Пулмолог: Предимно възрастни са жертвите на коронавируса

Премиерът днес свика извънредно Съвета по сигурността заради опасната зараза
Обновена: 27 фев 2020 11:21 | 25 фев 2020 13:30, Ния Христова
16

Премиерът Борисов свика извънредно Съвета по сигурността заради коронавируса. Със скоростното разпространение на заразата по света всички се питаме дали ще се предприемат специални мерки по границите. Друг важен въпрос, който вълнува хората е дали ще имат възможност да си направят тест за коронавирус, ако изявят желание.

"Направиха се много неща, страната е готова, имаме национален план и комитет за борба с евентуална епидемия. За разлика от предни години нещата са организирани. Не знаем много неща за коронавируса, не знаем точно какъв е процентът на заразяемост - около 90% от хората, които се излагат на него. Загиват по-възрастните хора и тези с хроничните заболявания", посочи за "България сутрин", коментира пулмологът д-р Александър Симидчиев пред Bulgaria ON AIR.

Той сподели за свой експеримент, след който се оказало, че хората са изкупили маските от аптеките.

"Преди да сложим маска трябва да изчистим ръцете си с продукт, съдържащ спирт. Светлата част, с твърдата пластина на маската, трябва да е към носа, тя трябва да е плътно около цялата част на лицето", посочи лекарят.

Лекарят обесни, че веднъж ползвана маската вече е заразена. Единствено тези, които кашлят има смисъл да носят маски. След като е ползвана маската трябва да се изхвърли на подходящо масто като биологичен отпадък. Когато усетим, че става влажна, трябва да я сменим с нова.

"Няма с какво да се замени, не може да се ползва шал или друга маска за многократна употреба", подчерта д-р Симидчиев.

Той съветва да не се поддаваме на инфодемията - прекалено многото новини по темата.

"Да няма паника и да сме организирани е изключително важно. Колкото сме по-здрави първоначално, толкова по-трудно ни поваля вирус. Няма смисъл от правене на тестове, ако човек няма симптоми, а само се съмнява", допълни той.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Йогарадж до 11 преди 1 година
Смъртта е щастлив момент само за тези, които няма да се прераждат повече. Такъв май е само Буда. Но и той е умрял от вирус - ял месо от някакво диво животно...
14
3
 
0
 
! Отговори
Хъ преди 1 година
В цел свет образованите белодробни лекари са пулмонолози, а у нас - понеже го карат през просото, са пулмолози.Може ли Ния да обЕсни защо е така?
13
0
 
0
 
! Отговори
Да бе преди 1 година
И откривателят на корона вируса си замина много възрастен. На цели 36 години.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи може да очакваме, че правителството на Иван Костов ще си го получи заслуженото най-накрая. Тези бивши министри почти всички са между 65 и 90 годишна възраст, начело с Иван Костов роден 1949 година.
11
0
 
2
 
! Отговори
До пенсионер преди 1 година
Смърта не е нищо. Тя е по-скоро щастлив отколкото нещастен момент.От латински
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И от лешоядите и вирусите има смисъл в природата.
9
1
 
9
 
! Отговори
Е и... преди 1 година
Оздравяване на пенсионната реформа. И пренасочване на средства в други пера/портфейли/.
8
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
СИГУРНО ТИЯ ОТ НОИ ПОТРИВАТ РЪЧИЧКИ ВИРУСА ДА ДОЙДЕ В БЪЛГАРИЯ ТА ДА ИЗМРЪТ ПЕНСИОНЕРИТЕ И ДА ОСТАНАТ ДОСТАТЪЧНО ПАРИЧКИ ЗА КРАДЕНЕ. ДЕ КЪСМЕТ.
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пулмолог: Предимно възрастни са жертвите на коронавируса май няма да има кой да избере другарката Нинова за вожд през лятото. За *** пък да не говорим :)
6
0
 
12
 
! Отговори
Като преди 1 година
Чета как в Италия са умрели от вируса хора на 77 или 78 години, се сещам, че в нашата мила татковина мъжете живеят средно около 71.
5
2
 
21
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Предимно възрастните са най изложени на всичко лошо. Само смъртта е по лоша от старостта. Сега го разбрах.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле колко неграмотно... Нийчето е добила общата си култура и правописа от фейсбук, шоуто на Слави и пиене не кафенца в квартални капанчета. Айде, Нийче, прочети барем една книжка, че си журналист колкото аз съм Рей Чарлз.
3
6
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
На Позитано 20 са изкарали противогазите :))))))))))))))))))))))))))))))))) Изборът на нов председател под въпрос :)))))))))))))))
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милиарди харчат за борбата със снега и са супер подготвени и като паднат 2снежинки......!!!Има ли някой който да им вярва?????Мерките им са да изпратят семействата си далече от *** в каквато превърнаха България!!!!!
1
0
 
23
 
! Отговори
Ех, Ния, Ния... преди 1 година
"обесни" - това нещо като бесене ли е?