Доц. Мангъров: В 80% от случаите на болните им няма почти нищо

Болниците не са място за затваряне и изолиране, а за лекуване
9 мар 2020 17:00,
180
Доц. Мангъров: В 80% от случаите на болните им няма почти нищо
Снимка: БГНЕС

Болниците са място, където хората трябва да бъдат лекувани, не са място, където да бъдат затваряни. Заразените с коронавирус, на които им няма нищо, спокойно могат да си стоят вкъщи. Това заяви доц. д-р Атанас Мангъров, директор на детското отделение в Инфекциозна болница, пред Нова тв.

В 80% от случаите на болните от коронавируса им няма почти нищо, посочи доц. Мангъров. В 15% от случаите хората имат някакви симптоми - температура, кашлица, отпадналост, болки в мускулите. Ще има и 4-5% от болни, които ще бъдат в тежко състояние, които ще имат нужда от реанимация. От тези 4-5% половината ще загинат, по сметките на световните медици, посочи д-р Мангъров.

Още по темата

Той посочи, че в Италия има около 7000 болни, а от тях около 300 души се нуждаят от реанимация.

Именно затова той смята, че ако всички бъдат вкарани в болница, системата ще се задръсти.

"Като ги вкарате в една болница, тя се задръства. Освен това могат да се заразят лекарите, сестрите, санитарите и няма да има кой да обслужва болните”, смята доц. Мангъров. 

Той отново обясни, че специфично дефинитивно лечение на коронавируса за момента няма.

„Много тежко болните, които тръгват да умират, те се нуждаят от дихателна реанимация. На тези, на които им няма нищо, да им давате каквото ви дойде наум, на тях тъй или иначе ще им мине. Каквото и да им давате на хората с коронавирус в 96-97% от случаите те ще се оправят”, коментира доц. Мангъров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
23-*** са починали в Иран от употреба на фалшив алкохол вчера...Богът им гледа и наказва на место
111
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
20% би било добър резултат за пенсионната система във всяка демократична държава
110
0
 
12
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
23-*** са починали в Иран от употреба на фалшив алкохол вчера. Заради слуха че алкохола "пази" от вируса има увеличено търсене на алкохол. В Иран продажбата е забранена заради шериата.
109
0
 
12
 
! Отговори
до морски преди 4 години
но другия месец идват многото туристи------------Забрави за туризма тази година!Имай предвид, че в Европа сме в самото начало на епидемията, пика ще е Април - Май!Как ще се развият нещата - никой не знае!
108
0
 
1
 
! Отговори
до 110 преди 4 години
И като как "имунната система преработа суджуци"? С висше хормагска степен по медицина ли си?Нищо лично!
107
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
20 % означава старци и болни, или болни старци.
106
4
 
16
 
! Отговори
прочит преди 4 години
Да кажеш, че при 80% от хората болестта минава леко е същото като да кажеш, че 20 процента ще пострадат сериозно. И това официално признато от човек, който се опитва да успокоява хората, нежели да ги информира.Не бива по никакъв начин да се допуска разпространение на вируса. Оставам с впечатлението, че властите са се примирили и вече се занимават само с пиар.
105
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората с отслабени организми и имунни системи ще дадат фира. След няколко седмици ще започнат да ги броят. Ще оцелеят само тези които набиват Суджуци. При тях организма е здрав а имунната система работи на пълни обороти за да преработи суджуците. Днес минах през малашевските гробища. Гробарите работеха усилено разширяват ги за да има къде да ни копат. По бай Тошово време там бяха ниви и ги садеха с царевица жито и картофи.Сега стават гробище. Напредваме стабилно.
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смени си ника от Фроид на Ницше, по-подходящ е за болницата в която се намираш.
103
2
 
12
 
! Отговори
Пенсионер-вдовец преди 4 години
Аз съм 82-годишен пенсионер тестван с коронавирус.Имам 200 000 лева в банковата си сметка и нямам наследници.Търся млада и красива жена (по-млада от 28 години) да изкараме заедно последните дни от живота ми.
102
9
 
3
 
! Отговори
Фроид преди 4 години
Като кажат нещо подобно значи работата е на зле. Бойко не може да се пребори с вируса. Всички учители, мед.сестри и майки. Да се качим на прозорците и да свалим Герб. Падне ли Герб, пада и COVID-19. Новата цивилизация започва с БСП. Лидери като Мая Манолова, Румен Радев, Слави Трифонов, Радан Кънев ще бъдат новото чисто начало за човешката раса. Без Герб и Без COVID-19.
101
1
 
8
 
! Отговори
Чугун преди 4 години
Добре че сме израсли в немотия и мърсотия, та сме добили имунитет против болестите на изнежения запад.
100
2
 
7
 
! Отговори
до 98 преди 4 години
Донакъде е вярно ,че беше раздухана истерия със свинскяи и птичия грип (вероятно с комерсиална цел).Но сега иде реч за нещо друго.Свински грип карахме миналата зима -0 бепе ужасно тежък и противен. Но този коронавирус е много по-зле и от свинския и от птичия грип.
99
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 98Тези бяха фейк репетиции за това...2020 започва нов етап от налагането на НСР.
98
1
 
5
 
! Отговори
Баба Куна преди 4 години
Ох, най-после ще се мре, но първо да си взема пенсията утре.
97
3
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
До 98А Лудата Крава къде я забрави :)))
96
15
 
5
 
! Отговори
Someone преди 4 години
Появи се ноя вирус и всички тук пишещи, дето огромен % от тях по комунистическо време със зор са минали с 3 по Биология стават експерти по медицина и вирусология - знаят през какви мутации и етапи минава вируса, как се разпространява и какво ли не. Евала! :D
95
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам защо ама ми мирише на страхотна манипулация. Навремето когато беше `птичия грип` имах познати, които месеци наред не хапваха пилешко. Не се чу някой да умря нито нищо. После се появи друг някакъв - от марулите и краставиците. И се оказа, че точно испанските марули и краставици са най-страшни. И това мина. После дойде свинския грип. Пак не се чу българин да е умрял от свински грип.
94
1
 
7
 
! Отговори
морски преди 4 години
Разбирам ограничаване на контактите, разбирам карантина, но другия месец идват многото туристи(и сега има).Тях как ще ги ограничат, не зная ?
93
6
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
до 89 Че кой му иска оставка на Борисов?:):):):):)Аз не виждам такива освен 5 майки 5 сестри и на 19 Февруари още 150 човека барабар с Радев,Нинова и Мая Манолова:):):):)