Дъжд и облаци и утре, на места до 20 градуса

В понеделник също на много места ще превали
Обновена: 7 мар 2020 21:12 | 7 мар 2020 21:05, Веселина Йорданова
0
Дъжд и облаци и утре, на места до 20 градуса

През нощта в Западна България ще има валежи от дъжд и на места ще са значителни. В Източна ще се задържи почти без валежи. Вятърът ще отслабне, в повечето райони ще е слаб до умерен от юг, в Дунавската равнина – от запад-северозапад. Минималните температури ще са предимно между 6° и 11°, според прогнозата на НИМХ-БАН.

Утре ще преобладава облачно време. Преди обяд на места в Западна България все още ще вали дъжд, а в следобедните часове валежите ще са главно в Централна и Североизточна България.

На отделни места ще прегърми. С до умерен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух, но в Югоизточна България вятърът ще се задържи от юг-югозапад и там ще остане топло. Максималните температури ще са от 8°-10°, в Северозападна България и Софийско, до 18°-20° в източните райони.

Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Само на изолирани места, около и след обяд, ще превали дъжд. Ще духа умерен, предимно южен вятър. Ще се задържи топло, с максимални температури между 14° и 19°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, на места в северните райони - до 3 бала.

Над планините ще е предимно облачно. На много места ще превалява сняг, под около 1300-1400 метра - дъжд. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°. През нощта срещу понеделник в северозападните райони валежите временно ще спрат, облачността ще се разкъса.

В понеделник отново ще бъде предимно облачно и в много райони в Западна и Централна България ще бъде с валежи от дъжд и с повишена вероятност за значителни количества на места в Югозападна България. Температурите ще се понижат още малко и в районите с надморска височина около 700 метра в западната половина от страната в нощните часове и рано сутринта дъждът временно ще се примеси със сняг. Вятърът ще бъде със северна компонента, слаб, в Източна България до умерен.

Във вторник от югозапад валежите ще спират, най-късно, едва вечерта, в Източна България. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усили, по-късно и облачността ще започне да се разкъсва. Дневните температури в Западна България слабо ще се повишат.

В сряда ще има променлива облачност, почти без валежи. Вятърът от запад ще се усили, след обяд ще стане северозападен. Ще започне затопляне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари