Втора грипна вълна, пуснаха във ваканция училища

Те са в Пловдив, Раковски и община Дулово
29 фев 2020 18:25, Красимир Ангелов
11
Втора грипна вълна, пуснаха във ваканция училища
Снимка: БГНЕС

Нова грипна вълна от вирус тип Б се наблюдава в последните дни. Заради нея някои училища в страната са в грипна ваканция, съобщи главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Още по темата
"Утре ние затваряме няколко училища в Добричко и в София-област поради повишаване на заболеваемостта от грип тип Б", заяви той пред БНР.

В момента 4 училища в Пловдив и град Раковски са в принудителна ваканция заради грип.

В община Дулово от 2 до 4 март също се преустановяват занятията във всички училища, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в Силистра д-р Теодора Начева.

Решението за тридневната ваканция е заради постъпилата информация от личните лекари и от училищните ръководства за увеличена заболеваемост от респираторни инфекции и грип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаква ли се и грипна ваканция и в София-град?
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как е възможно в началото на февруари грипна ваканация заради първата грина ърна,сега в рая на февруари и началото на март пак грипна епидемия заради втора грипна вълна? Трета и чеТВЪРТА ЩЕ ИМА ЛИ? Кой ги ръси тези зарази? Време е вече да се каже истината.
7
2
 
11
 
! Отговори
Ана преди 4 години
С предишната грипна ваканция грипа беше овладян. Не ни е лесно когато има грипна ваканция, но по лесно някой ти помага да гледаш здраво дете, отколкото болно. А и като детето се разболее аз взимам болничен да се грижа за него, после лепвам и аз грипа, но болнични повече няма и... естествено отивам на работа.
6
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За грип и коронавирус незнам, едва ли ще ни навредят, но вече десет години върлува банкянска чyмa, която гаранция ще ни умори
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойно, вирусът е тип Б.Боронавирус.
4
9
 
20
 
! Отговори
Пускайте ги преди 4 години
Да скитат на воля по улици, молове,кафенета. Да се събират по домовете, когато мама и тати са на работа.Като обявявате грипна ваканция, трябва да поставяте и условия. Иначе с нищо не ги предпазвате. Едно момче отиде в планината с баща си и не се върна в клас. И не беше от грип.
3
2
 
12
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
чл.326 НК: "който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години"
2
10
 
13
 
! Отговори
в българия преди 4 години
казват на Турски Поток, Балкански Поток и на Корона Вируса, 2-ра грипна вълна!
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаква се мощна вълна от грип тип С