Винетки изкарват служители в оръжейни заводи на протест

Заводите са на 300 метра извън Лясковец, но се иска винетка
1 мар 2020 09:20,
68
Винетки изкарват служители в оръжейни заводи на протест
Снимка: БГНЕС

Оръжейници от двата военни завода в Лясковец и жители на града ще протестират днес срещу задължението да пътуват с винетки до работните си места. Протестът се организира от Синдикат "Защита".

Двата военни завода, в които работят над 2000 души, са на второкласен републикански път.

Заводите са на 300 метра от табелата Лясковец. За тях няма градски транспорт, нито организиран превоз от работодателя и работниците пътуват с личните си автомобили, които трябва да имат винетка, пише БНР.

От Синдикат "Защита", организатор на протеста в 11,30 часа на площад "Възраждане" в Лясковец, посочват, че ситуацията е породена от чиновническо решение в Общината за преместване на табелата за населеното място, с което военните заводи попадат извън града.

От общината съобщиха, че са изпратили искане до Пътната агенция да получат за стопанисване километър и половина от пътя от Лясковец покрай военните заводи до село Драгижево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
11
 
! Отговори
До 62 преди 4 години
Въобще не е така по цял свят! Напротив в повечето цивилизовани страни има напълно безплатни пътища, които могат свободно да се ползват наред с платените. Тук просто за пореден път управляващото бездарие се изцепва без да взема в предвид реалната ситуация.
56
11
 
1
 
! Отговори
До 60 преди 4 години
Така е по цял свят ,чедо ! И доста по скъпо.По цял свят са се ненаяли ,,гадовете"които пишат закони и правила. Ако попътуваш,ще се увериш,че много сме закъснели.Ами преди 20-30 години пътищата ни бяха ужасни,а в Европа /от Ниш нататък /се плащаше. Само Германия беше изключение?
55
1
 
6
 
! Отговори
До 46 Ф.С.Б. преди 4 години
Как точно ще минат безплатно през Гърция бе юнак? Сигурно по море?!?!И какви пречки по различни от в Европа създадоха.Аман от невръстни, голобради ,,философи",не ходили по далеч от Люлин и Обеля!!!
54
2
 
6
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 4 години
ТИКВАТА Е ВИНОВЕН
53
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 41Май май ... трябва!
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5430 ст зона ден за ползванетонна 300 метра отсечка която не е ремонтирана от 2002-а. Защо? Зщао толков а искаш другите д сплашат отгоре за услуга, която реално не ползват. Още нямаме адекватен метод да описваме транспортните си разходи като служебни в България, и да ми се възстанови поне акциза и ДДС-то за бензина, поне като пътувам до работа. Сега тива ...
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 55България е - ше те намразят за свестни идеи, да знаеш!
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работодателя да осигури транспорт.
49
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво се правят тия "оръжейници" на луди? По- малко от 30 стотинки на ден. Ай у лево, ще си плащате като всички останали. Интересно, колко от тия протестъри имат автомобил? А колко имат винетки? Ако се проведе едно интервю ще стане като на изборите за евродепутати: ами не знам за какво гласувам, ама човека каза да дойда.
48
1
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
- П........ си, сър! - отговори икономът.
47
22
 
14
 
! Отговори
1 преди 4 години
цената на 97 лв. винетка за един ден е колкото една цигара.срамота е да се реве за всичко, бълграския народ се изпе де расти тотално.
46
4
 
10
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Както и да го коментираме-заводите са извън градчето, а разстоянието е 1 км. Ако им махнат винетките, че си плащат ли данъци за поддръжка на пътя като улица? Или да се движат с 50 км/ч ?
45
1
 
7
 
! Отговори
До 48 преди 4 години
Не мога да дойда днеска, на протест съм на площада. Нямам кола, ама ще ида да се видя с приятели, може и по телевизията да ме покажат. Шефа на профсъюза / за него или добро, или нищо/ бил казал, че ако викаме Остаааавкаааа ще ни направят в цялата държава да сме без винетка.
44
0
 
15
 
! Отговори
ДИЧО преди 4 години
Някога по татово време имаше проект за тролейбусна линия от Горна Оряховица през целия Лясковец до военния завод. Но след това нищо не стана...
43
0
 
5
 
! Отговори
до 38 преди 4 години
абе ... ела да те повозя от варна до девня по магистралата с 40 годишна М 412 да видиш под 150 ще падне ли километража.
42
2
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
А аз се чудя защо мигрантите не влизат в БГ- след като са чули за "новата ТОЛ система" са решили да минат безплатно през Гърция!! Брау на ГЕРБ- създадоха толкова транспортни пречки -че никой не иска да влиза в блатото БГ!!
41
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плащаме винетки, за да може разни еднокнижници да купуват къщи на мис *** в Барселона. Пътищата след ремонт са по-зле от преди ремонта.
40
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При бай Тошо нямаше винетки и пътищата бяха много по-добри. Сега масово караме по асфалтът сложен още по байтошово време и плащаме винетки. За какво плащаме?
39
8
 
1
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До до 22 32 То и живот нямаше , ама карай.
38
3
 
8
 
! Отговори
Редно е преди 4 години
Бедния бг народ да плаща винетка и ТОЛ-чо около 5 лева на година.Толкова заслужават скапаните пътища в Бе-гето.