Пак се вият опашки пред КАТ за регистрация на газови бутилки

Истерията започна, след като пътна полиция обяви старта на акция
4 мар 2020 12:08, Ния Христова
35
Пак се вият опашки пред КАТ за регистрация на газови бутилки
Снимка: БГНЕС

Километричните опашки от хора, които чакат да регистрират газови уредби в страната започнаха, след като от пътна полиция обявиха старта на акция, в която проверяват дали шофьорите са регистрирали допълнително монтираните уреди. Водачите на такива превозни средства се оказаха в капан - регистрацията отнема часове и стотици левове, съобщи Нова ТВ.

"Законът за смяна на талоните е от 2014 г. Хората се тълпят на опашки за подмяна на талоните заради медийния шум и незнанието им. Когато се минават техническите прегледи, на водачите трябва да бъде обяснено как се процедира при наличие на газова система в колата. След извършването на първоначалната проверка на газовата уредба смяната на талона е задължителна, но в срок от 3 години. Нарушението е такъв случай е административно. Има и случаи, в които служителите на КАТ не знаят, какво трябва да изискат от водачите", коментира инж. Тодор Христев, член на Асоциацията на българските автогаз сервизи.

Още по темата

"Категорични сме, че контрол трябва да има. Държим да подчертаем, че този преход трябваше да се случи плавно. КАТ трябваше да направят официално обявление и в рамките на три месеца всички тези опашки нямаше да са факт. При проверки на пътя се създават предпоставки за корупция. Ние предлагаме да се въведе един гратисен период и всичките тези проблеми на собствениците на автомобили с газови системи да изчезнат плавно", коментира Румен Дунев, който е собственик на автосервиз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
lesno e da se draska tuk...ama nikoi ne spomena za protest predi 3sedmici....preklonena robska glavica sabia ne ia se se4e..
33
3
 
0
 
! Отговори
Dre преди 4 години
Престанете с тъпите си лъжливи новини. Само стресирате хората. Вчера бях за регистрация. Нямаше никаква опашка. Бяхме не повече от 20 души. Минахме доста бързо.
32
1
 
7
 
! Отговори
Велес преди 4 години
-А факта,че от 2014 няма сервизи за проверка на газовите уредби ние ли сме виновни? И сега трябва да се въртим като пумпали и изръсваме джобовете си на държавната гербаджийска шайка! Аз имам поставена уредба от 1995 год, И никой не може да ме убеди, че газовите бутилки произведени във Вазовските заводи и завода в Червен бряг са по-несигурни от сегашните вносни производства на същите.Просто,едни хора трябва да вземат едни пари от народа.- На това сега му викат лобиране, по-рано беше корупция!!!
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"трябва и всеки шофьор да бъде уведомен писмено какво трябва да предприеме,ако има газове уредба и в какви срокове,както и да се посочат за всеки град,къде може да се направи това.."Обнародвано е в Държавен Вестник, да си чел. А копие от НПК да ти пратят ли, да четеш, да се информираш? Хехе. Твоята работа е в стил "ама гусин Съдия, аз не знаех, че трябва да регистрирам автомата, с който не знаех че е незаконно да утрепя наркодилърите, които ми подбиват цените на коката"
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Държим да подчертаем, че този преход трябваше да се случи плавно. КАТ трябваше да направят официално обявление и в рамките на три месеца всички тези опашки нямаше да са факт."Така е! КАТ плавно трябваше да обяви, че плавно ще започне да спазва плавния закон. А сега? *** на опашки!
29
0
 
6
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Да се отмени чакането на опашки заради корона-вируса.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
както ни изпращат "честитки" за неплатена гражданска отговорност,така трябва и всеки шофьор да бъде уведомен писмено какво трябва да предприеме,ако има газове уредба и в какви срокове,както и да се посочат за всеки град,къде може да се направи това...това,което се прави в момента е байганьовско...
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно, защо гражданите като нарушат ги глобявамт, а държавната администрация-не?
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако всички на газ излезат да гласуват на изборите,тогава ще има ново правителство без Бойко Борисов...Щом си стоите вкъщи,значи сами сте си виновни...що данъци се вдигнаха,а само се мърмори ,вместо да излязат до гласуват...дано догодина има възмездие за Борисов и кликата му...
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ги изпратят вкъщи, когато са готови. Може би са марксисти и обичат по-цял ден да се карат с хората? Или в България, винаги щом си клиент си на колене. Случвало ми се е и в големи магазини, като практика, да се държат, сякаш клиента зависи от тях, а не обратното...
24
0
 
11
 
! Отговори
3-ти МАРТ преди 4 години
Как така се вият опашки, ами онзи опасен ВИРУС? Нали заради вируса отмениха официалната част за Нац. празник на Шипка?!
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно е, което много хора написаха, че кат е еманация на държавна администрация: ходим съм да питам за регистрация и дерегистрация.1 забележете няма бюро информация. Очакват от теб да знаеш какво се изисква. След известно обикаляне по гибелта, попадат на правилното. Но и служителка/ сложена с връзки/ често се държи арогантни и повечето пъти не знае друго освен двете неща които прави по цял ден.Та въпросът ми е, не може ли след проверка от сервиза, да ти изпратят документите в кат, а те да ти из
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
продавам фалшиви розови протоколи,също като истински ,от сертифициран пункт...цената на протокол е 20 лв....
21
0
 
11
 
! Отговори
Никога масовия... преди 4 години
Българин не бил така дран и тормозен финансово да не говоря за пенсионерите ,инвалидите и детските както по времето на абсолютното еднолично управление в момента,и една стотинка да ви даде 3ще ни вземе!
20
0
 
19
 
! Отговори
promo преди 4 години
и ся, 3март не може да се събираме празнуваме че има коронавирус, а пред кат може да ни редят по опашки - там няма коронавирус...
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравейте 7млн. престъпници. Така ли не разбрахте, че всички Вие сте едни гадни престъпници. И затова следва да Ви наказват и глобяват.
18
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мечтата от началото на демокрацията за край на опашките не се състоя...
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В цяла област Хасково има само един лицензиран сервиз за проверка на газовата уредба. Това значи от цялата област хората да тръгнат към сервиза - хиляди, от там в КАТ - пак опашки и чакане. Сигурно е така и в другите области, а сега има и грип и короновирус.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анти коко преди 4 години
Не виждате ли ,че Коко и хе-хе са провокатори който уж се борят за закона......Абе хе-хе как никои не разбра за закона и как точно след 4-ри години изведнъж се сетиха....плюс това защо пак ходене и плащане в кат да небии те да правят хидравлични проби на 10годишните бутилки----постоянната смяна на документи е коронния номер за кинти у Бг-то,после ще нова смяна на лич и карти,после книжки и пак талон ,книжки ,лични карти и по 5-прегледа за екология ...и един милион други номера..
15
0
 
34
 
! Отговори
Митко Банцера преди 4 години
Бойко ползва КАТ като бухалка да събере принудително пари от работещите хора.Забележете Менда към кого му е подсказала да се обърне и да репресира- към сравнително бедните. Това са хора с коли на по 10-15години, сложили газови системи, за да пестят от разходи за гориви и да свързват двата края. Но Бойко заповядва - бий работещите бедни, а богаташите не пипайте че правим бизнес с тях!