Празник в Рибново, масов сюнет и много гости в родопското село

Тази година семейство Фатме и Феим са организатори на събитието
Обновена: 28 фев 2020 11:04 | 28 фев 2020 09:51,
70

Стотици деца се включиха в традиционното масово обрязване в родопското село Рибново. Що е то "детска сватба" и как се харчат 5-цифрени суми за сюнет в Родопите?
Още по темата

В пъстрото Рибново двигател на живота са вярата и традициите. Макар да определят местните като затворени хора, истината е, че в Рибново всеки е добре дошъл - особено на празник, съобщава Bulgaria ON AIR.

От години обрязването е паметно семейно събитие за мюсюлманите навсякъде по света, така е и в Рибново. Сюнетът в селото е масов, а в него се включват стотици деца.  Тази година за празника плаща семейството на Фатме и Феим. 9-месечният Феим прави първата си крачка в света на мъжете мюсюлмани.

Сюнетът е истински празник за мюсюлманите. 4 дни семейството на малкия Феим посреща гости, а в последния ден настъпва и кулминацията. Още от ранни зори в къщата на младото семейство се събират близки, а в подготовката се включват десетки хора.

Сюнетът е скъпо събитие и коства доста средства за семейството организатор. Обикновено масрафът достига 5-цифрена сума. Семейството обаче получава и много подаръци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
20
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До БезкомпромисенНе се радвай. България съществува още. Много скоро ще надигне глава, и ще видиш какво е България. България е държава която е оцеляла много векове, така че и сега ще оцелее. А такива *** като тебе, те говорят така защото са се отрекли от родината си, и в момента са дърво без корен.
36
3
 
24
 
! Отговори
Калигула преди 4 години
помашка работа
35
13
 
9
 
! Отговори
Безкомпромисен преди 4 години
България спря да съществува на 09.09.1944г.! Превратът на 10 Ноември 1989г. беше извършен от комунистите и след 1989 г. до ден днешен ни управляват чисти комунисти независимо дали са от СДС,БСП,НДСВ, ДПС,АТАКА, ГЕРБ ,Реформаторски Блок , ВМРО,НФСБ и т.н!
34
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повърнах малко.
33
2
 
26
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Къде са НПО-тата ли? Много просто хапват калмари в Рибново. Като се нахранят, ще дойдат да се заяждат с българите. Хора вие не разбрахте ли вече че единствената цел на НПО-тата тука е да унищожат всичко българско. Смърт за всички НПО-та и продажните им членове и ръководители, които за скапаните хамерикасни $$$ са готови и майка си да продадат.
32
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грета какво каза по въпроса? Може, не може?
31
2
 
27
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Глyпocта е заразна и предпазна маска не помага.
30
4
 
33
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Е къде са сега НПО-тата, които реват за правата на децата. Тези деца някой питал ли ги е дали искат да им се прави това. А някой от тях може да реши че не се чувства момче, а момиче, *** и прочее. Къде сте бе продажни НПО-та, или вие се активизирате само когато става въпрос за християнски деца. Муслуманските са тема табу!
29
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи те ще обрежат децата без да ги питат искат или не ,и тези неправителствени организаций нищо не правят, а аз като искам да заколя прасето на коледа ще дойдат да ми направят хиляда проверки и ще ми съставят акт че не било хуманно.....
28
5
 
22
 
! Отговори
:) преди 4 години
ДИВАЦИ
27
5
 
32
 
! Отговори
гост преди 4 години
"масов сюнет" ? Какво стана с правата на децата?
26
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ти е казала баба ти, че се хили, а че лежи като изрязан турчин. Защото детето после само лежи около месец, облечено само по една къса ризка,която не се допира до ***,докато не заздравее,защото много го боли.
25
4
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До АнонименКато имаш навпредвид, че обрязването си е чисто семитски религиозен обичай, веровият фундамент на юдаизма!
24
1
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
До Mr STARBUCKSИ главата без *** ...
23
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А отдаването на почит на националния герой ген. Луков беше забранено,защото видите ли,било антисемитско. Обаче шествието на потомците на убийците му комунисти,терористи-Виолета Якова и Иван Буруджиев беше разрешено.Както и този средновековен "обичай".
22
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам кво мрънкате, ама баба ми разказваше какво значи "хили се като *** турчин" - поне преди 70-80 години си е било ритуал, част от възмъжаването при тях - обличат го в нови дрехи, снов фес, на файтон и разхофка през целия град.И човека един радостен усмихнат, защото вече не е дете, а мъж и може да се жени.Хайде стига с тия "шокове", "ужаси" и т.н.
21
4
 
1
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До До гробокопачИдва ми отръки;))) Вземам пример от теб!;)))
20
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виц:Групичка туристи се замотали из Родопите и замръкнали в едно село.В кръчмата яли местния специалитет - родопски калмари, и много им харесало.Специално след това ходили още няколко пъти, но последният път калмари нямало. Попитали защо, и им отговорили - "ми ходжата скоро не е правил обрязвания"....
19
3
 
22
 
! Отговори
не разбирам преди 4 години
Как е възможна подобна диващина!?
18
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европа 21 век... ужас!