Доц. Мангъров: В 80% от случаите на болните им няма почти нищо

Болниците не са място за затваряне и изолиране, а за лекуване
9 мар 2020 17:00,
180
Доц. Мангъров: В 80% от случаите на болните им няма почти нищо
Снимка: БГНЕС

Болниците са място, където хората трябва да бъдат лекувани, не са място, където да бъдат затваряни. Заразените с коронавирус, на които им няма нищо, спокойно могат да си стоят вкъщи. Това заяви доц. д-р Атанас Мангъров, директор на детското отделение в Инфекциозна болница, пред Нова тв.

В 80% от случаите на болните от коронавируса им няма почти нищо, посочи доц. Мангъров. В 15% от случаите хората имат някакви симптоми - температура, кашлица, отпадналост, болки в мускулите. Ще има и 4-5% от болни, които ще бъдат в тежко състояние, които ще имат нужда от реанимация. От тези 4-5% половината ще загинат, по сметките на световните медици, посочи д-р Мангъров.

Още по темата

Той посочи, че в Италия има около 7000 болни, а от тях около 300 души се нуждаят от реанимация.

Именно затова той смята, че ако всички бъдат вкарани в болница, системата ще се задръсти.

"Като ги вкарате в една болница, тя се задръства. Освен това могат да се заразят лекарите, сестрите, санитарите и няма да има кой да обслужва болните”, смята доц. Мангъров. 

Той отново обясни, че специфично дефинитивно лечение на коронавируса за момента няма.

„Много тежко болните, които тръгват да умират, те се нуждаят от дихателна реанимация. На тези, на които им няма нищо, да им давате каквото ви дойде наум, на тях тъй или иначе ще им мине. Каквото и да им давате на хората с коронавирус в 96-97% от случаите те ще се оправят”, коментира доц. Мангъров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ... А по колко умират средно на година при вас в блока? Освен това %та смъртност се базира на официално диагностицираните - а както казва и Доцента - 80% от 'заразените' дори не разбират че са били заразени! Което прави процента смъртност под 1% (потвърдено от учените в Хонг Конг - а те са доста близо там) и което е под процента смъртност от обикновен грип!
91
4
 
16
 
! Отговори
Тим преди 4 години
Световната здравна организация каза че корона вируса няма нищо общо с грипа както се смяташе досега затова го обявиха за опасен защото не знаят как дългосрочно какви поражения нанася на човек и много бързо мутира и става по силен и по опасен пък нашите тук нека си плямпат врели некипели
90
10
 
0
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 45Кога па по време на комунизма като те хване грип са викали Бърза Помощ бе?Ей, значи колкото повече години минават толкова по-големи легенди се разнасят, че даже опашати лъжи!!!Отиваш си в местната поликлиника при кварталния доктор, редиш се на опашка, всички покрай тебе болни, кихат, кашлят.И само ако си умиращ, в безсъзнание, на легло и не можеш да станеш - тогава идва линейка.То и сега е така, само че са малко докторите.
89
3
 
18
 
! Отговори
Интересно преди 4 години
Имаше едно пророчество на баба Ванга, но от тези старите и автентичните, с което тя казва, че ще се появи болест, която ще бъде по-страшна от рака и спина. Хората ще ходят по улиците, ще падат и умират, а никой няма да знае какво им е. Не знаем как ще мутира този вирус през следващите години.
88
1
 
0
 
! Отговори
до Човек преди 4 години
Статистика, колега, просто статистика!Зная, звучи цинично, но фактите са неопровержими, особено когато пострадалите се превърнат в цифри при статистически дани!Наистина звуви отблъскващо!Но, уви...
87
1
 
7
 
! Отговори
Национална Лотария преди 4 години
Честито! Печелите ваксина за коронавирус!!
86
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Става супер за Борисов, забравяме за Барселона, забравяме за Божков, забравяме за ОСТАВКАТА на далавераджията Борисов!
85
2
 
22
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Проблема е че това е Короната на Вирусите- с 200 мутации за месец -с голяма еволюция и постоянна смяна на генома си - той не може да бъде атакуван - в близките 2 г се съмнявам да открият ваксина !! въпроса е -дали няма да почне да избива и младите -Лекарят открил чудовището -умря млад и здрав
84
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има или няма коронавирус в България? Май народеца няма значение - има вирус има европейски пари. Българоубийци, за пари са готови и майка си да продадат.
83
1
 
13
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Ако трябва да сме сериозни и обективно ли, проблемът е с коронавирусът е, че не знаем достатъчно за него. Не знаем как се появил, постоянно се бърка с различни грипни щамове (сходни симптоми но най-вече не знаем как протича в дългосрочен план т.е. не знаем какво да очакваме. Притесни са случаите, с които "излекуван" човек се заразява повторно. Притеснителен е инкубационният период, защото "официалните" заразени са хора с изявена симптоматика, а този вирус може да протече и асимптомно.
82
1
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Все още Световните Лидери на среща са без маски - почнат ли да слагат маски -значи нещата са зле - (а може за тях да има ваксина)
81
1
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Ами мечтата на евреите беше, да ни чипират нас гоите.Сега обаче, силно ще ни разредят, а накрая - чиповете !
80
2
 
18
 
! Отговори
Нов световен ред преди 4 години
световния елит илюминатите чистят старците и болните. За сега пробват върху тях след няколко години и върху младите та да останат 500 милиона население така контрола върху нацелението ще е по лесен
79
9
 
7
 
! Отговори
човек преди 4 години
Имам късмета лично да познавам доктор Мангъров. Един от малкото доказали се специалисти в България. Използвахме френски ваксини когато детето ни беше още бебе.Страхотен лекар! Всичко което обяснява е вярно и логично. Паниката е излишна.
78
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слушайте кво ви говори доцент Мангъров ве!!!Но внимавайте - щоту може да се окажете в числото на тези 20%, от които пък може да попаднете в числото на 5-те% (а, не 3% както твърди "доцента) Вчера, от около 4 800 заразени в Италия 233 с фатален край.Тоест при 10 000 са около 466, нека са 400.А, при 50 000? Възможно ли е смъртноста да стигне до 2 000?При условие, че при такова количество заразени здравнта с-*** продължи да функционира нормално, а незапочне да "буксува".Питам, бе!?
77
3
 
7
 
! Отговори
Неа преди 4 години
Ще му кихна на среща да видя в кои проценти ще попадене
76
4
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Доцента ми се струва че ще е един от първите паднали в боя)- ще му гледаме снимката по стълбовете
75
3
 
14
 
! Отговори
мимоходом преди 4 години
Значи справянето с вируса е оставено на самотек - който се разболее, да си се оправя сам и да не натоварва здравната система.Който оздравее - добре, който се гътне - още по-добре, защото ще са предимно възрастни и ще намалеят рязко разходите за пенсии.Ще бъдем единствената страна в света, която НЯМА да лекува болните от този вирус.Гениално решение!Как другите държави не са се сетили?Ще им покажем ние какво трябва да правят!Отговорът е - НИЩО !!!!
74
6
 
5
 
! Отговори
... преди 4 години
3% умрели не са малко - в моя блок живеят около 60 човека, ако се заразят всички, това означава 2-*** умрели.
73
4
 
4
 
! Отговори
До Размишления преди 4 години
Тези със силен и здрав имунитет ще бъдат богатите хора т.е. елита, защото имат ресурса да бъдат генномодифицирани и подобрени.