Умъртвиха куче с амониева селитра, природозащитници на протест

Трупът на животното е изхвърлен в яма край Несебър
2 мар 2020 17:00, Анисия Иванова
66

Протест на природозащитници и жители на Несебър пред кучешкия приют в морския град. Те обвиняват управителя на приюта, че е умъртвил животно по неразрешен от закона начин и системно малтретира кучетата.

Последният случай е куче, което е умъртвено с амониева селитра и е изхвърлено в яма. Природозащитници и представители на неправителствени организации твърдят, че това не единичен случай.

Сигналът за приюта на ужасите подава Меги, която се грижи за кучетата. Преди 2 дни едно от животните ухапва служител на приюта при рутинно обезпаразитяване. Това вбесява ветеринарния лекар.

"Аз отивам и гледам кучето, смазано от бой. Кучето лежеше хъркаше, всичко беше в кръв", каза Магдалена Георгиева пред Bulgaria ON AIR.

Агонията за животното продължава, когато ветеринарният лекар вместо да го евтаназира по хуманен начин, му бие амониевата селитра.

"Амониевата селитра е азотна киселина. Искате ли на вас някой да ви инжектира амониева киселина докато сте още в съзнание", каза още тя.

Докторът признава вината си. Казва, че е изпуснал нервите си, защото кучето било агресивно.

На въпрос защо кучето е умъртвено с амониева селитра и това практика ли е, д-р Николай Терзиев отговаря: "Не, не е практика. Просто бях много афектиран."

Пребитото и умъртвено куче е изхвърлено в яма, която природазащитниците наричат "яма на ужасите”, защото там откриват и други мъртви животни.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
6
 
! Отговори
Соца преди 4 години
Престанете с ти псетори бе!България стана кучкарник.Ако беше социализма вие за една филия хляб нямаше да изкарате.Хванете се в работа да дадете нещо в икономиката.Навремето бедомните *** ги стреляха и улиците бяха чисти а децата играеха спокойно.Днес псетора убива деца
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Амониевата селитра е азотна киселина. Искате ли на вас някой да ви инжектира амониева киселина докато сте още в съзнание", каза още тя.Шматка. Амониевата селитра била азотна киселина... Учила и тая химия. Боже, боже. Като за живо същестео селитрите са по-страшни от киселините, че повече зор докато пукнеш. Ама на тая по-страшно й звучи киселина. Хахаха.
53
4
 
5
 
! Отговори
Писна ми преди 4 години
Четейки коментарите, искам да мисля, че повечето хора не са разбрали какво престъпление и е извършил този,, лекар" спрямо живо същество, а не че изпитват удоволствие от съдизъм, защото ако това е така, тези хора нямат право да празнуват нито Коледа, нито Великден, ако ме разбирате какво искам да кажа
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случаят е гаден, ако е истина!Но има много животни в градовете и не знам какво се прави в случай на блъснати такива. Снощи паркирам и близо до мястото виждам труп на котка. Замислих се да изкопая дупка, но се отказах, защото има и кучета и деца наоколо и т.н. За да не я тъпчат до сутринта, я преместих в близкия казан. Мисля, че не е там мястото, но постоянно виждам ударени и ако не е близо до блок, "става на палачинка". Това е готова болест. По селата навремето имаше място за такива случай.
51
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пуснали са ви поредната муха, която да разбуни духовете.
50
4
 
6
 
! Отговори
почвам да бегам преди 4 години
Еколози,кучкари,***,БХК,Амнести интернешънъл,мутри и мутреси и чалга-принцеси...Определено се замислям за тая демокрация!Определено!
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко същество, с което се твърди, че сме от един и същи вид, но няма как да вярвам в това след подобни изцепки. Той си е ***, лишен от съчувствие, с каквото и да го накажат, най-голямото му наказание е неговата собствена същност.
48
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много помияролюбители се навъдиха тук, но никой не прибира кьопек от улицата в дома си!
47
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умъртвил го след като го смазал о бой, защото бил афектиран. Защото кучето ухапало служител при обезпаразитяване. Кое точно го е афектирало и защо човек на такава длъжност си мисли, че има право да убие по особено жесток начин? Бил готов да бъде уволнен? Да се готви за ефективна присъда, защото не е обикновен психопат, а е психопат, злоупотребил с общественото си положение. Надявам се на ефективна присъда, след която дори в кланица да не може да си намери работа.
46
11
 
8
 
! Отговори
Бахуро преди 4 години
За дeб.илитe - пак ще повторя, каквото е отношението на човек към животните, такова е и към хората. Един ***, психопат, агресар е такъв към всички същества. Това да си мислиш, че поведението на един човек е крайно различно - да, ама другият път. Възможно е, само при биполярно разстройство :)Иначе - понеже много знаете да давате наклон на природозащитниците на кого да помагат - тия помагат поне за нещо, вие и това не правите. На колко човека помогнахте? СМС 1 път по коледа не се брои.
45
3
 
4
 
! Отговори
Петър преди 4 години
Ей, много хора пишат, но като им чета коментарите ... малко от тях са човешки същества!Всеки проблем се решава силово, с бой или със смърт ....
44
1
 
5
 
! Отговори
rutu преди 4 години
Тази зелена *** не прави разлика между амониева силитра и азотна киселина, тръгнала да обяснява колко било гадно.
43
6
 
17
 
! Отговори
Рашо преди 4 години
Защо нищо не се споменава за десетките възрастни хора дето също умряха в мъки след като бяха зверски нахапани от подивели глутници. На природозащитниците ценностната система е доста усукана, понякога просто ми се повръща когато им слушам доводите, имат мозък на пет годишни деца.
42
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради т.н. кучкари страдат всички останали- в нашият град няма чиста зелена площ, а като излезе вятър, всичко се вдига във въздуха. И тези хора имат претенции за интелигентност.
41
4
 
5
 
! Отговори
KOKO преди 4 години
GORKOTO ZIVOTIN4E,TE V NESEBAR NE SA U RED,NE VJARVAH,4E VET SHTE NAPRAVI PODOBNO NESHTO-OTVRAT OT HORA...
40
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Лошо куче и зъл гейбераз-само кърпел зад врата ги оправя....
39
1
 
14
 
! Отговори
Пешко преди 4 години
Меги ако беше ходила на училище до 8-ми клас щеше да знае, че амониевата селитра не е азотна киселина. Когато някой е побъркан защо му се дава място да изразява болните си мисли? Ако беше киселина тогава нямаше да има производство на зеленчуци. Обикновен *** човек, търсещ известност. Иначе, жалко за животното!
38
2
 
11
 
! Отговори
аз преди 4 години
Ей голямо ***...абе простаци ...нали уж има демокрация...шо триете...защо да не мога да кажа че три изтрещяли бабички правят псевдо новини....кат са зажалли за *** да си ги вземат у тях....за да не ядът децата и родителите ни....иддиоти
37
1
 
12
 
! Отговори
rogo преди 4 години
Природозащитничката не я чатка много химията. Иначе обяснява кое кое е.
36
9
 
12
 
! Отговори
Изядена Бабичка преди 4 години
Ланата върши по добра работа!!!Иначе браво на доктора...увеличил е броя на неухапаните деца в квартала!!