Габрово под блокада след потвърдения случай на коронавирус

Очаква се да излязат резултатите от нови 94 проби
Обновена: 9 мар 2020 09:28 | 9 мар 2020 08:57, Камелия Цветанова
25
Габрово под блокада след потвърдения случай на коронавирус
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Създадена е специална огранизация за изплащането  на пенсиите в Гарбово, съобщи кметът Таня Христова.

Тъй като на 9 март започва раздаването на пенсии, от РЗИ апелираха пенсионерите да не се скупчват в пощенските клонове и пред банкоматите, тъй като COVID-19 е най-опасен за възрастните.

Още по темата

Днес се очаква да излязат резултатите от нови 94 проби за коронавирус, изпратени в Националната референтна лаборатория от Габрово, след като там бе установена 75-годишна пациентка с COVID-19 .

Жената е приета с пневмония на 3 март и лежи в инфекциозното отделение, състоянието й се подобрява, увериха здравните власти.

След като заразата дойде у нас, започна издирване на всички, имали досег с пациентката. Така се оказа, че от първоначално изпратените 46 проби за коронавируса, 40-годишна медицинска сестра даде положителен резултат. Първоначално бе съобщено, че тя се е грижила за пациент №1, но се оказа, че двете не са имали пряк контакт - сестрата работела във вътрешното отделение, но на пост извън него.

В града бяха предприети извънредни мерки, освен училищата, затварят детските градини и ясли, университета.

Отменени са всички културни и масови мероприятия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Блокада - глупости! Журналистически евтини трикове.Нямаше такова нещо вчера. Дори и днес няма до момента. Обаче висим още и чакаме резултатите от пробите. Крайно време е да се обявят. Не може да ги няма. Престъпно е да се мълчи по въпроса!
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Блокирана им е съдната способност.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Пижо8, алтернатива има - новата частна болница в габрово, собственост на местни дерибеи и министри.
21
1
 
3
 
! Отговори
дядо Мраз преди 4 години
Другарят СТАЛИН Е КАЗАЛ НИТО КРАЧКА НАЗАД ПРЕД ВИРУСА
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чак пък "блокада"...Карайте по-полека, бъдете по-обективни и не търсете евтини сензации, чепоникьосвате излишно хората. Лоша е стратегията ви.Гладът не е под никакваблокада. Просто ще се дезинфекцира. Училищата не работят, както е в цялата страна.
19
1
 
3
 
! Отговори
Дядо Белобради преди 4 години
ДРУГАРИ, Ц.Р.У. ХВЪРЛИ -ЖИВАТА СМЪРТ НАД РОДИНАТА .НЯМА СТРАШНО КОРАБЪТ ПОТЪВА ЛЕГЛА ИМА ЗА ВСИЧКИ В ДЪРЖАВАТА
18
1
 
11
 
! Отговори
IT преди 4 години
В Китай неефективни методи?Айде да проверяваме преди да пишем.Ще ви спираме нета скоро, че заради него всички големи професори по всичкология станахте...
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моето дете не ходи на обществени места в момента. Стои си вкъщи. С баща му пътуваме с лични автомобили. Не посещаваме публични места от миналата седмица.Но - каквото стане - такова. Убедена съм, че няма да свърши светът с този вирус. Хайде по-малко паника и повече мисъл в главите.
16
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и какво като са затворили училищата - децата ще се заразят от друго място, а не от училището. от градския транспорт, от мола, от улицата. където има струпване на хора заразата върви. напълно неадекватни мерки и неефективни, както се доказа в Китай и в Италия, ама нашите разбирачи нали толкова могат. Иначе по телевизиите обикалят цял ден като глашатай. сигурно Лойко така им е наредил да няма паника. то и при Чернобил им е било наредено да не казват, щото да няма паника...
15
0
 
22
 
! Отговори
Днес преди 4 години
сутринта зададоха добър въпрос към една публична личност от здравеопазването. В смисъл, че като почти няма свободни легла, защо не се включат и частните болници, които също получават дотации от държавата? Оня мигаше на парцали!
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затварянето кина, театри и пр. е добра мярка. Но какво правим с градския транспорт??? Един да е заразен и ако ползва няколко превозни средства заразата ще плъзне навсякъде. И ако Столична община милее за гражданите си, нека разрешат да пътуваме с колите и да паркираме в синя и зелена зона безплатно. Надали ще се случи, защото са алчни.
13
0
 
11
 
! Отговори
аз преди 4 години
Прави впечатление че в Габрово се справят по-добре в организацията отколкото в Плевен
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов с джипката ще следи как се води борбата с коронавируса."Напъвате ли, напъвате ли?"
11
0
 
11
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Но кой измисли 2ра мбал София за резервен вариант ТАМ нищо не е наред липса на персонал на условия на заплати на мотивация на организация на материали...........
10
1
 
17
 
! Отговори
Генерал Годжи бери преди 4 години
Споко, Тиквата ми е наредил да няма повече заразени, защото отиде Стабилността.А тия четиримата ги обявихме за да откраднем от милионите, които ЕС отпуска за държави със заразени.Съгласете се, че не може навсякъде около нас да има, само ние да изоставаме от нашите европартньори.
9
2
 
10
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Дано не се разпростирани повече този вирус какво ще кажете сега за липсата на персонал в болниците
8
0
 
21
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До НароднаТочно това и аз си мислех. Куп мерки срещу разпространението на вируса, но нито една за осигуряване лечението на нуждащите се! Не може да създаваш мерки и затваряш болници под карантина без да помислиш и осигуриш алтернативна база за лечение на хората от региона. ако се пренасочват към други болници - къде, има ли осигурени линейки с нужното оборудване, хората сами ли да си търсят трянспорт... Полева болница ли ще откриеш... С една дума - месеци приказки и накрая - НИЩО.
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало министъра,не се прави на приятно разсеян,затваряте кина театри училища ,а моловете и големите вериги,там са най много хора!!!
6
0
 
21
 
! Отговори
Народна преди 4 години
Седмици наред говорят за някъква организация а сега когато има вече корона вирус се оказва че нищо не е наред. Трябва да се молим да не се разпространява вируса иначе тежко.ни.
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха сега направете проби на персонала и всички болни в болницата,и ще видите че минимум 30% са заразени с вируса!