Спасители извадиха жив човек, затрупан от лавина в Пирин

Мъжът останал 2 часа под снега, дишал през дупка в него
Обновена: 29 фев 2020 16:44 | 29 фев 2020 15:18, Елка Василева
9
Спасители извадиха жив човек, затрупан от лавина в Пирин
Снимка: bTV

Руски турист беше спасен, след като престоя два часа под лавина в Пирин. Това съобщи кореспондентът на bTV в региона.

Мъжът и негов сънародник - от Москва, карали ски извън пистите в местността Ечмище, високо в планината. В един момент се отцепила лавина, която ги повлякла надолу.

Единият успял да се измъкне сам и подал сигнал в ПСС-Банско. Веднага към мястото се отправили четирима спасители. На мястото те видели изхвърлена ска и разбрали къде може да е човекът. Успели да го изровят. Оказало се, че не е получил никакви наранявания, но бил страшно изплашен, трудно намирал думи да говори.

Установило се, че е бил затрупан около 2 часа. Имал обаче някаква дупка в снега, през която е дишал. "Щастлив край на акцията! Този човек е имал голям късмет. Такова нещо се случва изключително рядко", казаха спасители, участвали в акцията. За тях също е било много опасно, защото има нов сняг, времето се е затоплило, което е предпоставка за падане на лавини.

За пореден път спасителите предупреждават за високата степен на лавинна опасност в планината.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До западняк европеецМного смешен ник си си измислил! Измислил? Ами корена на тази дума идва от "мисъл", а на теб не ти е присъщо мисленето!Руснаци идват и ще идват у нас, ще живеят, ще купуват имоти. Както разни други чужденци. И ще се ползват от обичта и уважението на огромното количество българи!Там ни обичат, не ни считат за второ категория хора, както факаните западняци! Проясни ли ти се или трябва малко по-така?
8
4
 
2
 
! Отговори
западняк европеец преди 4 години
Руснаците какви ги дирят в България? Добре че не е умрял че после трябваше и пари за погребението да му плащаме.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Тези руснаци са мъжки момчета и си падат малко екстремали.Преди години срещнах един под вдп. Скакавица, пъплеше нагоре, към палатката си. Оказа се голям учен - матеметик-вероятностник, който помолил колегите си от БАН да му организират такава почивка. И те го пратили на Урдини езера. Каза, че така приятно не е прекарвал никога! А е видял много, даже Австралия. Красотата на нашите планини пленява! И даже урдините мечки не са в състояние да го откажат!
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснак и швейцарец ги затрупала лавина, ама като този виждали какво става навън.Първо идва сенбернар с манерка коняк на шията.Швейцарецът: "Ето, идва най-добрият приятел на човека!"Руснакът: "И куче го носи на шията си!"Баят виц, ама приятен!Нашичкият наистина е имал голям късмет!
5
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези руснаци не щат да умират изобщо, само водката ги мори преждевременно.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БоркоборисаЗатрупания е руснак. Много си лек, заклевам се. Четете, бе!
3
9
 
4
 
! Отговори
Боркобориса преди 4 години
Ужас. Сега ще му дадат болнични.
2
1
 
18
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
Имал е късмет. Но почти всяка година там има смъртни случаи на дебели глави, които карат по забранени трасета.
1
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Оказало се, че не е получил никакви наранявания, но бил страшно изплашен, трудно намирал думи да говори."сигурно ли е, че това е причината да не може да говори...проверихте ли с дрегер?!?