Ще останат ли българите на почивка у нас заради коронавируса?

Родният туризъм може и да спечели, смята доц. Йордан Йорданов
27 фев 2020 16:33, Анисия Иванова
61
Ще останат ли българите на почивка у нас заради коронавируса?
Снимка: БГНЕС

Доставчиците на туристически услуги у нас могат да спечелят покрай създалата се ситуация около коронавируса.

Очаква се много от българите да предпочетат да останат в страната, което би въздействало благоприятно на вътрешния туризъм. Това обясни в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria доц. Йордан Йорданов, зам.-председател на УС на "Сдружение Туризъм".

"Измеренията на финансовите загуби от коронавируса тепърва ще се анализират. В момента е важна координацията на българските власти по отношение на запазването на реалността у нас. Психозата още не ни е заляла в голям мащаб. За Северна Гърция случаят с коронавируса е огромен удар, туризмът там е сериозен фактор", обясни той.

"Здравната култура, която трябва да проявим по отношение на личната хигиена, е важна и започва да се забелязва", посочи доцент Йорданов.

"Много млади българи от Скандинавия и Западна Европа предпочитат България като дестинация за почивка", допълни доцентът.

По дучмите му българския туризъм поддържа добро съотношение цена-качество.

Вижте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
14
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Тия пак слагат кapyцaта пред коня. И отново не са познали. Искаха чужденци, да им почиват по хотелите и пияниците на Западна Европа им станаха редовни клиенти. Ако дойдат, дойдат.
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само за печалби ламтите , дано фалират всички по морето , а тук ако дойде вируса , а той ще дойде ще видите какво ще спечелите - **Й
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 3470 градусова анасонлийка от с.Кърнаре върши работа и не умираш!
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСпирт 80 % убива вируса което е бърза смърт ако го пиеш.
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има един единствен вариант и той е ако стомашночревните инфекции на кафявоморието унищожават корона вируса,иначе ще е празно там като улиците в Китай както е сега от вируса!
29
2
 
8
 
! Отговори
Виж, с`я... преди 4 години
До Анонимен 24Почивката за нас, българите, е по-важна от Рождество Христово и Великден, взети заедно!Може да не сме работили, но трябва да си починем.
28
1
 
16
 
! Отговори
Екшънмен преди 4 години
Те българските хотелиери май до там я докараха... да чакат някакви извънредни обстоятелства да им пълнят джобовете.
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цените на храни и лекарства ще скочат защото ще се изпразнят моловете. Борисов ще припомни Митко Попов за бога братя не купувайте за да пълните джоба на търговците. На На всичко отгоре САЩ и ЦРУ май имат ваксината, но ще искат пари и целта е да направят пари пт вируса.
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миналото лято бях с дъщеря ми на Албена, 4 звезди с аква парк хотел... Няма такава мизерия, няма такъв персонал взет от детската градина направо. За качеството на храната да не говорим, само румънците ще им оправят сезона - имат пари и нямат претенции, ядат като за световно. Хотелската стая се смаляваше само като влезнехме с дъщеря ми... Най-много, ама много, много позитивен трябва да си хахахааа ааа...Е, сега корона вируси некакви ще провалят сезона....
25
1
 
6
 
! Отговори
На вилата, бе байно преди 4 години
До СВИНАРЛошо ли е? Ще се развие селският туризъм тази година. Както и тениите, глистите, трихрилозата, бълхите, кърлежите, въшките и бясът. Както и синята пъпка.Всеки плюс има и минус.
24
1
 
20
 
! Отговори
Мен преди 4 години
С хигиената по черноморските курорти ли? Не ме карайте да се смея, там има епидемия от повръщане и разстройство без нови вируси. По-скоро няма да ида на почивка от колкото да си прецакам здравето в клоаките ви.
23
1
 
7
 
! Отговори
СВИНАР преди 4 години
ч екъде ще ходят на почивка? в китай ли?
22
2
 
8
 
! Отговори
Акъл, море, океан преди 4 години
А, те ме изтрили. Извинете, че Ви цапам светлото бъдеще.Няма повече. Да казвам, че туристи няма да дойдат в България, за да се мешат с различни народи, в чиито държави има Корона Вирус.
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква почивка по време на пандемия бе,вие нормални ли сте?
20
2
 
3
 
! Отговори
Акъл море, океан преди 4 години
До Акъл мореА, да. Та, той е доцент вече, де. Тука в днес.бг интернет доставчика ги таксува на знак, та не можеш да си довършиш приказката.Има повече доценти, отколкото адвокати. Не е нормално това.
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, българите няма да останат на територията на мутрите за почивка, защото няма персонал, който да робува за заплати на черно, ако разбира се, патрона реши да плати... Ей, съсипахте я тая държава! #kletamajkabulgaria
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който отива на кафявоморието задължително да си купи от аптеката ''Глупедиум''!!!!
17
1
 
7
 
! Отговори
Акъл море преди 4 години
Те хубаво ще предпочетат, ама после ще идат на вилата. А не на българския плаж, където има туристи от цял свят, дай Боже, нали. Щото там ще си *** в лицата с хора от държави с корона вируса.пп: Едно време, от цял курс, на двама души ни предложиха преподаватели да им станем асистенти. Аз отказах, колегата - прие. За чий му трябваше. Само си пустосва ръководството като се съберем на чашка. Та не боготворете доцентите и професорите. Хора като хора. В България има над 12000 доцента и адвокати.
16
0
 
18
 
! Отговори
Айде нема нужда преди 4 години
Чуждите туристи трябва да избират корона вирус или коремен вирус...
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз срещу вируси се лекувам с гроздова!Ха наздраве!То дали пневмония на белия дроб или цироза на черния,все ще се мре от нещо!Жив никой не си е тръгнал от този свят!