина и близо час никой от персонала да не разбере, че то липсва. За случаят разказва майката на детето, която иска обяснение какво е принудило малчугана да тръгне сам по улиците на Девня.

В понеделник сутринта Анка Мариянова оставя детето в детска градина “Детелина”, филиал "Незабравка" около 8 часа сутринта. Час по-късно, пътувайки с автомобила си по работа на пътя край гробищния парк в града, забелязва в далечината дребна фигура.

“Мъглата беше толкова гъста, че се движех с 30 км/ч. Когато видях фигурата си помислих, че нечие дете се е загубило и реших да спра, за да му помогна. Какво беше изумлението ми, когато видях моя Мариян. Познах едва, когато спрях колата”, разказа тя пред “24часа”.

“Беше на повече от половин километър от градината, по пантофи, без яке, тресящо се от студ и с дупки на панталона. Той целият трепереше, беше много стресиран. Разказа ми как са го гонили бездомни кучета и едно го е захапало за панталончето. Показа ми дупки от зъбите”, сподели още Анка.

След като успокоява детето и го оставя вкъщи при съпруга си, майката се връща в детската градина, където лелите я посрещат с въпроса “Къде е Мариян?”. Били го пуснали до тоалетната, но той не се върнал.

“Това е моят въпрос”, отговорила вбесената майка и прибрала вещите му. По-късно подала заявление за отписване на детето от заведението.

Анка няма точно обяснение какво точно е накарало малкото дете да тръгне съвсем само в мъгливата зимна утрин по девненските улици, предполага, че нещо го е притеснило.

Междувременно вратите на детското заведение не са били заключени - никоя от тях, нито входната, нито вътрешните. Така всяко дете може да излезе когато си поиска.

Директорката на детската градина Радостина Георгиева се извинила за случилото се и помолила майката да не отписва детето. Уверявала я, че случаят няма да се повтори. Анка е непреклонна и иска да не се потулва случаят.

Тя самата работи с проблемни деца в местното училище “В. Левски” като образователен медиатор.

Анка Илиянова иска строги наказания както за педагогическия екип на четвърта група, така и за директорката на градината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До аз5-годишно дете успя да избяга от детска градина Мен е това най ми хареса Значи въпреки режима на охрана е успяло да избяга Сега да му лепнат един карцер та да се научи как се бяга или по добре да го вържат
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е и моя син така. Да гледа някакъв багер, който копаел до детската градина. Пак никой не усетил от персонала.Върнали го работниците.Жив и здрав.И слава Богу тогава нямаше улични кучета.
16
1
 
11
 
! Отговори
аз преди 4 години
Девин или Девня и Анка - Мариянова ли е или Илиянова Четете си статиите преди да ги публикувате , бе хора!Така ми звучи точно като фалшива новина
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И моето дете на 3 днес някак е успяло да обърка вратата на групата си и се е загубило. Пкалало е свито в друга стая под някаква маса, където след ненайно колко време (изпуснало е плодова закуска и рисуването, демек 1ч) госпожата го е намерила. На мен нито дума от случката не ми сподели, разбирам от малкото. Чакам малко да се поуспокоя почивните дни и ще поразпитам как се пазят децата и в София. И се благодаря на Господ междувременно, че не е излязло навън да пресича а просто в друга стая..
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така де. Как така не са били закючени децата? По-добре направо да им сложат по една верига или в клетки.
13
14
 
10
 
! Отговори
е преди 4 години
аз пък питам - 5-годишно, как майка не му е обяснила ,че не трябва да излиза от детската градина? Ако детето е свикнало да прави всичко което му скимне
12
0
 
10
 
! Отговори
В. преди 4 години
Последно от Девин ли е детето или от Девня? Анка Мариянова ли е или Илиянова? Във всяка Ваша статия има все повече грешки!
11
0
 
17
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Аз пък още на 3г. избягах от градината. Живеехме на една пряка от нея и се прибрах и изядох шамарите първо от баба, която ме върна. После от лелката и другарката, де...
10
1
 
11
 
! Отговори
Малоумни сте! преди 4 години
От къде е детето в крайна сметка? От Девин до Девня са 400 км. А?
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ако някой родител ги запука с шамари, пак ли ще е *** и престъпник? за един приятел питам.
8
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ако детето беше изчезнало. Отключена врати. Живея в чужбина. Тук градината се отключва, когато се натисне един бутон на височина недостъпна за деца и е с аларма. Вратите на местата, където децата не трабва да влизат са с брави на високо. Ужасна безотговорност! Сещам се и за онези учителки, които прекараха децата през презеза на пусната бариера. И такива прости хора възпитават децата.
7
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че го е намерила жив ! Спокойно можеше да е убит от кучета или отвлечен от ромале.Тия мърли по детските градини са за линч- само крадат и тормозят децата, няма нито една под 150 кила, нагли и зли.
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Липса на какъвто и да е контрол и безхаберие. В повечето детски градини е така за съжаление. Възпитателките са само едни чиновници на държавна хранилка и са на принципа ден да мине друг да дойде. В нашата детска градина агресията между децата се си беше ежедневие и се потулваше. Изкарваха децата че лъжат. Камери така и не сложиха защото уж родителите не искали (пуснаха анкета за това)
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще стане човек от него.
4
0
 
18
 
! Отговори
Господ го е пазил ! преди 4 години
Душичка !!!
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То като Калофер и Калифорния.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-леката санкция е да се уволнят директро, учители и лелки които са били на смяна.
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Деввин или Девня? :)