Доц. Мангъров: В 80% от случаите на болните им няма почти нищо

Болниците не са място за затваряне и изолиране, а за лекуване
9 мар 2020 17:00,
180
Доц. Мангъров: В 80% от случаите на болните им няма почти нищо
Снимка: БГНЕС

Болниците са място, където хората трябва да бъдат лекувани, не са място, където да бъдат затваряни. Заразените с коронавирус, на които им няма нищо, спокойно могат да си стоят вкъщи. Това заяви доц. д-р Атанас Мангъров, директор на детското отделение в Инфекциозна болница, пред Нова тв.

В 80% от случаите на болните от коронавируса им няма почти нищо, посочи доц. Мангъров. В 15% от случаите хората имат някакви симптоми - температура, кашлица, отпадналост, болки в мускулите. Ще има и 4-5% от болни, които ще бъдат в тежко състояние, които ще имат нужда от реанимация. От тези 4-5% половината ще загинат, по сметките на световните медици, посочи д-р Мангъров.

Още по темата

Той посочи, че в Италия има около 7000 болни, а от тях около 300 души се нуждаят от реанимация.

Именно затова той смята, че ако всички бъдат вкарани в болница, системата ще се задръсти.

"Като ги вкарате в една болница, тя се задръства. Освен това могат да се заразят лекарите, сестрите, санитарите и няма да има кой да обслужва болните”, смята доц. Мангъров. 

Той отново обясни, че специфично дефинитивно лечение на коронавируса за момента няма.

„Много тежко болните, които тръгват да умират, те се нуждаят от дихателна реанимация. На тези, на които им няма нищо, да им давате каквото ви дойде наум, на тях тъй или иначе ще им мине. Каквото и да им давате на хората с коронавирус в 96-97% от случаите те ще се оправят”, коментира доц. Мангъров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
19
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
В 80% на болните от коронавируса им нямало нищо. Ама ние имаме официално само 4-*** болни. Той за повече ли знае?! Или има предвид, че на 4-*** от 4-та заразени им няма нищо, а този четвъртия, той жив ли е? Освен това, означава ли, че световната здравна организация се е объркала и заразените в Италия не са 8 000, а 16 милиона, но просто тези 16 милиона нямат никакви симптоми...
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАко беше така сега половината население щяха да са болни.
10
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакам го този приятел с изявление как да се лекуваме с аспирин и накиснати краката в топла вода. Като е толкова нищожна работа Китай защо се барикадираха? Ей така, за кеф? Да си позабавят икономиката ли?
9
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е докторът, малко кихнал и хайде в болница. Семейство болни от Разлог закашляли се малко като станали сутринта и хайде в болница и то не в Разлог, а в Благоевград да разнасят заразата, ако са болни.
8
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вирус е правен на базата на СПИН и се лекува с лекарства срещу СПИН. И след като се излекуваш остава в теб и често рецидивира и излекувани хора пак се разболяват. Още не е изследвано достатъчно как и колко уврежда здравето. Вируса е правен в лаборатория и неговата цел е да се разпространи максимално бързо и да порази максимално голям брой хора за максимално кратко време. Биологично оръжие.
7
15
 
10
 
! Отговори
Ротердам преди 4 години
До всички които си мислят , че САЩ са виновни , понеже вируса ударил главно Китай и Иран , абе русофилски овце - САЩ са толкова зависими за части , техника и друго от Китай , както едно бебе от майка си .... как ги мислите теа неща не знам .... но българите са по-прости и от африканаските племена .....
6
6
 
26
 
! Отговори
гост преди 4 години
еми доценте, то излиза, че нямаме нужда от доктори тогава, щом ще се лекуваме с каквото си купиме противовирусно или противогрипно.... Ужас, що за изказване?
5
8
 
17
 
! Отговори
ГЕРП преди 4 години
Не се безпокойте -корабът потъва бавно ,но за сметка на това сигурно ,,вода ще има за всички удавници!!
4
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В 80% от случаите на болните им няма почти нищо и след няколко дена просто ритват камбаната....
3
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде още един доктор-психар. Не искал всички болни да влизат в болница, сакън да не се преработят, че няма да имат време за цигари, кафета и клюки. В Италия от 8000 болни са умрели 400. Това НЕ Е малко. След като се излекуваш можеш пак да се разболееш че и да потретиш.
2
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как им няма нищо в БГ,а в другите държави умират? Не лъжете хората,защото свалят нивото на защита,не се пазят и накрая ще оглавим топа по смъртност,което за такава малка държава ще доведе до паника,и сваляне на правителството.
1
53
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОСТАВКА НА РУМЕН РАДЕВ ПРЕСТЪПНИКЪТ, КОЙТО СРЕЩУ ВСЯКАКЪВ ЗДРАВ РАЗУМ ПРИЗОВА ХОРАТА НА ВРЪХ ШИПКА, ЗА ДА СЕ ЗАРАЗЯТ ГРУПОВО С КОРОНА ВИРУС!РУМЕН РАДЕВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СВАЛЕН ОТ ВЛАСТ, СЪДЕН И ВКАРАЖ ДОЖИВОТ В ЗАТВОР БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА!