Грипната вълна се разраства, затварят училища в цялата страна

Висока температура и мускулни болки са част от симптомите
5 мар 2020 08:36, Ния Христова
13
Грипната вълна се разраства, затварят училища в цялата страна
Снимка: Pixabay

От днес учениците в Русенска, Старозагорска и Софийска област излизат в грипна ваканция до 9 март включително, съобщи Bulgaria ON AIR. В Стара Загора учебните занятия ще бъдат възобновени в понеделник.

Още по темата
В областите Бургас, Перник и Шумен училищата ще останат затворени до края на седмицата. Частнична грипна ваканция е обявена в общините Благоевград, Петрич и Сандански. Общините Варна, Бяла и Провадия също обявиха временно спиране на учебните часове.

Грипна ваканция има също в някои училища в областите Габрово, Пловдив, Добрич, Силистра, Кърджали и Смолян. Втората грипна вълна се разраства бързо. Заболяването се проявява в рамките на часове, а високата температура и мускулните болки са част от симптомите. 

Усложнения може да има при хора с хронични заболявания и слаб имунитет. Най-уязвими са децата и хората до 29 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Юлия преди 4 години
Къде е информацията за София-град?Няма репортажи, няма снимки от препълнените коридори на болници и поликлиники? Пълно затъмнение! На какво прилича това?
12
2
 
9
 
! Отговори
Гошку преди 4 години
Тая година ни еб.ахте мамата... Сварихте ни на бавен огън... То не беше грип ABC или OPQ... То не беше корона, ланец и гривна вируси.... Направо добавете по 100 евро годишен задължителен данък здраве и спрете с тия вируси... Така или иначе планетата сама ще се опече в следващите 50 години... Нека изкараме последните години без болести!!!
11
2
 
8
 
! Отговори
Ало преди 4 години
В класа на детето са на половина ученици. в София. А в някои от класовете с по 4, 7, до 15 деца. Имам сведения поне от 12 училища в София, понеже моя син тренира футбол и във вторник всички родители споделиха, че и при тях липсват повече от половината Да се сезира прокуратурата и да направи проверка защо има грипен геноцид и дискриминация върху децата в София.Освен това всички губим, включително НАП или НОИ илии двете. Т. Е цялата държава.
10
1
 
5
 
! Отговори
Младост преди 4 години
Тя тази еврокомисИрка Мария Габриел и за *** за зеле не става. Горката, грешка на природата! Да й прости Господ, ние никога!!
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Франция затвориха училищата и децата минаха на дистанционно обучение, т.е. дават им се задачи и проекти, те ги разработват и ги пращат на учителя. Ако имат въпроси по уроците питат учителя в мейл, фейс бук и т.н. А ние, дето имаме еврокомисар по образованието и иновациите не можем да направим това. За това децата ще ходят болни на училище и което не е заразено, ще се зарази! После ще зарази мама и тате и понеже няма болнични те пък ще заразят колегите си. Ей това е превенция!
8
0
 
9
 
! Отговори
Дебили преди 4 години
В София изобщо събират ли информация от училищата колко деца не са на училище или ходят болни, а? Не всички са регистрирани с диагноза ОВИ от личния !!!
7
0
 
11
 
! Отговори
София преди 4 години
А в бацилоносна София кога???
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера показаха по новините че всичко около София-град беше в червено - грипна ваканция. Само София град няма дори и наченки на грипна епидемия. В класа на сина ми от 25 деца само 7 са на училище. В съседния клас е почти същото. Лъжат ли ни здравните власти или не!!! Всеки сам да си прави изводите
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, една нормална статия безсмешки не можете да публикувате тук!Вярно ли това е най-уязвимата група - хора до 29 години?И не, не във всеки град или област, които сте посочили, в момента има затворени училища.
4
0
 
7
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
"Усложнения може да има при хора с хронични заболявания и слаб имунитет. Най-уязвими са децата и хората до 29 години." Сериозно?
3
0
 
35
 
! Отговори
от София преди 4 години
В класа на сина ми има около 10 болни деца и още толкова полуболни ходят на училище. Доколкото чувам, това е масово в училищата в София. Безобразие!!! Да спрат децата, защото положението е много сериозно.
2
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София град децата ходят болни на училище. Имат лимити на отсъствията, това от една страна е добре, но от друга... В класа на детето ми има деца с кашлица, постоянно им е топло, макар че са по тениска с къс ръкав! Очаквам истински леш в рамките на следващите 2седмици. Лошото е че тия деца по статистика са здрави, ама не са! А ако се появи и корона вирус, с тоя манталитет на родителите.... на ми се мисли!
1
9
 
25
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Паниката трябва да се подържа ,за да забравим за къщата и любовницата в Барцелона !