Камерите за тол системата ще следят и за КАТ

МВР и Митниците ще свържат системите си с тези на АПИ
22 фев 2020 15:24, Боряна Павлова
45
Камерите за тол системата ще следят и за КАТ
Снимка: БГНЕС

Камерите на тол системата ще подпомагат работата и на Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници“. Това ще стане чрез свързване на системите на двете ведомства с тази на Агенция „Пътна инфраструктура“. Така ще се установяват не само нарушители, използващи републиканската пътна мрежа без платени пътни такси. Актуална информация ще се получава в областта на мониторинга на трафика и изсветляване на сивия сектор в транспортната дейност.

Това ще позволи също контрол на маршрута за преминаване на транзитния трафик. Ще се наблюдава и движението на тежкотоварните превозни средства по отношение на пътната безопасност, спазването на ограничения за движението им в предпразнични и следпразнични дни и др.

Още по темата

За целта Министерството на регионалното развитие и благоустройството заедно с министерствата на вътрешните работи и на финансите разработи проект на Инструкция за обмена на информация между Агенция „Пътна инфраструктура“, Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници“. В нея са описани условията и редът за достъп до информационните системи за контрол и санкциониране на нарушения, свързани със събиране на пътните такси.

Създават се и възможности за установяване на нарушения на Закона за движение по пътищата и за налагане на наказания.


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
2 от 2 преди 1 месец
И за неразбралите, данък МПС, гражданска отговорност и каско не са пътна такса и не целят поддръжка на пътя. И на дома си плащате данък, но не ви покрива сметките.
Като не ви харесва колата я сменяте с дръга/нова но си плащате, защо мислите че пътищата трябва да са безплатни ???
37
0
 
0
 
! Отговори
1 от 2 преди 1 месец
Не че нещо, но като вземете заплата, покриват текущи нужди, не харчите за нови дрънкулки освен ако не сте спестили. Сходно е и с пътищата. Ако не идват пари, няма как да се подобрят условията. Двете от магистралите, там е най голям трафика и се събират средства - ако няма от къде да дойдат, няма как да останат.
Защо нямало контрол ?! Контрола трябва да сме ние, не някой друг, а за тези които не го разбират, има камери и тол системи.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Информацията ще се движи в посоката : ТОЛ-КАТ-МВР-ДАНС-КПКОНПИ
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Светът е Биг Брадър и всички сме участници в него.
34
0
 
6
 
! Отговори
SHEFA преди 1 месец
До Нео Матричаров-ТОЧНО ТАКА Е-СЛЕДЯТ ТЕЛЕФОНИ-КОМПЮТРИ -СЕГА ЗНАЯТ КОЙ Е ПРЕД КОМПЮТЪРА.- АВТОМОБИЛИ-КАКВО КУПУВАШ ХАРЧИШ- ДЕБИТНИ КАРТИ.
- БИГ БРАДЪР-НЯМА СКРИТО ПОКРИТО.
33
2
 
4
 
! Отговори
гост преди 1 месец
еи това е найй новото евроизискване , иии ПОСЛЕ СИ СВОБОДЕН РОБ. това е началото после ще бъдеш задължен на тия чиновници трябва да им ДАВАШ ЧАСТ от печалбата за да НЯМА КОРУПЦИЯ .работете РОБИ и мислете за евро ДУПЕТАТА и тях трябва да изхранвате.по тъжна картина не може да бъде.
32
1
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 1 месец
ДО АПИ-ЕЛАТЕ МИ СЛОЖЕТЕ ЕДНА КАМЕРА И В ГАРАЖА-ДА ВИ -ВИЕ СИ ЗНАЕТЕ.
31
5
 
8
 
! Отговори
Нео Матричаров преди 1 месец
Правилата и законите са съдздадени от силните/победителите за да подчиняват и командват/управляват слабите/бедните/простите ...Силните с власт/пари/акъл са над законите...извън МАТРИЦАТА!!!
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе демек ще ни следят навсякъде. Ако някой не разбира какво му казват. Защото МВР не се интересува от трафика по магистралата, от други неща се интересува по принцип. Което обяснява и огромното покритие на тол-системата, което е абсолютно невиждано в други страни.
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз не "рева" колко е хубаво в чужбина. И там те щавят и прецакват. Но там, за разлика от тук понякога и дават нещо, макар и в други сфери.
Тук само вземат.
28
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като чета коментарите разбирам, че на Ганьо само му се нарушават правата. Той много иска закони ама да не важат за него, а за другите! Мижат.урки панелни, като ходите по чужбина ревете колко било хубаво ама там карте с 90, а тука 180 и "всички на пътя ми пречат"!
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добър пример как институциите могат да си кооперират в борбата с нарушителите ака с3лски т@рикати!
26
10
 
22
 
! Отговори
ss преди 1 месец
значиии до вчера ревахте за катаджиите сега започнахте за камерите ами няма такава държава ! Защо като ходите до одрин на пазар може да карате с 90 а у нашата родина със 150 ? Защо като ходите на море в гърция може си плащате за пътищата тука не можете ?! Защо като ходите до сърбия за хапване и пииване не карате пияни а тука може ?!! 22 години нямам ни акт ни фиш ни съм давал на куките защото си карам по правилник ! А вие щото сте тарикати и за тва ревете ! Ама свърши !
25
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Утре, като ви кажат, че който не ходи на ръце, ще се глобява 2000 лева, се надявам отново така да постъпите.
Отмъстете им, ходете на ръце!
РОБИ !
24
3
 
12
 
! Отговори
Г преди 1 месец
До Ха-ха-ха!
Браво, благодаря ти за смисления коментар! Точно така е, другото са али-бали и тролски глупости. Обаче целта не е да има логика, целта е да се плюе. Ей затова една проста мутра от 90те ги бие като "маче у дерек" вече 11 години, и ако не се вземат в ръце или не дойде някой друг, ще продължи в същия дух.
23
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 1 месец
А катаджиите ще спят в колата и ще дремят ли? За това ли се пенсионират рано и им броят 20 заплати?
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ще отрежат още 5-10 такива и айдееее ...
21
4
 
22
 
! Отговори
До Хахо преди 1 месец
Абе гарван пешеходен, изкарай книжка,купи си кола,карай по пътищата на вашия идол на пр0стите и тогаз ми дрънкай за правила които изобщо си нямаш понятие какво са и защо са!Как пък е туй ГРОБ са ви събрали от пр0ст по-прост се чудя!?
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аха, ясно, е за това хората резнаха камерата.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей сега