Полицай, завлякъл десетки с хиляди левове, отново на работа

Служителят на МВР бил порицан
28 фев 2020 15:54, Петя Славова
44
Полицай, завлякъл десетки с хиляди левове, отново на работа
Снимка: БГНЕС

Полицаят от Пловдив, който завлече десетки семейства с хиляди левове, е възстановен на работа. За случая  със служителя на МВР стана ясно в края на миналата година. Оказа се, че за да му дадат пари на заем, някои от хората дори са теглили кредити.

Пари обратно обаче не са получили. Потърпевшите водят дела. Йордан Стойнов беше отстранен  от работа, но след порицание той отново работи в системата на МВР.

"Преди 5 години му дадохме 800 лв. за храна за животните, които гледа. Искахме да помогнем. Не сме богати хора, но имахме в наличност и се отзовахме. 5 години по-късно той не е върнал и стотинка. Мъжът ми се разболя от рак и ни бяха нужни средства. Ходихме при него и той обеща да се издължи, но не го направи", разказва  пред Нова тв една от потърпевшите.

"Дадох 500 лв на жена му, без да ми дават обяснение за причината. Обещаха да ми ги върнат за месец, но вече са над три години", добавя друг потърпевш.

Други измамени разказват за суми от 2000 лв., като малка част от тях е върната, но това е всичко. Прокуратурата все още проверява има ли данни за престъпление, за да повдигне обвинение. В същото време хората недоумяват как може този човек да бъде върнат на работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: МВРдлъжникполицай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там му е мястото в най голямата ОПГ за рекет над прос о людието!
39
0
 
4
 
! Отговори
имал - дал преди 4 години
Докато има телета, ще има и касапи!
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това е от частноправен характер за такива суми става и със свидетели успех в съда.
37
0
 
11
 
! Отговори
usera преди 4 години
Полижайчето ще замаже всичко и ще се изкара потърпевш! Парите са му давани доброволно, без документална разписка. А сега ,;:))
36
1
 
5
 
! Отговори
панчо преди 4 години
а банките за какво са?
35
1
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
нормално това е българия
34
1
 
10
 
! Отговори
Американ преди 4 години
Български ***, заем дава банката, не вие! Хак да ви е!
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съдебната и по-корумпирана и от политическата посткомунистичека неревизирана корумпирана система и също работи само в полза на свързани лица, онеправдава бедните от бг народ жертви на престъпление действайки чрез измама в полза на престъпниците за да прикрие престъпленията на и ограби жертвите в тяхна полза вкл и да плащат съдебните разходи за спечелени с алшъи докуметни лъжесвидетели и подкупи дела. Така яе нямат нито морлано нито законно право да преследват дребните риби вместо корумпианите
32
2
 
9
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 4 години
Виновни в случая са тези *** "майнички", които са му давали мангизи,на заем, защото са си мислели че като е ченге един ден ще му поискат услуга,заради парите които са му дали . . .За това нека да му ядат ч..а !
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престъпникът е върнат на работа при другите престъпници.
30
0
 
7
 
! Отговори
А бе хора преди 4 години
Защо крадете бе горе при управниците вече смърди на умирисана риба няма ли да се спрете и да помислите за работника който ви изкарва заплатите.Те като се затрият кой ще мачкате а.
29
2
 
9
 
! Отговори
Активист на БСП преди 4 години
ГЕРБерската полиция ви пази ! Тя е честна и неподкупна !!!
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно гражданско-правни отношения!Който е недоволен има съд,ако се докаже умисъл,тогава може и да го осъдят за измама или да върне парите с лихвите!Всеки иска да се спазват Законите,но в подобни ситуации всички подкрепят беззаконието!
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато някой длъжник започне да се тръшка и да се оплаква от съдия-изпълнител го съжалявате,а сега при един подобен случай,място не можете да си намерите от злоба?!
26
1
 
12
 
! Отговори
Да бе преди 4 години
То пък като подпишеш договор- голяма работа! Аз дадох на един уж приятел 5000лв. с договор, уж за да си погаси едни дългове. Върна ми 2000-2500 и замина за Англия и *** го гони сега!
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз напълних путмонето на жена му и не искав да ми го връща.
24
1
 
15
 
! Отговори
Диагноза преди 4 години
Да не би вече да говорим за "полицейски измамници" ? Гешев уплаши телефонните измамници и сега стана ясно , че те не били телефонни измамници , а полицейски измамници ! Така ли е ?
23
8
 
6
 
! Отговори
4 е изцяло прав преди 4 години
Даваш пари ей така, без документ. И защото е полицай, та ако нещо сгазим лука ще помогне.Може и от чиста човечност да са ги дали. Така или иначе, като няма доказателства, може и да ги осъди за клевета. Ако не го върнат на работа, той ще осъди министерството за клевета, уронване на престижа, ......../всеки начинаещ адвокат ще го изкара великомъченик в исковата молба./Може и да не ви харесва/на мен също/, но това е горчивата истина.
22
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тикволандия е така. 90'те мутрите ползваха бухалки. 20 години по-късно мутрите си имат прокуратура и ушеви.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веригата не може да се къса.