Превозвачи блокираха за няколко часа "Кулата"

Шофьорите настояват за специален кантар за празните камиони
4

Протест на граничен пункт "Кулата" затвори за часове пътя за Гърция. Стигна се до остри реплики между шофьори и гранични власти.

Недоволството на тираджиите е заради километричните опашки, които се образуват в последните дни и преминаването на границата става след чакане от по 5-6 часа.

Водачите смятат, че причината за бавното пропускане през пункта е недостатъчното кантари.

"Проблемът не е в "Гранична полиция", проблемът са кантарите. Ние научаваме преди 3 минути, че вие имате протест", каза зам.-шефът на ГКПП "Кулата" Евлоги Пальоков.

Шофьорите настояват да има специален кантар за празните камиони, за да не чакат дълго и да се облекчи трафикът.

"Искаме да направят отделна лента за празните камиони, не може товарните камиони и празните да се редят на едно", каза един от превозвачите пред телевизия Bulgaria ON AIR.

За около 30 минути достъпът до пункта бе ограничен за камиони, леките коли минаваха през оставения коридор. Напрежението се покачи, когато шофьор на ТИР паркира напречно, а пътните полицаи поискаха документите му.

Шофьорите се заканиха, че ако не се реши проблемът, скоро отново да има блокада на пункта, но вече по-мащабна и организирана. От полицията обясниха, че протестът е нерегламентиран, но движението вече е възстановено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
до 3 преди 4 години
да ама там пише, че трябва да се спазват законите не само това което ти харесва ! освен права имаш и задължения ама като типичния българин това със задълженията не ти харесва !
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой казваше че на КПП е забранено снимането И няма никакво значение кой снима - телевизия и ли всеки друг В Конституцията пише чл 41 - Всеки има право на информация , която да търси , получава и разпространява Снимането е вид получаване на информация
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Искаме да направят отделна лента за празните камиони, не може товарните камиони и празните да се редят на едно", каза един от превозвачите пред телевизия Bulgaria ON AIR.Не можело? А виждаме, че може - в момента е така. Така и ще бъде, щото празните камиони са 0,5% от трафика. Никой нема си мръдне пръста за на *** празния един камион. Колкото и *** да вика: "Ни мой тъка!". Мой, ***, мой.
1
0
 
5
 
! Отговори
ххх преди 4 години
На вътрешна граница кантари и НАП ??? Свободно движение на хора и товари !!!